HomeInteresting9 dolog, amit ne csinálj, ha orvoshoz mész

9 dolog, amit ne csinálj, ha orvoshoz mész

Szinte biztos, hogy mindannyian volt már egyszer háziorvosnál valamilyen betegséggel. Ilyenkor kivárjuk a sort, majd kíváncsian hallgatjuk meg mi is a problémánk. Vannak dolgok, amivel egyébként sokkal gyorsabban megy a vizsgálat és jobb eredményeket fogunk kapni. De nézzük csak,mik ezek:

  1. Mielőtt bőrgyógyászhoz megyünk, ne manikűröztessünk. Ugyanis az orvos ilyenkor vet egy pillantást a körmünkre, melyből sok minden kiderül számára. A helyes diagnózis felállításához szükség van arra, hogy rápillantson a körmökre.

2. Ne igyon alkoholt a koleszterin vizsgálata előtt

Rengeteg cukrot és szénhidrátot tartalmaznak, így hirtelen megugrik tőlük a koleszterinszint, ami azzal jár, hogy nem megfelelő eredményt fogunk kapni.

3. A vizeletvizsgálat ne igyon.

Közvetlenül a vizsgálat előtt ne igyon, mivel így nem lesz jól elemezhető. Igyon vizet a vizsgálat előtt 3-4 órával, hogy megfelelő eredményeket kapjon.

4. Mammográfia előtt ne használjon dezodort

Tiltott a használatuk, mivel kis fémdarabokat tartalmaznak, ami szabad szemmel nem látható. Ez a vizsgálat során okozhat problémákat, és így nem megfelelő eredményeket kaphat.

5. Ne együnk a kolonoszkópia előtt piros ételeket

A piros ételek megváltoztatják a vastagbél színét, ami befolyásolhatja az eredményeket. Érdemes egy héttel a vizsgálat előtt ezeket az ételeket elhagyni. A vizsgálat előtt pedig egy nappal csak vizet szabad inni.

6. A vérnyomás ellenőrzése előtt ne egyen sós ételeket

A rengeteg só fogyasztása magas vérnyomást tud okozni, így ha a pontos eredményekre vagyunk kíváncsiak, próbáljuk meg lecsökkenteni a só adagot.

7. Ne szedjen gyógyszert a vérvizsgálat előtt

Természetesen, ha indokolt, akkor előzetes konzultáció szükséges az orvossal. Ha viszont nem indokolt, akkor a vérvizsgálat előtt érdemes a gyógyszerszedést néhány nappal abbahagyni, így pontosabb eredményeket fogunk kapni.

8. A rákszűrés előtt ne használjon tampont

Nagyon fontos évente eljárni nőgyógyászhoz, rákszűrésre. Mivel nagyon fontos, hogy minél pontosabb eredményeket kapjunk, így a következő dolgokat be kell tartani:

  • ne használjunk tampont 48 órával a vizsgálat előtt
  • ne használjunk krémeket
  • ne éljünk nemi életet a vizsgálat előtt 48 órával

9. Ne használjunk kütyüket szemvizsgálat előtt

A rengeteg telefon és számítógép használat sajnos megnöveli a szembetegségek kockázatát. Ilyenkor érdemes ezeknek a használatát mellőzni, ha szemészhez megyünk vizsgálatra.

Azonkívül, ha az alábbi tüneteket észleljük magunkon, kicsit hagyjuk az orvos meglátogatását:

  • nehezen tudja nyitva tartani a szemét
  • szem égése vagy viszketése
  • homályos vagy kettős látás
  • fényre nagyon érzékeny
  • fejfájás

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments