HomeInteresting8 furcsa, de nagyon igaz tény, amiről az orvosok ritkán beszélnek

8 furcsa, de nagyon igaz tény, amiről az orvosok ritkán beszélnek

Azzal tisztában vagyunk, hogy várandósság alatt fejfájás, hányinger és megváltozott étkezési szokások alakulnak ki. Ám ezeken kívül sok más érdekes tény is van, amiről nem igazán hallottunk pedig valósak. Például gondoltad volna, hogy a kisbabák nemcsak 266 napig lehetnek anyjuk hasában, hanem akár 375 napig is? Vagy, hogy naponta 0,25 gallon mennyiségű folyadékot vizelnek, amit később megisznak az anyaméhben? Nos, ilyen és ehhez hasonló érdekes tényeket gyűjtöttünk össze, amiket az orvosok nagyon ritkán osztanak meg a szülőkkel.

A várandósság általában 266 napig tart, ami 38 hétnek felel meg. Ám ez az időszak lehet több is kevesebb is. Például sokan nem tudják, de egy bizonyos Beulah Hunter nevű nő 375 napig volt terhes kisbabájával, aki a szokásosnál is lassabban fejlődött, ezért több, mint egy évig volt édesanyja pocakjában. Miután megszülte a kislányt, az orvosok megállapították, hogy makkegészséges.

A terhesség második felében a baba naponta 0,25 gallon mennyiségű folyadékot vizel, amit szépen lassan megiszik.

Az anyaméh a terhesség alatt többszörösére nő, ám a szülést követő második hónapban már visszatér eredeti formájára. A terhesség előtti időszakban a méh egy őszibarack méretéhez hasonlítható, míg a vége felé közeledve görögdinnye nagyságúra növekszik.

A nők a terhesség harmadik trimeszterében amúgy sokkal több ösztrogént termelnek, mint egész életük során.

A várandósság alatt nemcsak az idomok és a derékméret nő, hanem a lábak is. Ez a túlzott folyadékfelhalmozódásnak, hormonális változásnak, ízületek lágyulásának, súlygyarapodásnak köszönhető, melyek nagyon megterhelik a lábakat.

A várandós nők 90%-án jelentkeznek pigmentfoltok, melyek általában az orr, homlok, áll, arccsont és szemek környékén fordulnak elő. A pigmentfoltok színe függ attól is, hogy az édesanyának alapjáraton milyen színű a bőre. Ha világos akkor sötétebbek lesznek a foltok, ha sötét akkor pedig világosabb.

A kisbabák ujjlenyomatai átlagosan a 10. és a 20. hét között alakulnak ki. A legérdekesebb, hogy amilyen ujjlenyomat kifejlődik, olyan lesz egész életében.

A magzat képes érezni, ízlelni és szagolni azokat az ételeket, amiket édesanyja elfogyaszt a terhesség alatt. A gyermek étkezési szokásai pedig az alapján fognak kifejlődni, hogy az anyuka mit evett ez idő alatt, ugyanis a magzatvíz képes abszorbeálni.
(Abszorbeál = a molekuláris erők hatására gázokat, vagy oldott anyagot elnyel)

Most Popular

Recent Comments