HomeHomeA lakásban való rendetlenség megmutatja milyen komplexektől szenvedsz - Nálad hol van...

A lakásban való rendetlenség megmutatja milyen komplexektől szenvedsz – Nálad hol van kupi?

Amikor az ember vendégségbe megy, mindig körülnéz, felméri a lakást, a szobákat sőt a rendetlenséget is. Igaz van, akit egyáltalán nem zavar, ha egy kis kupleráj van a lakásban, de másokat viszont nagyon megdöbbenthet. Sokan nem tudják, de bizonyos szobákban, helyiségekben lévő rumli a tulajdonos problémáira, komplexeire utalhat. Mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy összegyűjtünk néhány helyiséget, melyek belső vívódásokról és gondokról árulkodnak.

1, Előszoba

A bejárati ajtó közelében, vagy a folyosón lévő rendetlenség annak a jele, hogy kommunikációs problémákkal küzdesz. Például, ha táskák, esernyők és egyéb dolgok vannak szanaszét a lakás ezen helyiségében akkor nehezen tudsz kapcsolatot létesíteni más emberekkel, sőt kellemetlen számodra új embereket megismerni.

2, Konyha

Érzelmi instabilitást és megfáradt idegeket jelent, ha a konyhában hegyekben állnak a mosatlan tányérok és minden munkafelület piszoktól ragad. Az ilyen közegben élő személy gyakran éri magát szorongón sőt depressziósan. Ezeknek az embereknek nagy erőt kell vennie és bizonyos nehézségeken túl kell tennie magát, hogy neki tudjon állni például a mosogatásnak.

3, Íróasztal

A rendetlen íróasztal a kreativitást és az infantilis viselkedést is jelezheti. Az a táblázat, melyben minden adat, külön színnel vagy valamilyen más alakkal van jelölve olyan emberről árulkodik, aki mániákus személyiséggel rendelkezik. Ez az ember szigorúan veszi a munkát, és szereti ha minden a lehető legnagyobb rendben és az irányítása alatt van. A színes jelölések szorongásról is árulkodhatnak, hiszen mindent ellenőrzés alatt akarnak tartani.

4, Hálószoba

Az a személy, akinek az ágya olyan, mintha egy igazi csatatér lenne, olyan személyiségről árulkodik, aki gyakran ütközik nehézségekbe. Ez jelentheti azt is, hogy az illető nagyon magányosnak érzi magát, mert mondjuk olyan szokásai vannak, amivel a többi ember nem tud azonosulni, viszont nagyon vágyik már valakire aki szereti.

5, Ablakok és ablakpárkányok

Az ablakpárkányon lévő por és a piszkos ablakok egyfajta falat húznak a lakásban élő emberek és a világ közé. Általában a depresszióra hajlamos emberek lakása néz így ki, akik nem tudják, hogy nyissanak a jövő felé mert még mindig a múltban élnek. Az ilyen személyek nagyon érzékenyek és jó beszélgető partnerek.

6, Erkély/garázs

Az erkéllyel vagy garázzsal rendelkező emberek általában minden felesleges holmit oda zsúfolnak be. Ez leginkább a félelemről árulkodik, mert annak idején az emberek nagyon féltek, hogy a háború időszakában élelem és bizonyos dolgok nélkül maradnak. Ennek köszönhetően mindent elkezdtek az erkélyen vagy garázsban gyűjtögetni. Ez segít nekik megbirkózni a fóbiákkal, félelmekkel, és a biztonság illúzióját kelti. Ha félsz a régi dolgaidtól megszabadulni az szorongást és döntésképtelenséget is jelezhet.

7, Egész lakás

Ha valaki olyan helyre teszi a szemetet ahova nem kellene, például ágy-, kanapé alá, éjjeliszekrény mögé, sarokba…stb akkor függ az emberek véleményétől. A rutin tevékenységek mellőzése, például a tiszta ruhák elpakolása a passzív agresszió megnyilvánulása is lehet. A rendetlenség a haragot jelképezi, melyet az ember el akar nyomni magában.

Ha valaki szükségtelen dolgokat tárol, nem tudja, hogyan engedje el a múltat. Ez gyenge akaratra és a célok kitűzésével kapcsolatos nehézségekre utalhat.

Bónusz: a takarítás segít megoldani a problémákat?

A mosogatás, ablakok mosása, dolgok pakolása segít abban, hogy megfeledkezzenek az emberek a rossz dolgokról, élményekről. Ez egy konstruktív módszer a nehéz helyzetek kezelésére. Azt viszont meg kell jegyeznünk, hogy a takarítással nem fognak eltűnni a belső, lelki problémák, ez csak egy módszer, hogy ne fordítsanak rá figyelmet.

Ha a takarítást minden nap pontban délután két órakor csinálják, akkor az már a szorongás jele. Egyesek hajlamosak így a perfekcionizmusra.

Nektek hol van nagy rendetlenség az otthonotokban?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments