HomeAnimals9 kártevő, akiktől könnyen és egyszerűen meg lehet szabadulni

9 kártevő, akiktől könnyen és egyszerűen meg lehet szabadulni

Sajnos előfordul, hogy nem kívánatos kártevők érkeznek az otthonodban, legyen szó hangyáról, kullancsról vagy kígyóról. Ezek a behatolók kellemetlenné tudják tenni az életet, arról nem is beszélve, hogy miattuk nem lehet rendesen aludni, sőt a gyerekeket és az állatokat is megijeszthetik. Ha az ember családi házban él, akkor ezek száma fokozottan megemelkedik, viszont vannak módszerek, amikkel könnyen és egyszerűen meg lehet tőlük szabadulni. Mostani posztunkban ezeket hoztuk el nektek.

1, Egerek

Ha egerekkel találkozol a házban először ki kell deríteni, honnan jöhetnek be. Különböző helyekre kell csapdákat felállítani, amik könnyedén elejthetik őket anélkül, hogy kárt tennének bennük. Abban az esetben kell óvatosnak lenni, ha kisgyermekek vagy állatok vannak a lakásban/házban.

2, Hangyák

A hangyák elég gyakori vendégek az otthonokban, akik képesek megdézsmálni a pulton és egyéb felületen hagyott ételeket. A legkönnyebben úgy lehet megszabadulni ezektől az állatoktól, ha minden élelmiszert elteszel és a szemetet is rendszeresen kiviszed. Ha nincs mit ezeknek enni, akkor hamar olajra lépnek. Ha ez nem működik, akkor használj babahintőport, amit a falak töveibe kell szórni.

3, Legyek

Ha nem tudsz szúnyoghálókat telepíteni az ajtóra, ablakokra, mert olyan a kialakításuk, ami nem teszi lehetővé, akkor szerezz be speciális csapdákat, például légycsapdát.

4, Pókok

A pókok nagyon fontos szerepet játszanak a mezőgazdaságban és a Föld ökoszisztémájában. Az lenne a legjobb, ha nem ölnéd meg őket, de ha nem tudsz velük együtt élni, akkor próbáld egy pohár és egy papírdarab segítségével kivinni őket a házból. Az ősök szerint, ha kiteszel egy tányér diófélét az asztalra, az elriasztja eme állatokat.

5, Kullancsok

Az előző állatokkal ellentétben, ez a vérszívó komoly veszélyt jelenthet rád. Ha erdő, vagy fás rész közelében élsz, akkor gyakran találkozhatsz velük. Ha többször fordulsz meg ilyen helyen akkor alaposan vizsgáld át magad, a hajlataidat, hajadat…stb. Amennyiben az otthonodban találsz rá, szükség lesz egy vegyszeres tisztításra. A legjobb megoldás, ha kapcsolatban lépsz egy erre szakosodott emberrel.

6, Bogarak

Ilyen és ehhez hasonló bogarakat általában a konyhában találsz. Ilyen esetben jó alaposan ki kell takarítani a konyhát. Mindent le kell venni a polcokról, és fele fele arányban elosztott ecetes vízzel le kell törölni mindent.

Vannak olyan bogarak, amik annyira aprók, hogy szabad szemmel nem láthatók. Mivel ezek könnyedén megbújnak a gabonafélékben, édességekben, ezért a bontottakat érdemes kidobni.

7, Molylepkék

Ha vannak értékes ruháid a ruhásszekrényben, akkor óvatosnak kell lenned, mert a molylepkék imádják a szőrmét és a legtöbb szövetet. Sose tegyél használt ruhát a szekrénybe, mert az izzadság szaga vonzza a molyokat.

Ha meg akarsz tőlük szabadulni tegyél a szekrénybe levendulát, babérlevelet, szegfűszeget, rozmaringot, kakukkfüvet vagy valamilyen erős fűszert. A molyok nagyon utálják a gyógynövények illatát.

8, Kígyók

A kígyóktól talán a legnehezebb megszabadulni. A különböző vegyszerek itt nem segítenek! Fizikailag kell őket eltávolítani. Először is mielőtt ezt megtennéd, ellenőrizni kell milyen kígyóval állsz szembe. Ha mérges, akkor érdemes szakembert hívni, ha nem akkor te magad is megfoghatod, de nem mindegy hogyan. Használj seprűt vagy botot és próbáld kitessékelni. Egy vastag kesztyű is sokat segíthet, ha nem félsz megfogni őket.

Ha kétségeid annak afelől, hogy a kígyó biztonságos-e akkor inkább ne kockáztass. Amit ilyenkor tehetsz, hogy rádobsz egy takarót vagy vödröt és szakembert hívsz.

9, Csótányok

A csótányok imádják a koszos, büdös helyeket. Ezért érdemes A-tól Z-ig kitakarítani az otthonod. Még jobb, ha citrom illatú fertőtlenítőket, vegyszereket használsz, mert utálják annak szagát. Ha tudod honnan érkeznek ezek az állatok oda is tegyél citromot.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a lakás tisztasága rendkívül fontos, így ha nem akarsz semmilyen állattal, behatolóval találkozni az otthonodban akkor takaríts rendszeresen.

Hozzátok mik szoktak menni?

Most Popular

Recent Comments