HomeInteresting8 dolog, amiben még hasznát veheted a körömlakknak

8 dolog, amiben még hasznát veheted a körömlakknak

A hölgyek és az urak is ismerik a körömlakkot, persze mindkét nem máshogyan. Az urak pontosan tudják, hogyha kedvesük kifesti a körmét, akkor nem nyúl semmihez, amíg meg nem szárad. A hölgyek pedig, szépségük, ápoltságuk egyik kulcsának tekintik a festett körmöket.

Azon kívül, hogy a körömlakk hozzájárul az esztétikus külsőhöz, számos dologban vehetjük nagy hasznát. Bár erős, szúrós szaga kissé taszító lehet, de ez egy cseppet sem számít, ha megoldhatjuk vele a hirtelen felmerülő problémát. Néhány esetben persze csak ideiglenes megoldásról van szó, mégis akkor és ott ez a legtöbb, amit megtehetünk annak érdekében, hogy megmentsük a helyzetet. Íme mi mindenre jó még a körömlakk azon kívül, hogy kifestjük vele körmünket.

A nők nagy része visel bizsu ékszereket, amikről köztudott, hogy előbb-utóbb kopni kezdenek. Fényük és színük is elveszik, sőt, a bőrön is fekete foltokat hagynak. Mindegy, hogy nyakláncról, gyűrűről vagy fülbevalóról van szó, nem mutat jól bőrünkön a szürkés-fekete szín, hiszen azt a hatást kelti, mintha sosem mosakodnánk. Viszont, ha átlátszó körömlakkal átkenjük ezeket a bizsukat, akkor tartósabbá tesszük a rajtuk lévő festéket.

A nők biztosan ismerik a trükköt, ha futni kezd egy szem a harisnyán. Ilyenkor szintén csak egy körömlakkra van szükség, hogy megállítsuk a szakadást, lyukat és a szem felfutását. A szétnyílt szálakat egy kevés körömlakk már megállítja. Nincs más dolgod, mint az anyag belső oldalára kenni belőle egy kicsit és megvárni, míg megszárad.

Kikopott menetek és meglazult csavarok esetén is nagy haszna van a körömlakknak. Ha bekened őket körömlakkal, akkor stabilan rögzíthetőkké válnak, viszont ebben az esetben nem kell megvárnod, amíg a lakk megköt.

Ha a kulcscsomódon több egyforma kulcs van, amiket mindig összekeversz, akkor a körömlakk erre is megoldás lesz. Te is tudod milyen, amikor sürgős dolgod lenne a lakásban, de pont akkor nem találod meg a megfelelő kulcsot, hogy kinyisd az ajtót. Nos, néhány különböző színű lakkra van szükséged, amelyekkel megjelölheted a kulcsokat. Ehhez persze a memóriádra is szükséged van, hiszen meg kell jegyezned, melyik színű jelölés, melyik ajtóhoz tartozik.

Számos fürdőszobai terméknek, mint például a borotvahabok, hajlakkok, hajhabok flakonjainak fém alja van. Ez pedig azt jelenti, hogy a pára és nedvesség hatására rozsdásodni kezdenek és nyomot hagynak a mosdó, a kád szélén vagy éppen a csempén, polcokon. Mindezt elkerülheted, ha a flakonok aljára körömlakkot kensz.

A cipő nagyon sérülékeny dolog, hiszen belerúghatunk bármibe, ami sérülést okoz a lábbelin. Egy színben megegyező körömlakk a hiba azonnal korrigálható. A felületre felvitt körömlakkot egy gumikesztyűvel húzzuk át, majd cipőkrémmel kenjük be, így visszakapja fényét is.

Az autód is gyakran megkarcolódhat, főleg, ha gyermekeid és kutyád van, mert ők nem feltétlenül tudnak vigyázni rá. Egy színben passzoló körömlakk viszont, bár ideiglenes, de azonnali megoldást jelenthet a problémára.

A ruhádon lévő gombok is tovább fent maradnak, ha a gomblyukak és a cérna környékére néhány csepp átlátszó körömlakkot kensz.

Egy próbát megér, nem igaz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments