HomeInteresting8 sztereotípia Kínáról, amelyeket eddig nagyon rosszul tudtunk.

8 sztereotípia Kínáról, amelyeket eddig nagyon rosszul tudtunk.

Számos sztereotípia terjeng Kínáról és a kínai emberekről. Többnyire negatív dolgokat hallunk róluk, pedig a saját országukban ők ugyanolyan normális embernek minősülnek, mint mi a saját országunkban. Nem szabad megkülönböztetni az embereket csak mert más országba költöznek és nem veszik fel az adott ország ritmusát, kultúráját. Itt van pár tény a kínaiakról, melyekről nem is tudtál.

1. A kínaiak macskát és kutyát esznek.

Valóban esznek kutyát is meg macskát is, de ezeknek az embereknek a száma nagyon kevés. Többnyire csirkét, halat és tehenet esznek.

2. Nem tudod megkülönböztetni a kínaiakat a kínaiaktól.

Valójában de! A malajziai és a szingapúri kínaiak különböznek egymástól, mint az északi és déli kontinensű kínaiak.

3. Minden kínai nő alacsony.

Magasságuk az étrendjükhöz köthető, de az elmúlt 20 évben növekedett a magasabb nők száma.

4. A kínai áruk rossz minőségűek.

Természetesen sok olcsó kínai termék van, viszont ha ránézel a márkás termékek címkéjére, akkor bizony a „Made in China” feliratot láthatod rajtuk. A minőséget a megrendelő és nem a gyártó határozza meg.

5. Kína olcsó ország.

Hatalmas költséghiány van a nagyvárosok és a tartományok között, nagy apartmanokat 200 dollárért bérelhetsz Közép-Kínában, viszont Sanghajban 500 dollárért csak egy kisebbet. Az egyetlen dolog, ami tényleg olcsóbb, az az élelmiszer.

6. A kínaiak csak rizst fogyasztanak.

A kínai konyha az egyik legváltozatosabb a világon, sokféle zöldséget használnak, nem beszélve a főzés módjáról és a fűszerek variálásáról. A kínai konyha végtelen, szezon és régiótól függően.

7. Minden kínai ember kung fu mester.

A Kung Fu tényleg a kínai kultúra része, mert nincs egy olyan film vagy tévéműsor, amibe ne lenne kung fu harcművészet.

8. Egy család – egy gyermek.

Az egygyermekes szabály a nagyvárosokban élő családokra vonatkozik. Ezekben a tartományokban a szülőket megbírságolják, ha beregisztrálják második vagy harmadik gyermeküket. Viszont 2016. január 1-től fogva a kínaiaknak megengedték, hogy két gyereket hozzanak a világra.

Most Popular

Recent Comments