HomeHome8 ok, amiért boldogabb a házasság egy ápolónővel

8 ok, amiért boldogabb a házasság egy ápolónővel

Az ápolónők legtöbbje nem munkaként tekint szakmájára, hanem hivatásként. Hatalmas empátiáról, türelemről és teherbírásról tesznek tanúbizonyságot mindennap, olykor erejükön felül. Aki párja ápolónő, az nagyon jó tudja, hogy mennyi erő kell egy ilyen munkához, és nemcsak fizikai.

  1. Jó kommunikációs képességgel rendelkeznek.

Nap mint nap beteg emberekkel foglalkoznak, akiknek szükségük van a támogatásra és egy jó szóra. Ők ezzel pontosan tisztában vannak, hogy mekkora ereje van minden kimondott szónak. Ezért különösen fontosnak tartják, hogy tartsák a lelket a betegben és megnyugtassák őket, mikor aggódnak. Ez nincs másképp a házasságban sem, mivel tudják, hogy a partnerüket meg kell hallgatni és segíteni, ha szükség van rá.

2. Nagyon szorgalmasak és remek szervezők!

Nagyon sok munkájuk van és sokszor nem is látják a végét. Ezért pontosan tudják, hogyan kell viszonylag gyorsan és hatékonyan dolgozni. Ez a párjával is működik, mivel az otthon töltött kevés szabadidőt is maximálisan kihasználja és precízen vezeti a háztartást.

3. Nagyon kedvesek és könyörületesek.

Sok figyelmet fordítanak a betegekre, természetükből fakadóan ezt önzetlenül teszik és végzik. Noha ez akár a kötelességük is lehetne, de nem ebből adódóan ilyen a természetük. Férjükkel szintén szépen beszélnek és higgadtak tudnak maradni a krízishelyzetekben is.

4. Tudják, hogyan kell higgadtnak maradni.

Nagyon nagy a nyomás rajtuk és sokszor kell hirtelen helyzetekben jó és átgondolt döntést hozni. Ugyanez vonatkozik a szerelmi életükre is, átgondoltan tudnak reagálni egy esetleges problémára.

5.Átérzik a fájdalmat.

Munkájukból adódóan tudják, hogy bizonyos fájdalom milyen kínlódással jár. Sokszor előny, ha a párunk ápolónő, mert van egy személyi orvosunk, aki tudja mikor érdemes kórházba vonulni.

6. Mindent láttak már!

Mivel az összes létező testnedvvel találkoztak már munkájuk során, így soha nem ítélkeznek, mert tudják, hogy mi miért történik. Rendkívül nyitottak és empatikusak a kapcsolataikban, soha nem fognak bizonyos dolgokért előre elítélni.

7. Az ápolónők fizetése

Sajnos, ez országonként eltérő, és nem mindenhol vannak rendesen megfizetve. Munkájuk nagyon kemény, folyamatos összpontosítást igényelnek. Vannak olyan nyugati országok, ahol nem kell aggódni a megélhetés miatt, mert jól keresnek.

8. Sok munka – tartalmas szabadidő.

Mivel rengeteget dolgoznak, ezért különösen fontosnak tartják, hogy ahogy szabadidejük engedi, tartalmasan próbálják eltölteni. Figyelnek arra, hogy egyensúlyban tartsák a munka-szabadidőt, és ne keverjék a magánélettel.

travel, hiking, backpacking, tourism and people concept – happy couple in sunglasses with backpacks having fun outdoors

Most Popular

Recent Comments