HomeInteresting8 trükk arra, hogy próbálnak átverni a boltok. Íme a leleplezés!

8 trükk arra, hogy próbálnak átverni a boltok. Íme a leleplezés!

A boltból mindnyájan finom és lehetőleg egészséges termékekkel szeretnénk hazatérni. Természetesen a gyártók legfontosabb feladata a nyereség maximalizálása, hisz profit nélkül nem csinálnák ezt az egészet. Erre rengeteg trükk van, melyet a gyanútlan vásárló biztosan nem tud, ezért bedőlhet neki.

Mutatunk nektek pár tippet arra, hogy mikkel érdemes figyelni és, hogy miért.

Kerüljük az előrecsomagolt árut.

Hús, kolbász, sajt, gyümölcs stb. Ezekkel a termékekkel, ha előrecsomagolt állapotban vesszük óvatosan kell bánni. A csomagolás dátuma ezeken a termékeken nem mérvadó. Azokat bármikor át lehet matricázni. Ráadásul ha fel van szeletelve, akkor a baktériumok is könnyebben hozzájutnak. Inkább vágassunk magunknak belőle.

Kész saláták

A kész salátáknál figyeljünk arra, hogy több összetevőből áll. zöldség, hal, hús, tojás, fűszerek stb. Ezeknek nem egyszerre van a lejárati idejük. A tojás és a hús hamarabb megromlik mint zöldség. Általában ezekbe belekeverik a lejárati időhöz közeledő árut. Figyeljünk, hogy üvegtálba tartsák és ne fémbe (oxidálódik). Minden tálca külön kanállal legyen ellátva és az eladó eldobható kesztyűben szolgálja ki.

Figyeljük a csomag állapotát

Az áru helytelen tartásának a jele. A csomagolás megsérülése árthat a terméknek is.

Vizsgáljuk meg rendesen, amit veszünk

Az eladók tudják, hogy kell tálalni egy terméket úgy, hogy annak a „szebbik arcát” lássuk. A hús megvilágítása a vitrinben úgy van kialakítva, hogy a hús frissebbnek és étvágygerjesztőbbnek tűnjön. Kérjük meg az eladót, hogy mutassa meg rendesen azt a húst, amelyiket kinéztük magunknak.

Vigyázzunk a fagyasztott termékekkel is. Ha túl sok jég van rajta az gyanús. Lehet, hogy már egyszer felengedett majd újra le lett fagyasztva.

Vigyázzunk ha túl színes az étel.

A világosabb színek kedvezőbbek a szemnek. Arra gondolunk tudat alatt, hogy ízletesebb is. Ne feledjük, ha egy gyümölcsöt összeturmixolunk, akkor annak már biztosan nem lesz csillogó étvágygerjesztő színe. Szóval ha ilyet látunk, az akkor valamiféle vegyi anyaggal van megturbózva.

Ilyen a sajt is. Sokan azt hiszik, hogy minél fényesebb és színesebb, annál nagyobb a zsírtartalom és attól jobb az íze. A természetes sajt azonban mindig fehér vagy halványsárga.

A vörös hal is jelezhet kemikáliákat. A ketchup és a mártások is hasonló cipőben járnak. Nem a csillogó rikító szín lesz a nyerő.

Ne legyünk lusták!

A bolt azt az árut fogja az arcunkba tolni, amit szeretne eladni. Ezen van a legnagyobb haszna, vagy meg akar tőle szabadulni. Ezt fogja a szemmagasságban lévő polcra rakni. Nézzünk le az alsó polcra vagy fel a felsőre.

Vegyünk helyi gazdaságból származó termékeket.

Ne adjunk az üres reklámra. Fontos a tejtermékek és a zöldségek esetében, hogy ha egy mód van rá válasszunk helyi gazdaságból származó terméket. Az eltarthatósági idő miatt is.

Kérjünk tanácsot az eladóktól!

Nyugodtan kérdezzük meg a bolti eladókat egy-egy termék frissességéről vagy arról, hogy mikor érkezik új áru. Úgyis észrevesszük a füllentést és tudunk helyes következtetést levonni.

Szükség van egy kis odafigyelésre a termék kiválasztásánál. Ez egy körülményes feladat, de ha odafigyelünk rá, akkor ösztönös lehet. Így az asztalodon mindig a legfrissebb és legfinomabb hozzávalókból kerül étel.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

Most Popular

Recent Comments