HomeInteresting9 érdekes tény, amit a legtöbb ember nem ismer!

9 érdekes tény, amit a legtöbb ember nem ismer!

Tudtad, hogy a forró nyári napokon gyakran láthatsz illuminált állapotban lévő méhecskéket? Vagy azt, hogy egy népszerű hal étel hallucinációt okozhat? Ehhez hasonló kérdésekre adunk választ a mai cikkünkben. Az ilyen témakörök nagyon érdeklik az embereket, mert nem gyakran szoktak efféle dolgokról mesélni vagy beszélni.

Egyes halak szörnyű hallucinációt okozhatnak, ha elfogyasztod őket.

A Magashátú durbincs hal elfogyasztása, olyan hatást válthat ki, amelyek nagyban hasonlítanak egy bizonyos szer alkalmazása esetén. Legfeljebb 36 órán át tarthat a hatásuk. A klinikai toxikológia vizsgálatok szerint hallucinációt idéz elő.

Temetőt használták parknak a világ több pontján is.

A 19. században nem volt sok park Amerikában és Európa egyes városaiban, így az emberek a temetőben töltötték szabadidejüket. Akkoriban gyakran lehetett látni olyan hölgyeket, akik könyvvel a kezükben üldögéltek a fa alatt, valamint családokat, akik boldogan piknikeztek eme terület kellős közepén.

Amerikában van egy emlékmű, ahol 8 nyelven írták le, hogy lehet helyreállítani a társadalmat az apokalipszis után.

1980-ban egy hatalmas gránit emlékművet építettek az Egyesült Államokba, amelyen 8 (angol, spanyol, szuahéli, hindi, héber, arab, kínai és orosz) nyelven írták fel, hogy miként lehet majd helyreállítani a társadalmunkat, az apokalipszis eljövetele után.

A Vatikánban állapították meg a legmagasabb bűnözési rátát.

A legtöbb bűncselekményt a turisták és a zarándokok követik el. Ezek többnyire apró lopások. A tolvajok leggyakrabban büntetlenül élnek tovább, mert a városnak nincs börtönrendszere és kevés rendőrtisztje van.

Hamburgban nagy probléma volt a nyilvános vizelés, amit ittas emberek követtek el.

A hamburgi St. Pauli kerület környékén a helyiek megelégelték a rendszeresen levizelt falakat ezért, úgy döntöttek, hogy nagyon érdekes módon vágnak vissza. Az összes falat hidrofób festékkel kenték le, aminek víztaszító hatása van. Mindezt azért, hogy az emberek saját tapasztalataikból tanulhassanak valamint, hogy soha ne tegyenek ilyet újra.

Az anyukák vásárláskor a babakocsiban lévő gyerekeket kint hagyják a bejárat előtt Reykjavíkban.

Bár más országbeli szülők felelőtlennek tartják ezt, de Izlandon ez teljesen normálisnak számít. A gyerekek jó melegen vannak felöltöztetve és ezáltal a friss levegőn lehetnek, ami egészséges.

A Holland vonatokat szélenergia hajtja.

2017. január 1-től a Holland vonatokat szélenergia működteti. Ez elég ahhoz, hogy naponta 600 000 utast szállítson. Egy óra alatt 200 km-t tud megtenni ezzel az energiaforrással.

1897-ben három svéd ember próbált, eljutni az Északi sarkra. Hőlégballonnal utaztak, de 65 óra múlva lezuhantak.

1897-ben Salomon Andre volt első svéd, aki úgy döntött, hogy expedíciót szervez Oroszországba vagy Kanadába, az Északi-sarkon áthaladva. De kiderült, hogy a ballon ellenőrizhetetlen, gyorsan kifogyott a hidrogénből, és 65 óra után belecsapódott a jégbe.

Meleg időben, gyakran látsz spicces méheket.

Meleg időben a virágok nektárja a magas hőmérséklet hatására fermentálni kezd. Ezért a méhek, miután ilyen nektárt szívtak fel, viselkedésük nem különbözik az ittas emberekétől.

 

Most Popular

Recent Comments