HomeInteresting8 nagyon fontos tanács, ami megmentheti az életedet!

8 nagyon fontos tanács, ami megmentheti az életedet!

Életünk során, elképzelhető, hogy olyan helyzetbe kerülünk, amire előzőleg nem voltunk felkészülve. Ilyen például, mikor valamiben megbotlunk aztán elesünk, vagy kapaszkodni kell valamibe, míg meg nem érkezik a segítség, esetleg hirtelen mentőt, tűzoltót, rendőrt kell hívni egy vészhelyzethez. Ezek miatt a lehetséges helyzetek kialakulása miatt gyűjtöttünk össze néhány szituációt és annak megoldását, melyeket hasznosan tudunk alkalmazni, egy-egy váratlan helyzetben!

Pénz, 100%-ra feltöltött mobiltelefon és kulcs.

Ezek a tárgyak kivétel nélkül, mindig legyenek vagy a táskádban vagy a zsebedben, mikor elmész otthonról. Ez azért fontos, mert nem tudhatod, mikor kerülsz olyan helyzetbe, hogy szükséged lesz ezeknek a tárgyaknak a segítségére. A mobiltelefonnal nem csak a sajátod, de mások életét is megmentheted, például, ha kihívod a mentőket egy bajba jutott embernek. Egy a fontos, a mobil legyen feltöltve.

Mindig kérj bocsánatot ha nekiütközöl valakinek az utcán.

Előfordul, hogy véletlenül összeütközöl valakivel az utcán, de ebben az esetben mindig kérj bocsánatot, még akkor is, ha nem te kezdeményezted a koccanást. Ez a dolog azért is lényeg, hiszen nem tudhatod, milyen típusú emberrel ütköztél össze.
Lehet, hogy az illető pont spicces és akármikor beléd köthet, jobb az ilyen helyzeteket elkerülni. Egy sima bocsánatkéréssel elkerülheted a lehetséges konfliktust.

A nagy tereken, épületekben, mindig keress legalább 3 lehetőséget a kijutásra.

Lényegtelen, hogy egy koncert helyszínéről, vasútállomásról vagy bevásárlóközpontról van szó. Mindenképpen nézz körbe és keress legalább 3 lehetséges kivezető utat. Jó alaposan derítsd fel a terepet, néz meg hol vannak az ajtók, erre tervezz meg 3 lehetséges útvonalat, ami által a legkönnyebben érsz el odáig. Ez azért fontos dolog, mert nem tudhatod, mikor következik be valami rossz dolog, mint például egy tűz eset. Ha mindenki bepánikol, akkor már késő lesz, hogy kiutat keress.

Játssz a tömegközlekedési eszközökön, „Ki lehet a rosszfiú” játékot.

Ez egy olyan szórakoztató játék, ami egyben biztonságos is. Amikor épp utazol valahova, figyeld meg milyen emberekkel vagy körülvéve. Próbáld megállapítani, milyen érzelmek uralkodhatnak az adott illetőben, akire ránézel.
Első megérzéseink ritkán tévednek, szóval ha valakit veszélyesnek látsz, akkor azt látni lehet az arcán. Ebben az esetben maradj a lehető legtávolabb attól az embertől.

A repülőgépeken ellenőrizd a kijáratokat.

Miután felszálltál a gépre és elfoglaltad a helyedet, nézz végig a sorok között és keresd meg a hozzád legközelebb eső vészkijáratot. Majd jegyezd is meg, hol találod egy esetleges problémás helyzet esetén. Ez azért lényeges, mert, ha esetleg füst alakulna ki a fedélzeten, akkor a vészvilágítás fényénél képtelen leszel megkeresni a kivezető utat.

Mindenképpen erősítsd a csuklóizmaidat.

Tudjuk furán hangzik, de ez nagyon fontos, hiszen ha véletlenül olyan helyzetbe kerülsz, ahol kapaszkodnod kell az életedért, akkor jól jön, ha erős csuklóizmokkal rendelkezel. Ezek az izmok lehetővé teszik, hogy stabilan tartsd magad addig, míg meg nem érkezik a segítség.

Emeld fel a fejed, és lassan indulj el.

Az emberek sajnos hajlamosak leszegett fejjel és gyorsan menni, mikor valamilyen veszélyt éreznek a közelben. Ám azt kevesen tudják, hogy ennek pontosan az ellenkezőjét kell tenni, és felemelt fejjel, lassú tempóban kell közlekedni. Ha érzik rajtad, hogy félsz, könnyen prédává válhatsz.

Kiút a süllyedő autóból.

Ahhoz, hogy kijuthass egy süllyedő autóból, először is kösd ki a biztonsági övet. Fontos, hogy ne próbáld kinyitni az ajtót, mivel úgysem fog menni a víz alatti nyomás miatt, helyette tekerd le az ablakot. Abban az esetben, ha mégsem tudnád letekerni, törd ki, mondjuk egy fejtámlával.
Ne feledd, mindössze pár perced van, hogy elmenekülj.

Most Popular

Recent Comments