HomeInteresting12 szokás Dél-Koreában, amit más országban nem láthatunk

12 szokás Dél-Koreában, amit más országban nem láthatunk

A legtöbb turista úgy írja le Dél-Koreát, mintha egy teljesen másik bolygó lenne. Ennek az lehet az oka, hogy ott teljesen más szokások vannak, melyekkel a nyugati világ emberei nem mindennap találkoznak. Az ott élő emberek számára ezek teljesen normális és hétköznapi dolgoknak számítanak, mivel ebben nőttek fel. Gondolunk itt például arra, hogy milyen hölgyeket tartanak szépnek és tökéletesnek a férfiak, vagy, hogy mit értékelnek a női nemben, hogy viselkednek az éves monszun alatt és még sorolhatnánk. A mostani posztunkban jó pár érdekességet hoztunk el nektek erről a világról. Gyertek és tartsatok velünk

1, A koreai nők takarókkal az ölükben ülnek

A legtöbb koreai származású nő plédet tesz az ölébe, mindegy, hogy hideg vagy meleg van. Nem egy olyan TV műsor van, ahol a hölgyek színes plédeket tartanak a lábaikon, mivel ez náluk a szerénységet jelképezi arról nem beszélve, hogy így védik privát szférájukat, ha szoknyában vannak. Ezt bárhol meg lehet tenni, éttermekben, kávézókban, nyilvános helyeken stb.

2, A nők nevetéskor eltakarják a szájukat

Régebben a lányoknak azt mondták, hogy a nevetés nem nőies, ezért mikor megnevettették őket, esetleg vicceset mondtak nekik akkor elfordították fejüket, vagy magukban próbáltak nevetni. Az utóbbi időben egyre több leány körében elterjedt, hogy inkább eltakart ajkakkal hahotáznak.

3, A „V” és az „S” vonalakat értékelik a nők testében

A koreai emberek úgy gondolják, hogy a „V” vonalú áll mind a hölgyek, mind a férfiak számára előnyös, sőt elegáns. Az „S” vonalú testalkat a homokóra alak karcsúbb változata. Ha egy férfi azt mondja egy nőnek, hogy gyönyörű a „V” és az „S” vonala van, akkor az azt jelenti, hogy tetszik neki az illető.

4, Minden sofőrt megszondáztatnak

Péntek és szombat esténként a rendőrök rendszerint kiállnak a forgalmas utak szélére és minden egyes sofőrt megszondáztatnak, kivéve a taxisofőröket. Amikor az ottani emberek meglátnak egy járőrkocsit kötelezően le kell húzódniuk és belefújniuk az eszközbe. A bírságok mértéke a vér alkoholkoncentrációtól függ: 0,05–0,10 ezrelék esetén 40-80 ezer forint.

5, Monszun idején nem kell otthon maradni

Koreában július és augusztus között van a monszun évszak, amikor áradások is előfordulhatnak. Annak ellenére, hogy térdig érő víz hömpölyög az utcákon az emberek pontosan ugyanúgy járnak dolgozni és bevásárolni, mintha semmi gond nem lenne. A legrosszabb, ami ilyenkor egy nővel történhet, hogy megázik a haja.

6, A kórházakban nagyon jó ételeket adnak

A koreai kórházakban mindennap más és más ételeket adnak a betegeknek. Sőt a napi fogások is különböznek. Van, mikor kagylólevest kapnak, mely után pácolt rizst, zöldséges palacsintát és kimcshit (koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele) kapnak.

7, A tanév márciusban kezdődik, és a hallgatók versenyeznek a különböző kurzusokért

A főiskola kezdete előtt a hallgatóknak 2 nap egy éjszakát kell eltölteniük a campuson, ahol az elsőéveseknek meg kell tanulniuk a főiskola történetét és meg kell ismerkedniük egymással. A főiskolára bekerült diákok azonban azt mondják, ez csak egyfajta „megfélemlítés” az első napokban a felsőbb évesek megtanítják őket, hogyan kell rendesen bulizni.

A koreaiak saját maguk választják ki, hogy mit szeretnének tanulni és azt milyen ütemtervben szeretnék csinálni. Az előadások száma korlátozott, maximum 60-100 fő kerülhet be ezért a hallgatóknak nagyon gyorsnak kell lenniük.

8, Barbie babák helyett K-pop babákat árulnak

A K-pop énekesei annyira népszerűek Koreában, hogy szinte bármelyik boltban meg lehet venni a róluk mintázott babákat. A képen a BTS együttes énekesei vannak.

9, A koreaiak nem beszélnek az ellenkező nemmel, ha kapcsolatban vannak

Dél-Koreában az emberek úgy gondolják, hogy a férfiak és a nők képtelenek barátságot kötni. Ebből kifolyólag mikor egy fiú és egy lány elkezd járni egymással, akkor nem láthatják párjuk barátait.

10, November 11-én ünneplik a szerelem napját

Ezt az ünnepet Pepero-napnak hívják. A szerelmesek ilyenkor a pepero nevű különböző ízesítésű csokoládéba mártott ropirudacskákat adják egymásnak. Viszont ezen a napon nemcsak a szerelmüknek kedveskedhetnek, hanem a barátaiknak, családtagjaiknak is. Úgy hiszik, hogy ezt az ünnepet Lotte hozta létre, mivel ők készítik ezeket a rudacskákat. Ez a nap a koreai kultúra szerves részévé vált.

11, A koreai férfiak nem randiznak olyan lánnyal, aki pufibb tőlük

Dél-Koreában nem fogsz olyan párokat látni, ahol egy lány pufibb, mint egy srác. A partner kiválasztásakor nagyon szigorú szabályokat követnek a férfiak. Nem számít nekik, hogy az adott személy mennyire okos, milyen értelmes és kedves, mennyire szép, ha nála sokkal nehezebb. A lányok viszont nem randiznak tőlük alacsonyabb férfiakkal. Viszont a legérdekesebb, hogy az életkor és a vércsoport is szerepet játszik a partnert választásban.

12, A koreaiak szeretik melegen tartani a kezüket.

A koreai embereknek mindig kínálnak kézmelegítőt, ha fodrászatba, kozmetikába mennek. Még abban az esetben is használják az ilyen tárgyakat, ha amúgy az épületnek jó fűtési rendszere van.

Na mit szóltok?

Most Popular

Recent Comments