HomeInteresting9 elképesztő tévhit, amelyet te is biztosan rosszul tudsz!

9 elképesztő tévhit, amelyet te is biztosan rosszul tudsz!

Vannak dolgok, amiket elhiszünk mert valaki azt mondta. Vagy mert a legtöbb ember így gondolja. Ezek ilyen mítoszok vagy kertvárosi legendák.

Mutatunk nektek ebből egy válogatást…na és persze az igazságot is.

A Vodka a legegészségesebb alkohol

Sokan azt tartják, hogy a vodka a legtisztább alkohol és ezért kevésbé káros mint színes társai. Ez valójában nem igaz. Ez a fajta „tiszta” alkohol károsabb mint társai.

A placebo csak az emberi agyra „hatásos”.

Ez sem igaz. A placebo hatás állatokkal is ugyanúgy működik. Ha a kutyusnak fáj valamilye és megszokja, hogy egy bizonyos tablettától vagy kapszulától ez a fájdalom elmúlik, akkor ez egy vitaminnal is ugyanúgy működhet.

A tejtermék kiváló kalciumforrás a csontok számára.

A kalcium egy fontos összetevő a csontok számára. De a tejből származó kalcium nem fogja megakadályozni a töréseket. A tejivók ugyanolyan eséllyel törhetik el a csontjaikat mint a nem tejivók. Célszerűbb a kalciumforrásnak lazacot, babot mandulát, fügét vagy szardíniát választani.

A csokoládétól pattanásos lesz a bőrünk

Bőrgyógyászok tanulmányai alapján kimutatták, hogy a csokoládé-evéstől nem leszünk nagyobb eséllyel pattanásosak. Másban kell keresni az okot.

Fuss minden nap

A mindennapi futástól a szívünk gyakran van kitéve gyorsabb működésnek, ami szívbetegségekhez, magas vérnyomáshoz és Alzheimer-kórhoz vezethet. Ha futunk akkor tegyük azt mérsékelt sebességgel. Legfeljebb heti 3-4 alkalommal és ne haladjuk meg a 30 km-t.

A fekete lyuk…egy lyuk

Ez sem igaz. Valójában egy „tárgy”, ami hihetetlenül nagy gravitációs erővel bír. Akkora erővel, hogy még a fény sem menekül előle. Ilyen fekete lyukat csak teleszkóp segítségével lehet látni és akkor is csak a mellette lévő csillagok helyzetéből lehet következtetni arra, hogy van ott „valami”.

Az Everest a legnagyobb hegy a bolygón.

A tengerszint feletti magasságot tekintve igen. Egyébként a Hawaii-n található Mauna Kea vulkánja az ami 10.203 méter. Ebből 4205 a tengerszint feletti magassága.

A kocsi a legbiztonságosabb hely villámlás esetén

Valóban az autóban vélhetőleg biztonságban vagyunk a villámoktól, de nem a gumiabroncsok miatt, hanem az autó fém váza miatt. Egyébként csak abban az esetben ha az ablakok fel vannak húzva.

A legnagyobb sivatag

Ha valaki azt mondja, hogy a Szahara a legnagyobb sivatag a világon az téved! A sivatagot sokan a hatalmas homokdűnékkel és szárazsággal hozzák összefüggésbe. Van benne igazság, hisz a sivatag az a hely, ahol a legkevesebb csapadék hullik. De ez a Földön nem a Szahara, hanem az Antarktisz.

Na?! Sikerült meglepnünk? Mit gondoltok?! Írjátok meg kommentben!

Most Popular

Recent Comments