HomeInteresting8 kozmetikai termék, amiket eddig sokan rosszul használtak

8 kozmetikai termék, amiket eddig sokan rosszul használtak

A különböző kozmetikumok vásárlásával az emberek azt gondolják, hogy javítanak a bőr és a haj állapotán. De gyakran előfordul, hogy a divatos szépségápolási termékek nem felelnek meg az elvárásoknak, sőt problémákhoz is vezethetnek. Mai cikkünkben elmondjuk nektek mit nem szabad csinálni a készítményekkel.

1, Szem alatti tapasz hosszú ideig tartó fennhagyása

Ezek a tapaszok hidratálják és táplálják a bőrt, legalábbis amíg nedvesek. Amint kiszáradnak elvesztik hatékonyságukat, sőt károsak is lehetnek, mert már nem táplálják a bőrt nedvességgel, hanem elvonják belőle. Fontos betartani a gyártó által megjelölt időtartamot, mivel minden terméket kiadás előtt letesztelnek.

Sok cég gyárt ilyen szem alatti tapaszokat, és mindegyiknek az alapja a hidrogél. A vékony szövetből készült darabok hamarabb kiszáradnak és a jótékony anyagok elpárolognak a bőrből. A hidrogél hosszabb ideig tartja magában a nedvességet, sűrűbb összetétele miatt elősegíti, hogy a jótékony anyagok hosszabb ideig bent maradjanak a bőrben és mélyebbre hatoljanak.

2, Bízol a „hipoallergén” szóban

Tény, hogy a hipoallergén termékek nem rendelkeznek illóolajokkal, de ettől allergiás reakciót még okozhatnak. Amikor egy ilyen összetevőjű krémet tesztelnek, akkor azt kifejezetten azokon csinálják, akik allergiásak rá. Ennek megfelelően változtatják meg az adagokat.

Ha nem vagy biztos benne, hogy allergiás vagy a hipoallergén termékekre, inkább vegyél belőle teszter terméket.

3, Többször használsz eldobható maszkot

Az eldobható szövetmaszkok csomagolásában általában elegendő mennyiségű folyadék marad ahhoz, hogy az embernek megforduljon a fejében a későbbiekben még egyszer felhasználni. Nos, ez nem jó ötlet. Miután felkerül az arcra, baktériumok kezdenek el szaporodni rajta. Ha ezt visszateszik a tasakba és a folyadékba, akkor tökéletes közeg keletkezik ahhoz, hogy elszaporodjanak.

Ha tovább szeretnéd a maszkot fent hagyni az arcodon, akkor a tasakban lévő folyadékkal átitathatod a maszkot.

4, Figyelmen kívül hagyod a termálvizet

A termálvíz használata az egyik legalapvetőbb dolog, amivel hidratálhatod a bőröd. Forró nyári napokon vagy száraz levegő esetén a bekapcsolt fűtési vagy légkondis helyiségekben elősegíti a bőr megfelelő nedvességtartalmának fenntartását. A termálvíz egyébként bármilyen bőrtípusra alkalmas.

5, Sminklemosó szivacs használata

A koreai ápolási termékek divatja miatt az úgynevezett „konjac sponge” sminklemosó szivacs egyre népszerűbbé vált. Ez egy ázsiai növény gyökereiből készítették. A szivacs jól hámlasztja az elhalt sejteket, ezért sok lány naponta használja.

Ha viszont érzékeny a bőröd, vagy rosaceas tüneteid vannak, akkor ne használd a terméket. Bár lágy bőrradír elvén hatnak, mégis meg tudják sérteni a bőr felső rétegét és akadályozhatják a faggyúmirigyek fokozott aktivitását. Ilyen esetben csak 2-3 alkalommal használd őket.

6, Szempillaspirál alapozó nem megfelelő használata

Ha a szempillaspirál alapozó felkenése után a rendes spiráltól összeragadnak a pilláid, akkor valószínű nem hagytál elegendő időt a kettőt termék felvitele között. A primert egy vékony rétegben alkalmazzák és legalább 1-2 percet kell várni, mire a rendes spirált felkenheted.

7, Kontúrozáshoz bronzosítót használsz

Lehet, hogy hasonlóak, de teljesen más hatásuk van. A kontúrozó segítségével kiemelheted az arccsontokat, és elvégezheted az orr keskenyítését is. Ehelyett a legtöbb lány bronzosítót kezd el használni erre a célra. A bronzosítók meleg tónusúak a kontúrozók viszont hideg árnyalatúak. A bronzosító képes a kipirosodott bőr hatását kelteni, de az árnyékolásra nem megfelelőek.

8, Alkohol tartalmú készítmények használata után hajszárítót, hajvasalót használsz

Mielőtt bármit felkennél a hajadra ellenőrizd, hogy van-e benne bármilyen alkohol. Ha az alkoholtartalmú készítményeket használsz utána pedig hajvasalóval, vagy hajszárítóval formázod a hajad, akkor a hajszerkezet teljesen összeomlik. Elvékonyodik és törékennyé válik, elveszíti fényét és rugalmasságát. Meg kell jegyeznünk, hogy nem minden alkoholtartalmú készítmény káros. Megfelelő lehet olyan, amiben van glicerin, pantenol és E-vitamin.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Most Popular

Recent Comments