HomeInteresting7 hasznos trükk, amivel jó benyomást kelthetsz másokban

7 hasznos trükk, amivel jó benyomást kelthetsz másokban

Az első benyomás rendkívül fontos, ugyanis ez fog dönteni arról, hogy a későbbiek folyamán sikeres leszel-e vagy sem. Az emberek az első pár másodpercben tudat alatt eldöntik, hogy szimpi vagy-e, ha igen akkor további trükkökkel javíthatsz aktuális helyzeteden, ám ha nem még akkor sincs semmi veszve mert a megfelelő tudással a saját malmod felé hajthatod a vizet, ám ez kicsit nehezebb. Annak érdekében, hogy mindenféleképpen jó legyen az a bizonyos első benyomás fontos, hogy a cikkben felsorolt trükköket és módszereket megtanuld és egy életre meg is jegyezd.

1, Mosolyogj némi késéssel

Mind tudjuk, hogy a mosoly nagyon fontos a kommunikáció során, ugyanis szimpatikusabbá válunk ezáltal, viszont Leil Lowndes pszichológus szerint nem mindegy mikor csináljuk. Tapasztalatai alapján először rá kell nézni az adott illetőre és várni kell pár másodpercet mielőtt mosolyt dobunk a másiknak. Ez a kis várakozás az ő mosolyát is őszintébbé teszi.

2, Ne tarts hosszas szemkontaktust

Lowndes elárulta, ha valaki hosszú ideig néz más szemébe azt agresszív fellépésnek fogja tekinteni. A pszichológus szerint érdemes betartani a 60/40-es szabályt, miszerint az idő 60%-ban célszerű csak a másik fél szemébe nézni, de utána el kell engedni a pillantást. Ez mind nőkre mind férfiakra egyaránt vonatkozik.

3, Vigyázz a testtartásra

Ha megnézed a sportolókat vagy a politikusokat akkor bizony soha nem fogod őket látni lesütött szemmel vagy görbe háttal ugyanis ezek egyáltalán nem a magabiztosságról árulkodnak. Annak érdekében, hogy annak tűnjenek mindig kihúzzák magukat, fejüket kissé felszegik és mindig mások szemébe néznek. A szakértők szerint mindenkinek pontosan ugyanígy kellene tennie, főleg ha jó benyomást akarnak kelteni másokban.

4, Mutass érdeklődést

Lowndes szerint amikor egy új emberrel találkozol fontos, hogy érdeklődést mutass felé, különben arrogánsnak fogsz tűnni ez pedig egyáltalán nem fog jó színben feltüntetni. Ennek legjobb módszere a mosolygás, vagy ha az egész testeddel felé fordulsz. Figyelj arra, hogy soha ne állj vagy ülj előtte karba tett kézzel vagy keresztbe tett lábakkal, mert az annak a jele, hogy nem érdekel miről beszél.

5, Szabadulj meg a szorongó gesztusoktól

Vannak gesztusok, amik tudat alatt azt jelzik, hogy hazudsz. Mivel ma már rengeteg olyan cikk látott napvilágot, ami ezeket taglalja érdemes odafigyelni, hogy semmilyen körülmények között ne tűnj úgy, mint aki valamit rejteget a másik elől. Fontos, hogy ne érintsd meg túl sokszor a nyakad, arcod, füled vagy a hajad.

6, Légy empatikus

Nemcsak a nonverbális jelek küldésével nyerheted el valaki szimpátiáját, hanem azzal is, ha azokat mozdulatokat csinálod, mint ő. Ha valaki azt látja, hogy pontosan olyan gesztusokat ejtesz, szavakat mondasz mint ő, akkor mélyebb benyomást kelthetsz a másikban.

7, Előre látod a beszélgetés kimenetelét

Ha egy fontos találkozó előtt van még egy kis időd, akkor érdemes egy kicsit gyakorolnod például azt, hogy mosolyogsz, mit fogsz mondani, hogyan fogod azokat a szavakat mondani és így tovább. Lowndes a testtartás, a gesztusok, és a magabiztos megjelenés segítenek abban, hogy jobb eredményeket érj el.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Most Popular

Recent Comments