HomeInteresting9 hatékony módszer, amivel távol tarthatod az otthonodtól a pókokat és a...

9 hatékony módszer, amivel távol tarthatod az otthonodtól a pókokat és a rovarokat

A rovarok és a pókok nagyon sok kellemetlen pillanatot okoznak az embereknek, ám annak érdekében, hogy megszabaduljanak tőlük többféle vegyi anyagot kell magukhoz venniük és alkalmazniuk, ami nem túl egészséges. Tanulmányok szerint a környezetre is rossz hatással vannak, ezért próbáltak több természetes alternatívát kitalálni, hogy meg tudjanak szabadulni az ilyen lényektől. Mi elhoztunk néhány nagyon könnyen elkészíthető és hatásos módszert, mellyel végleg búcsút inthetsz a szúnyogoknak, rovaroknak, pókoknak és egyéb bogaraknak.

1, Telepíts katicabogarakat az udvarodba.

Vannak, akik a katicabogarakat sem szeretik, de még mindig jobb, mintha más bogarak vagy pókok lennének ott. A katicák távol tartják az udvartól és így a háztól is a pókokat. Ezek a pettyes hátú bogarak képesek minden olyan bogarat távol tartani, amik más rovarokkal táplálkoznak, így arra kényszerít őket, hogy máshol keressenek élelmet.

A katicákat gyógynövényekkel, korianderrel, kaporral, édesköménnyel, cickafarkkal, illatos muskátlikkal lehet a házhoz csalogatni.

2, Használj borsmenta olajat.

A borsmenta olaj erős és hatékony rovarriasztó, ám bőrirritációt okozhat mind az embereknek és mind a háziállatoknak. Ennek elkerülése érdekében ajánlott a borsmenta olajat vízzel hígítani. Ezt a keveréket olyan helyekre permetezd, ahol a pókok és más rovarok nagy valószínűséggel elrejtőznek. Ezen kívül permetezd be az ablakokat és az ajtókat is, hogy megakadályozd a bejutásukat.

3, Készíts saját természetes rovarriasztót.

Te magad is képes vagy saját rovarriasztót készíteni. Ehhez nem kell mást tenni csak almaecetet, olajat, borsot és folyékony szappant összekeverni. Ezt minden második nap permetezd szét az otthonodban, fújj be vele sarkokat, az ajtót és az ablakokat is.

4, Tartsd tisztán a házat és környékét.

Gondolom nem kell külön ecsetelni, hogy a rovarok és a bogarak a koszos helyeken csapnak le először, ezért érdemes rendszeresen takarítani a lakást, házat. Portalaníts hetente legalább egyszer, és a nehezen elérhető helyekről se feledkezz meg. Gondolunk itt az ágy alatti vagy szekrény mögötti területekre. Amikor meglátsz egy pókhálót, azonnal távolítsd el.

5, Szerezz be macskát.

Ne feledjük el, annak ellenére, hogy a macskák nagyon cukik, valójában igazi ragadozók. Ha észrevesznek valamilyen rovart, bogarat, azonnal lecsapnak rá. Ha valaki kedvtelésből tart macskát azzal a kellemest a hasznossal is összeköti.

6, Szórd tele a kertet cédrus mulccsal.

A cédrusfa illatát sok rovar, beleértve a pók sem szereti. Szóval, ha cédrus mulccsal szórod tele a kertet akkor az nagyon jó pókriasztóként szolgál majd. Ezt még felturbózhatod úgy, ha cédrusolajból és vízből készítesz permetszert és azzal befújod az otthonod.

7, Tegyél az otthonodba citrom vagy narancshéjat.

A citrus illata olyan dolog, amit a rovarok nagyon utálnak. Bármilyen citrusos gyümölcs héját felhasználhatod arra, hogy távol tartsd az otthonodtól ezeket a repülő vagy mászó szörnyeket. Tegyél az ajtó, ablak környékére, polcokra citrom, narancs vagy limehéjat, majd 48 óránként cserélgesd.

8, Szerezz be gesztenyét.

Sokan nem tudják, de az egyik leghatékonyabb rovar és pókriasztó a gesztenye. A rovarok és bogarak ki nem állhatják ennek a szagát ezért érdemes belőlük az ajtó, ablak közelébe is tenni egy-egy darabot.

9, Használj rovarriasztó illóolajat.

Számos illóolaj természetes rovarriasztó tulajdonságokkal rendelkezik. De ártalmasak lehetnek az emberekre, főleg a csecsemőkre és a háziállatokra. Ennek elkerülése érdekében ahelyett, hogy közvetlenül alkalmaznád őket, keverd össze vízzel. Ezt tedd bele egy szórófejes üvegbe és permetezd be vele a szobák sarkait, ajtókat és ablakokat.

Hasznosnak találtad a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments