HomeInteresting8 dolog, amit nemcélszerű egy kismamának csinálni, ha egészséges kisbabát akar

8 dolog, amit nemcélszerű egy kismamának csinálni, ha egészséges kisbabát akar

Egy tanulmány szerint a depresszió és a szorongás növeli a koraszülés esélyét. Viszont nem ez az egyedüli, ami befolyásolja ezt. Ebben a cikkben azokat a dolgokat soroljuk fel, amiket egy kismamának nem célszerű csinálni, ha egészséges babát szeretne világra hozni. Ha jelenleg várandós vagy és szereted a kávét, akkor redukáld le mennyiségét, vagy ha alvási problémáid vannak, akkor ideje egy könyvet elővenned és lefekvés előtt olvasgatnod.

1, Veszekedés és ordítás

A veszekedés szorongást és depressziót vált ki, ami káros lehet a baba egészsége szempontjából. Ez befolyásolhatja mind az egészségét, mind az agyi fejlődését. Ezen kívül a kiabálás negatívan érinti az anyát, például fejfájást, émelygést és alvási problémákat idézhet elő.

Mit kell tenni:

Pihenj és aludj többet, fordulj orvoshoz, ha szükséges, rendszeresen sétálj és tartózkodj a friss levegőn.

2, Túl sok cukor fogyasztás

Egy tanulmány szerint azoknál az anyáknál, akik terhesség alatt nagy mennyiségű cukrot fogyasztottak, gyermekeik tanulási nehézségekkel és memória problémákkal küzdöttek. Ugyanez vonatkozik a cukorpótlókra is.

Mit kell tenni:

Egyél több gyümölcsöt édesség helyett, csökkentsd a szénsavas üdítők fogyasztását.

3, Hangulatingadozás

Sajnálatos módon nagyon gyakori, hogy terhesség alatt egy nőnek hangulatingadozása van. Kezdetben izgatottnak érzi magát, aztán stresszesnek végül túlterheltnek. Olyan kérdések kavarognak a fejében, hogy vajon jó anya lesz-e vagy sem, vagy anyagi biztonságot tud-e nyújtani.

Ezeket a változásokat a nő anyagcseréje vagy hormonjai okozhatják, és befolyásolhatják az agyat valamint hangulatot.

Mit kell tenni:

Sok alvás, rendszeres séta a friss levegőn, barátokkal való találkozás.

4, Pihenés pezsgőfürdőben vagy szaunában

Egy szauna vagy fürdés során felmerülő extrém hő problémát jelent terhesség alatt. Lehet, hogy a kismama számára pihentető, de a baba számára nem jó.

Mit kell tenni:

Tilos 10 percnél tovább fürdőben, szaunában lenni, testhőmérsékletnek megfelelő vízben való fürdés.

5, Sírás

A sírás a terhesség alatt normális, viszont figyelni kell olyan kísérő tünetekre, mint étvágytalanság, bűntudat, túl sok alvás és érdeklődés hiánya.

Mit kell tenni:

Ha a tünetek több mint 2 hétig tartanak, orvoshoz kell fordulni. Keress anyuka csoportokat és beszélgess terhes nőkkel.

6, Alvási problémák

Kutatók szerint a nők 78%-a szenved alvási problémáktól terhesség alatt. Ennek oka a hormonszint változás, és ennek következtében sokkal fáradtabbak, mint alapjáraton.

Fontos azonban, hogy tegyél valamit ezzel, mert az alvási nehézségek rossz hangulatot és émelygést okozhatnak. Egy tanulmány szerint a nők, akik 6 óránál kevesebbet alszanak sokkal érzékenyebbek.

Mit kell tenni:

Alvási rutin tervezés, napi 30 perc edzés, sok folyadék fogyasztás, olvasás közvetlenül lefekvés előtt.

7, Alacsony aktivitás, hízás

A terhesség alatt bekövetkező extra súlynövekedés születési komplikációkhoz, magzati növekedéshez és anyuka testalkathoz vezethet a baba születése után. Ezenkívül növeli az elhízás kockázatát a gyermek számára is.

A terhesség alatt végzett edzések fizikai és pszichológiai előnyökkel járnak az anya és a gyermek számára.

Mit kell tenni:

Napi 30 perc edzés, rendszeres sétálás.

8, Extra koffeinbevitel

Nincs olyan tanulmány, ami szerint tilos koffeint fogyasztani, viszont figyelni kell a dózisra. Nem kell aggódni nem okoz születési rendellenességeket, viszont célszerű korlátozni a mennyiségét. Ne feledd, hogy a koffein átjut a placentán és bejut a baba véráramába.

Mit kell tenni:

Csökkenteni a kávéfogyasztást. A napi 1-2 csésze rendben van.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Most Popular

Recent Comments