HomeInteresting9 tipp, ami egyszer még megmentheti az életed!

9 tipp, ami egyszer még megmentheti az életed!

Vannak dolgok amikről jobb ha tudunk. Hisz sajnos olyan dolgok fordulnak elő egyes emberek életében, amiről azt gondoljuk csak a filmekben történhet meg. Hát nem így van. Ezek bárkivel előfordulhatnak a mindennapi életben. Jobb ha felkészülünk minden eshetőségre.

1.Ha a fékpedál út közben meghibásodik, ne essünk pánikba. Kezdjük a fékpedált intenzíven pumpálni, hogy a fékben a folyadék nyomása megnőjön. Ha ez nem jönne be akkor próbálja a kéziféket használni, hogy lassítsa az autót. Amennyiben ez sem vezetne célhoz, a legvégső megoldás maradjon az, hogy egy szalagkorláthoz engedi oldalról, óvatosan az autót. Így az folyamatosan lassulni fog.

2.Ha a semmiből kell tűzet csiholni. Ha nincs semmi gyújtó eszközünk, akkor egy akkumulátor segítségével is tűzet tudunk gyújtani. Ha a két végéhez alufóliát helyezünk a túlmelegedés miatt lángra kap. Onnantól már csak éghető anyagra van szükségünk.

3.Vízhiányra nem megoldás sem egy pocsolya, sem a hó! A pocsolyába rengeteg kosz és fertőzés van. Ez többet árt mint használ. A hó evés pedig nem megoldás, hisz rengeteg havat meg kellene enni ahhoz, hogy felérjen egy pohár vízzel. Emelet kihűléshez is vezethet.

4.Ha bajban érzed magad jelzések küldésével megmenekülhet. Égess el bármit ami feltűnő füsttel ég. Gumi, nedves levelek, stb.

5. A pók csípése alapból nem biztos, hogy problémát jelent. Kivéve ha allergiás reakciót vált ki. És vannak olyan mérgező póktípusok amelyek csípése nagy fájdalmakkal jár. Ilyen pl. a  fekete özvegy pók. Mérge azonnali fájdalmat okoz a harapás helyén, majd átterjed a test más területeire, például a mellkasra és a hasra. 6.Ha úszás közben egy kisebb áramba kerülsz ne harcolj ellene. Mert az kimerüléshez vezethet. Inkább engedj a sodrásnak és haladj a part mentén. Az áramlat egy ponton eloszlik és akkor biztosan könnyen kijutsz a partra.

7.A macska alom felhasználása sáros és havas utakon. Jó tapadást biztosít az abroncsok számára, így könnyíti meg az előre jutást.

8.A kígyó méreg kiszívása az egyik legnagyobb hiba. Veszélyes lehet,  mert segítheti a méreg elterjedését, és károsíthatja a bőrt a harapás körül.

9.Bár ez a tipp nem fogja szó szerint megmenteni az életed, de mindenképpen megkönnyíti. Ha bezártad magad, megpróbálhatod  a zárat egy lapos csavarhúzóval, vajkéssel vagy bármi olyan eszközzel ami beleilleszkedik a zárba erősen elfordítani. Vannak online videók amik azt mutatják, hogyan lehet egy lakatot egy késsel vagy egy borotvával kinyitni.

Most Popular

Recent Comments