HomeInteresting70 kg-ot fogyott. Azóta százezrek rajonganak vadító alakjáért...

70 kg-ot fogyott. Azóta százezrek rajonganak vadító alakjáért…

70 kg-ot fogyott, hogy modell legyen. Megújult alakjának köszönhetően esélyt kapott arra, hogy valóra váltsa legbensőbb álmait. Elnézve, hogy néz ki ma, nehéz elhinni, hogy a közelmúltban még komoly elhízással küszködött.

Nehéz küzdelem az alakért

Az elhízás korunk egyik népbetegsége. A túlsúly rengeteg egészségügyi probléma és számtalan komplexus forrása. A testpozitív mozgalom is egyre nagyobb divat mostanában. Ez azt jelenti, hogy sok elhízott ember ahelyett, hogy a felesleges kilók ellen küzdene, a nem teljesen egyértelmű „önelfogadásra” koncentrál. Ennek eredményeképp a kilók maradnak, és a probléma is. Egyesek azonban saját kezükbe veszik a dolgokat, és a fogyással járó nehézségek ellenére küzdenek az egészségükért.

Ebbe a csoportba tartozik Monalisa Moura, aki több mint 70 kilótól szabadult meg. A 31 éves nőnek az étkezési szokásai gyökeres megváltoztatásával és egy gyomor-bypass műtétnek köszönhetően sikerült megváltoztatnia alakját.

A változások akkor kezdődtek az életében, amikor rájött, hogy mennyi sört iszik. Felállt a mérlegre és az 139 kg-ot mutatott. Nem késlekedhetett…

Moura már jó ideje ízületi problémákra panaszkodott. Félt, hogy ezek súlyosbodni fognak. Ami még tetézte a bajt, hogy második gyermeke születése után depressziós lett. Nem tudott belenyugodni abba, hogy cseppet sem vonzó.

Gyerekkoromban sosem voltam sovány. De kórosan elhíztam 2014-ben a második terhességem után. Szülés utáni depresszióm volt, és kis híján végeztem magammal…

A nő esetében radikális fellépésre volt szükség. A 31 éves nőn gyomor-bypass műtétet hajtottak végre, így az eredeti méret 15%-ára csökkent. Kevesebbet evett és egyáltalán nem nassolt. Két év alatt 71 kg-ot fogyott. Nehéz időszak volt számára. Időszakos böjt és korlátozó diétákkal élt.

Jelenleg körülbelül 68 kg a súlya. Egészségesen táplálkozik és rendszeresen mozog. Monalisa a Flamengo, Brazília egyig legnépszerűbb futballklubjának „múzsájaként” keresi a kenyerét. Pompomlányként dolgozik. Aktív a közösségi médiában is, ahol fogyókúrás tippeket oszt meg. Profilját több, mint 200 ezren követik.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments