HomeInteresting8 öltözködési hiba, amit a legtöbb férfi elkövet nyáron

8 öltözködési hiba, amit a legtöbb férfi elkövet nyáron

A nyár tökéletes alkalom arra, hogy az ember új dolgokat ismerjen meg, feszegesse a határait és színesítse ruhatárát. Mivel a divat napról-napra változik, ezért szinte lehetetlenség mellényúlni, kivéve akkor, ha valaki egy bizonyos korszakban ragadt és abból nem enged. A legtöbb férfi a nyári szezonban olyan hibákat követ el, mint például a nem megfelelő hosszúságú rövidnadrág megvásárlása, vagy nem a jó anyagú cipő viselése, esetleg egyhangú ruhák kiválasztása. Persze ez megint csak néhány a sok közül, ám a mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek, mik a leggyakoribb hibák, amiket az erősebbik nem képviselői elkövetnek.

1. hiba: Rövidebb ujjú pólók vásárlása

Pólóvásárláskor a férfiak nagy része csak azt nézi, hogy jó-e a testére a ruhadarab, viszont az ujjáról teljesen megfeledkeznek. Íratlan szabály, hogy a póló ujjának a felkar nagyjából felét le kell fednie, hogy a test megfelelő arányú legyen. Ám arra is figyelni kell, hogy milyen magasak, mivel egy magas férfinak jó ha hosszabb a pólója ujja.

2. hiba: Farmernadrág gyakori viselése

Annak ellenére, hogy a farmer gyakorlatilag az egyetlen olyan ruhadarab, ami nem megy ki a divatból nyáron mégsem olyan praktikus, mint ahogyan a legtöbb férfi hiszi. Az ilyen típusú nadrágok anyaga nem lélegzik és egy forró, nyári napon bizony bele lehet izzadni. A könnyebb anyagú szövetek, például a lenvászon tökéletesen alkalmas a nyári napokra.

3. hiba: Élénk színek mellőzése

A nyár tökéletes észak a különböző színek kipróbálására, főleg akkor, ha a férfiak csak egy-két színt viselnek. Ha még nem tudják, mely színek állnak nekik jól, célszerű az egyszínű felsőkkel próbálkozni, megnézni, hogy érzik magukat benne. Amikor már nagyjából megtalálták a színvilágot, jöhetnek a különböző mintázatú pólók is. Ezzel tökéletesen fel lehet frissíteni a ruhatárat.

4. hiba: Túl feszülős ruhák vásárlása

A szűk, túlságosan feszülős ruhákban sokkal jobban megizzadnak az emberek a korlátozott mozgásról nem is beszélve. Nyáron kimondottan jó ötlet elfelejteni a feszülős ruhadarabokat és lengébbeket, szellősebbeket választani. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy óriás zsákot kellene magukra húzni, hanem egyszerűen olyan ruhadarabokat kell választaniuk, ami bizonyos testrészeket jobban kihangsúlyoz, például az alkarokat, vállakat.

5. hiba: Rossz rövidnadrág vásárlás

A divatszerértők szerint ma már egyáltalán nem menő, sem divatos térd alá érő rövidnadrágokat venni. Ha vonó és elegáns megjelenésű szeretne lenni egy férfi, akkor nem szabad lábai felfedésétől félnie. A rövidnadrágok hosszának ideális esetben kb. 7-10 centivel a térd fölött kell lenniük.

6. hiba: Hosszú zoknik viselése

Ma már egyre több helyen lehet látni, hogy újra feltörekvőben vannak a hosszabb szárú, különböző mintával ellátott zoknik. Annak érdekében, hogy ne torzuljon az összkép, igenis figyelni kell arra, hogy a zokni ne kandikáljon ki a cipőből, főleg akkor, ha rövidnadrágot visel a férfi. Ez is egyfajta íratlan szabály.

7. hiba: Konzervatív zakókhoz, kabátokhoz való ragaszkodás

Nyáron az emberek csak akkor viselnek kabátot, ha valóban jó okuk van rá, például hivatalos rendezvényre mennek, esetleg szelesebb idő van. A nyáron viselt kabátoknak olyan anyagból kell készülniük, melyek jól lélegeznek. A színekkel is lehet egy kicsit játszani, nem kötelező a sötétkék, vagy fekete mellett letenni a voksukat. Például a világosabb árnyalatok szuperül néznek ki nyáron.

8. hiba: Lábbelik nem megfelelő kiválasztása

A férfiak elég sokszor belesétálnak abba a hibába, hogy nem megfelelő lábbelit választanak ki maguknak. A strandpapucs értelem szerűen csak strandon mutat jól, a bőr cipők pedig inkább kora tavasszal, ősszel optimálisak. Egy forró,napsütéses időjárásban, érdemesebb jól szellőző vászon, velúrcipőt választani, ami a láb kényelmét is szolgálja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments