HomeInteresting8 házi praktika a nyári forróság okozta problémák ellen!

8 házi praktika a nyári forróság okozta problémák ellen!

A legtöbb ember -különösen azok, akik nem az egyenlítő mentén laknak- várakozással tekint a nyári hónapokra, a szabadtéri tevékenységekre és az időjárásra a tökéletes bőrszín eléréséhez. De biztosan hallottuk már többször is, hogy a nyári időjárás akármennyire is vonzó bizony veszélyekkel teli mind a megjelenésünkre mind az egészségünkre nézve.

Adunk pár tippet:

1. Izzadás

A dezodorok segíthetnek, de csak akkor ha helyesen használják őket. Sokkal hasznosabb, ha este alkalmazzuk őket, mielőtt elaludnánk. Így elég időt hagyunk, hogy a dezodor aktív összetevői bejussanak a verejtékcsatornába és eltömítse őket. Reggel vélhetőleg egyből izzadni fogunk mert a hatóanyagok a bőr felszínén maradnak és így az izzadásgátló hatás elmarad.

Kerüljük a fűszeres és forró ételeket. A testünk ugyanúgy reagál rá, mint a melegre.

Van pár házi praktika, amelyek segíthetnek a túlzott izzadás és a testszag megelőzése érdekében. Almaecet, szódabikarbóna, citromlé. Ezek megölik a kellemetlen testszagot okozó baktériumokat. Az izzadt területek dörzsölése burgonyaszelettel is hasznos lehet mert felszívja a felesleges vizet a bőrről.

Az izzadás foltokat is hagyhat a ruhán. Készítsünk sűrű pasztát szódabikarbónával, Aszpirinnel egy kis víz hozzáadásával. Tegyük a pasztát a foltra majd 5-10 perc pihentetés után mossuk le.

2. Napégés

Válasszunk olyan napégés elleni terméket amely széles spektrumú. Legalább 30-as faktorú.

Alkalmazzuk legalább 30 perccel mielőtt a napra mennénk és rendszeresen kenjük újra. Pláne ha vízbe megyünk.

A déli órákban ha megoldható még naptejjel a bőrünkön se tartózkodjunk a napfényben.

Ha leégtünk, akkor joghurttal, hideg tejjel, aloe verával hűsítsük a bőrünket. Esetleg almaecet.

3. Smink

A smink alkalmazása előtt egy jégkockával gyengéden masszírozzuk át az arcunkat és a nyakunkat. Tiszta törülközővel töröljük szárazra és csak utána sminkeljünk.

Ne használjunk nehéz, olajos, krémes termékeket. Ha lehet por alapút válasszunk.

4. Száraz bőr

Együnk sok antioxidánsban és fehérjében gazdag ételeket. Serkentik a kollagén termelést miáltal a bőrünk fiatalos és ráncmentes marad.

Felejtsük el az erős kemikáliákat. Bőrünk nagyon érzékeny a nyári forróságban.

5. Hajproblémák

Kerüljük a szoros frizurákat. Ha egy mód van rá néha cseréljük valami lazábbra.

Mossunk hajat ritkábban. Ez serkenti az olajtermelést a bőrön. Ha izzadt vagy zsíros lesz, akkor öblítsük le sima vízzel sampon nélkül.

Használjunk kalapot vagy UV védelmet biztosító termékeket.

6. Olajos arcbőr

Kerüljük a bőr túlszáradását. A zsíros bőr természetes gyógymódja, hogy forró vízzel összekeverjük a zabpelyhet és hozzáadunk egy evőkanál mézet. Ezt a pasztát 3 percig az arcunkon hagyjuk, majd lemossuk.

7. Pattanások

Kerüljük a cukros és keményítőt tartalmazó ételeket. Együnk sok rostot. Gyümölcsöket, zöldséget, amelyek gazdagok antioxidánsban.

Gyakran váltsunk ruhát. Az izzadt ruhák nem egészségesek.

8. Kipállás

Laza ruhát viseljünk, természetes szövetből.

Hideg teás borogatást tegyünk az irritált bőrre.

Aloe vera pépet vigyünk fel a bőrre naponta többször. Remek bőrnyugtató módszer.

Ezen problémák nagy részét egyébként a kiszáradás okozza. Növeljük a vízfogyasztásunkat, hogy elkerüljük a hasonló problémákat.

Mit gondoltok? Adtunk valami jó tippet? Írjátok meg kommentben!

Most Popular

Recent Comments