HomeInterestingA legfrissebb fotók bizonyítják, hogy Ausztrália egy igazi Főnix madár

A legfrissebb fotók bizonyítják, hogy Ausztrália egy igazi Főnix madár

Sajnálatos módon egyre több katasztrófa éri csodálatos Földünket. A globális felmelegedés, a természeti csapások, az aszály és még sorolhatnánk azokat a problémákat, amivel a bolygónak minden egyes nap meg kell küzdeni. Bizonyára te is hallottál már az Ausztráliában tomboló bozóttüzekről, amit a tűzoltók megpróbáltak megfékezni. Heteken át küzdöttek azért, hogy végre eloltsák a gyorsan terjedő tüzet és ezáltal megmentsék a még épen maradt területeket. Hiába a sok ember, hiába dolgoztak éjjel és nappal azon, hogy eloltsák a tüzet, ha az időjárás egyáltalán nem nekik kedvezett.

A szigeten eluralkodó aszály, csapadékhiány, kiszáradt növényzet csak még tovább tetézte az amúgy is nagy problémát. Ennek következménye az volt, hogy rengeteg állat került veszélybe, többen elveszítették otthonaikat, megsérültek a tűzben és családjaiktól elszakadva próbáltak menekülni a lángcsóvák elől. Viszont nemcsak az állatvilágnak jelentett ez óriási nagy veszteséget, hanem a növényvilágnak is.

Egy idő után megcsillant a remény, ugyanis bekövetkezett az, amiért mindenki imádkozott, vagyis elkezdett esni az eső, és ezzel szerencsére meg tudták akadályozni, a lángok tovább terjedését. De a történetnek itt még nem volt vége, mert Ausztráliának ezután a nagy esőzésekkel, jégesőkkel és viharokkal kellett szembesülnie és védekeznie.

Sokak szerint eme ország olyan, mint a jól ismert Főnix madár, aki saját hamvaiból éled újjá. A bozóttűz után minden élő növény hamuvá lett, de ez nem akadályozhatta meg őket abban, hogy újra elkezdjenek növekedni. A kormos fák tövéből, az avarból teljesen újfajta növények kezdtek el kinőni, ami reményt adott az emberiségnek és az otthon nélkül maradt állatoknak, hogy visszaköltözhetnek jól megszokott közegükbe.

A szakemberek elmondása alapján ezek az új fajta növények annak köszönhetően jelenhettek meg, hogy a tűz elégette azt a réteget, mely megakadályozta eme növények magvainak, hogy a nap csodás erejét élvezhessék. Ennek viszont vége és egy új kezdet következik be.

Elhoztunk pár képet, hogy bemutathassuk nektek, hogyan is fejlődik Ausztrália azon területe, ami elégett a tűzvész következtében.

Állatok, akik folyamatosan keresik a lehetőséget arra, hogy visszatérhessenek elégett otthonukba.

A kormos,elfeketedett fákon már látszik az új élet. A növények utat törnek maguknak, hisz a természet, mint ahogy feljebb is említettük egy igazi Főnix madárként viselkedik.

Amerre a szem ellát, csak ilyen fákat, fatörzseket lehet látni, ami bizony reményt ébreszt mindenkiben, hogy lassan, de biztosan régi vagy épp új színben fog tündökölni az erdő.

Mindegy, hogy milyen károkat szenvedtek el, mindenhogy megtalálja a kivezető utat, persze ez időbe telik, de ahogy a mostani képeket elnézzük elég rohamos tempóban kezdtek el nőni a növények, ami egy óriási jó hír.

Már csak idő kérdése, hogy az állatok is észrevegyék, hogy újra itt a lehetőség letelepedni és új generációt létrehozni.

Az ilyen jellegű fotók csak még jobban erősítik bennünk, hogy az anyatermészet egy igazi túlélő, és még rengeteg mindent fog átvészelni.

A még ki ne nőtt növények helyszínén egy magányos kenguru próbálja felmérni, hogy merre érdemes keresni az új kis otthonát.

Annak ellenére, hogy ez egy botrányosan rossz időszak volt mindenki számára, boldogsággal és melegséggel töltik el a szívünket, hogy ezeket a fotókat szemügyre vehettük.

Mit gondolsz a Föld még mennyi csapást tud elviselni és újra meg újra felállni?

Most Popular

Recent Comments