HomeInterestingA nyilvános WC-használat 6 íratlan szabálya, amiket kevesen ismernek, pedig erősen ajánlott...

A nyilvános WC-használat 6 íratlan szabálya, amiket kevesen ismernek, pedig erősen ajánlott betartani

Valószínűleg gyakran jársz nyilvános illemhelyekbe, éppen ezért fontos, hogy tisztában legyél az ott rád leselkedő veszélyekről és így el tudd kerülni a fertőzéseket.
Az alábbiakban 6 olyan fontos szabályt és tényt gyűjtöttünk össze, amiről a legtöbb ember nem tud.

1. szabály: a legveszélyesebb helyek azok, amik a legbiztonságosabbnak tűnnek.
Egy felmérésben bebizonyították, hogy a mosdókban sokkal több a kórokozó, mint a WC-ken. Ennek az a magyarázata, hogy általában a WC-ket jóval alaposabban fertőtlenítik, mint a mosdókat.
Ezen kívül sok baktérium volt a padlón, a falakon, az ajtókilincseken és a tartályöblítő gombokon is.

2. szabály: mindig figyelni kell a részletekre.
Ha belépsz egy nyilvános mellékhelyiségbe, mindig figyeld meg, hogy van-e kézmosószer, toalett papír, valamint, hogy van-e kifüggesztve nyilvános takarítási terv.

3. szabály: válaszd az első helyiséget.
Meglepő, de felmérések kimutatták, hogy a legtöbb ember a legutolsó helyiséget választja, mivel azt hiszi, hogy azt használják a legkevésbé. Pont ezért nem így van! Minél előrébb van a helyiség, annál kevesebben használják.

4. szabály: alkalmazkodj a helyiséghez.
Ha le kell tenned valamit, sose a padlóra tedd! A legjobb hely a WC tartály.

5. szabály: ne terítsd le papírral az ülőkét.
Elsőnek jó ötletnek tűnhet, azonban ez az egyik legrosszabb! A WC ülőkéket speciálisan alakítják ki: a formájuknak és a sima felületüknek köszönhetően kevésbé tudnak rajta a baktériumok terjedni. A WC papírral viszont az a helyzet, hogy mivel magába szívja a nedvességet, kiváló környezetet biztosít a baktériumoknak. Ezért, csak akkor terítsd le az ülőkét, ha saját papírt vittél magaddal.

6. szabály: moss kezet nagyon alaposan.
Mivel percenként átlagosan 2-5 alkalommal érintjük meg az arcunkat, rendkívül fontos az alapos kézmosás, aminek legalább fél percig kell tartania. Ezután pedig próbálj úgy távozni, hogy nem nyúlsz a kilincshez.

Most Popular

Recent Comments