HomeInteresting7 egyszerű trükk, ami segít érvényesíteni az akaratod mások felett

7 egyszerű trükk, ami segít érvényesíteni az akaratod mások felett

Mindannyian törekszünk a célok elérésére. Igaz, hogy módszereink nagymértékben változhatnak: egyesek hajthatatlanul mennek előre, mások finomabban közelítik meg a helyzeteket, akadnak, akik pszichológiai technikák alkalmazásával győzik meg a másikat. Egyébként a diplomaták, politikusok, tervezők és marketing szakemberek is bizonyos trükköket alkalmaznak, hogy elnyerjék a bizalmad, vagy a szimpátiád. Ha te is érvényesíteni szeretnéd az akaratod mások felett, akkor ez a cikk hasznos lesz számodra.

1, Sokkal könnyebben fogadnak el az emberek dolgokat, ha valaki először keveset kér

Az emberek sokkal könnyebben teljesítenek bizonyos kéréseket, ha az illető először kicsiben kezdi a dolgokat. Ezt a technikát a kereskedők fedezték fel a 60-as években és sikeresen használták mosószerek eladására a háziasszonyok számára.

Hogyan működik?

Ha azt tervezed, hogy fizetésemelést kérsz a főnöködtől, akkor kezd kicsiben a dolgokat. Furán hangzik, de kezdetben kérj új irodai kellékeket vagy egyéb apró dolgokat, amelyek nem terhelik le az üzleti költségvetést. Miután a kérést teljesítette kérdezd meg lehetne-e szó egy kis béremelésről. A trükk az, hogy kapcsolat jön létre közted és a főnök között, így nincs más választása, minthogy teljesítse a kérést.

2, A beszélgetőpartner meggyőzése érdekében használhatsz különleges ruhákat

Ha jól ismert márkák logójával ellátott ruhákat veszel fel, akkor a másik fél már tudat alatt beleegyezett a kérésedbe. Ez két ok miatt következhet be: márkahűség, hatás felismerés.

Hogyan működik?

Egyes tanulmányok szerint egy jól ismert márka emblémája növeli a jó munka megszerzésének esélyét, sőt a partner jobban fog bízni benned. A titok az, hogy tudat alatt a márka hírnevét egy személyiségre vetítik ki. Ráadásul az ismert márkák ruháit, óráit vagy telefonját viselő emberek ismerősnek tűnnek, ami tudatos bizalmat teremt.

3, Az emberi psziché sajátossága nem engedi, hogy a barátság szerelemmé alakuljon

Karl Duncker német pszichológus szerint a dolgok szokásos használata megnehezíti azok másképp történő használatát. Ezt funkcionális szorosságnak nevezik. Képzeld el, hogy szöget kell verned a falba, de nincs nálad kalapács. Ezután próbálod megkeresni a megfelelő szerszámot, de eszedbe sem jut, hogy egy csavarkulcs segítségével is be lehet ütni a szöget.

Hogyan működik?

A funkcionális rögzítés jelensége az emberi kapcsolatokban nyilvánul meg. Ha például úgy döntesz, hogy meghódítod egy kollégád szívét, akkor ne próbálkozz előtte barátkozni vele. A funkcionális rögzítés hatására a barát zónában ragadhatsz, és nem lesz esélyed arra, hogy romantikus kapcsolat alakuljon ki.

4, Van optimális idő, mikor elterjesztheted ötleteidet és igényeidet

Az orvosok szerint a krónikus fáradtság a nőket sokkal jobban érinti, mint a férfiakat. Egy fárasztó munkanap után a legtöbb embernek már nincs ereje vitatkozni, ezért ez a legideálisabb idő az ötletek előterjesztésére.

Hogyan működik?

Ha sürgősen el kell intézni valamit, de nem érsz rá kérd meg a feleséged, barátnőd akkor, mikor fáradt, hogy írjon alá néhány papírt, vagy intézzen el ezt-azt. A partner nagy valószínűséggel bele fog egyezni a kérésedbe. Viszont, ha fontos döntéseket kell megvitatnotok, azt semmiféleképpen ne tedd akkor, mikor kimerültek vagytok.

5, A jó megjelenés fontosabb lehet, mint az ember belső tulajdonságai

Akár tetszik, akár nem, az emberi természet meglehetősen felületes, ezért a gyönyörű és karizmatikus emberek akaratod ellenére is vonzhatnak. Ez ellen nem tudsz védekezni, mert a tudatalattid minden gyönyörű embernél azt jelzi, hogy bízhatsz benne.

Hogyan működik?

Nem szükséges Apollónak lenni, hogy mindenkit elbűvölj. Kutatások szerint a kellemes társaságú emberek okosabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában. A középiskolában, főiskolában és a munka világában is nagyobb esélye van a sikerre a szép lányoknak, és helyes fiúknak.

6, Megnyerhetsz egy vitát anélkül, hogy az „ellenfél” bármit is észrevenne a taktikádból

Nagyon nehéz bebizonyítani a másik félnek, hogy téved, ugyanakkor nem lehetetlen küldetés. Ilyen esetben kell alkalmazni a meggyőző technikát, amit Ransberger Tengelynek hívnak. A vita megnyeréséhez, az ellenség hiúságát kell felhasználni.

Hogyan működik?

Annak érdekében, hogy megnyerd a legrosszabb vitát, három lépést kell eljárnod:

1) figyelmesen hallgasd meg a beszélgetőpartnert;

2) próbáld megtalálni az arany középutat, aminek segítségével megállapodhatsz a másik féllel;

3) add át véleményed úgy, hogy ne bántsd meg vele a másikat.

7, Az elszigeteltség segít megkülönböztetni másoktól

Pszichológusok, marketing szakemberek, rendezők és tervezők az elszigetelő hatás segítségével hívják fel a figyelmet a kívánt tárgyra. Az elszigetelő hatás vagy más néven Restorff-effektus az emberi memória egy olyan tulajdonsága, mely jól emlékszik egy adott tárgyra vagy jelenségre, ami kiemelkedik az általános sorból.

Hogyan működik?

A homogén tárgyak, kiemelkedő dolgok szó szerint beleégnek az emberek memóriájába, például egy fényes ruha az unalmas ruhák között, aláhúzott szó a tankönyv oldalán. Ez az emberi kapcsolatokra is vonatkozik. Ha meglehetősen szigorú szülő vagy főnök vagy, akkor az emberek erre fognak emlékezni és negatív képet alakítanak rólad ki.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Most Popular

Recent Comments