HomeInteresting9 ok, ami miatt meg kellene szakítani a kapcsolatot a családtagokkal

9 ok, ami miatt meg kellene szakítani a kapcsolatot a családtagokkal

Mind egyetértünk abban, hogy a családi kötelék a legerősebb az egész világon, ezért annyira nehéz, mikor meg kell szakítani velük a kapcsolatot. Függetlenül attól, hogy közeli vagy távoli rokoni szál fűz össze benneteket mindig elemezne kell a helyzeteket, mivel számtalan olyan eset lehet, mikor mérgezik a lelkedet. Akármennyire is nehéz kimondani, ha negatív érzelmek kerítenek hatalmába, mikor a családdal vagy, az annak a jele, hogy jó messziről el kell őket kerülni. Mostani posztunkban 9 okot hoztunk el nektek, ami miatt meg kellene szakítani a kapcsolatot a családdal. Ha a lent felsoroltak közül bármelyiket vagy a legtöbbet tapasztalod, itt az ideje elgondolkodni a továbbiakon.

1, Pletykálnak a hátad mögött

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a családtagok azok, akikkel megoszthatják a legféltettebb titkaikat is, remélve, hogy jó tanácsokkal látják el őket. Ha azonban a rokonok elmondják másoknak a titkaidat, akkor ideje nyúlcipőt húzni és cipzárt húzni a szádra. Ne felejtsd el, hogy nemcsak bizonyos titkokat kell elhallgatni, hanem egy-két eseményt is, melyek voltaképpen senki másra nem tartoznak csak a családra. Senkinek sincs joga a te személyes dolgaidat másnak elmesélni, szóval erre figyelj oda.

2, Ítélkeznek feletted

Az egészséges kritika hasznos tud lenni, sőt erőt lehet meríteni belőle a későbbiek folyamán, hogy kevesebb hibát kövess el. A család az, akik segítenek abban, hogy jobb emberré válj, ám ha túl gyakran kritizálnak téged, akkor ez agressziót és önértékelési zavarokat vált ki. A nyugalom és az egészség megőrzése érdekében, ezeket az embereket jobb messziről elkerülni.

3, Csak akkor jönnek hozzád, amikor szükségük van valamire

A mérgező rokonok csak akkor jelennek meg, mikor valamire szükségük van, vagy a kapcsolataid révén előnyt tudnak kovácsolni belőled. Ezt mindaddig ki fogják használni, míg hagyod, viszont ha neked lesz rájuk szükséged, akkor millió okot fognak kitalálni, hogy miért nem tudnak neked segíteni. Az ilyen kapcsolat nagyon ártalmas és jobb minél előbb véget vetni neki.

4, Manipulálnak téged

Egy egészséges kapcsolat az, amiben jól érzed magad és pozitív dolgokat tapasztalsz meg. Ha bűnösnek, stressznek érzed magad, akkor fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy szükséged van-e ilyen emberre. A manipulátor mindent megtesz annak érdekében, hogy irányítsa az életed és a döntéseid. Amikor az ártatlannak tűnő trükkök csődöt vallanak, akkor veti be a nehéz tüzérséget, vagyis erkölcsi és fizikai károkat okoz.

5, Tehetetlennek érzed magad

A pszichológusok szerint a manipulációt alkalmazó emberek olyan törést idéznek elő benned, melynek következtében tehetetlennek és haszontalannak érzed magad. Ennek hatására alacsonyabb rendűnek érzed magad, sőt elkezdesz kételkedni saját mentális egészségedben. Ha úgy érzed, hogy valami ilyesmi történik veled amikor a családdal beszélgetsz, akkor bizony határozottan fel kell lépni és hátat kell nekik fordítani.

6, Ellenőrzés alatt tartanak téged

Ez szintén a manipuláció egyik formája, az egyetlen különbség az, hogy itt a fizikai erejük kulcsfontosságú szerepet játszik. A zsarnokok annyira hozzászoktak ahhoz, hogy mindenkit irányítanak, hogy bármilyen erőfeszítést megtennének azért, hogy feletted is átvegyék az uralmat. Időnként akár a megfélemlítés erejét is alkalmazhatják.

7, Kimerítik az energiádat

Vannak olyan emberek, akik a kommunikáció során szépen fokozatosan leszívják az energiáidat. Nos, őket hívják energiavámpíroknak. Ha egy adott rokonnal való beszélgetés után mindig fáradtnak érzed magad, akkor jobb, ha messziről elkerülöd. Az ilyen embereknek egyénként bármit mondhatsz olyan, mintha a falnak beszélnél, ezért kell mielőbb megszabadulni tőle.

8, Emlékeztetnek a múltra

Szeretnek emlékeztetni a régi időkre, amikor még fiatal voltál és sok mindent el akartál titkolni. Időnként fájdalmas lehet mikor újra és újra a múlt emlékeivel hozakodnak elő. Azon rokonaid, akik rendszeresen ezt teszik egyáltalán nem foglalkoznak a jóléteddel. Még ha többször is szólsz nekik, akkor is folytatják ezt a bosszantó tevékenységet. Ilyenkor nincs más választás, mint magad mögött hagyni ezeket az embereket.

9, Rendszeresen megbántanak

Ha a szeretteiddel való beszélgetése, találkozások érzelmileg és mentálisan is felkavarnak, szörnyű fáradtságot érzel magadban akkor itt az ideje elgondolkodnod azon, hogyan tudsz ilyen embereket kitörölni az életedből.

Neked vannak ilyen rokonaid, családtagjaid? Gondolkoztál már azon, hogy megszünteted a velük való viszonyt?

Most Popular

Recent Comments