HomeInteresting7 tipp arra, hogy tökéletes első benyomást kelts

7 tipp arra, hogy tökéletes első benyomást kelts

Még mielőtt elkezdenénk beszélni megtörténik az úgynevezett „első benyomás”. Ez egy másodperc alatt végigfut rajtunk és ad egy bizonyos támpontot a másik emberről. Nagyon nehéz ezt megváltoztatni.

Mesélünk nektek picit az első benyomás fontosságáról és arról, hogy mire figyelj, ha új ismeretségre készülsz szert tenni, hogy ne forduljanak rögtön sarkon miattad.

Megbízhatóság

Az agyunk egy tized másodperc alatt eldönti, hogy megbízhatónak érez valakit vagy sem. A Priston Egyetem tudósai érdekes kísérlettel álltak elő. Két csoportra osztottak embereket és ugyanazokat a fotókat mutatták meg nekik különböző emberekről. Egyik csoport a fotókat csak pár másodpercig láthatta, míg a másik korlátlan ideig. Furcsa mód mindkét csoport ugyanazokat az embereket tartotta megbízhatónak.

Meddig mehetsz el?!

Kellemetlen hírek a tetoválás szerelmeseinek. A texasi egyetem egyik hallgatója egy tanulmányában azt a sztereotípiát vizsgálta miszerint a tetovált nők hajlamosabbak az egy éjszakás kalandokra és több partnerrel van dolguk életükben. Furcsa mód ez a tetovált férfiakra nem jellemző.
Valójában a tetoválás egy komoly elkötelezettség. Egész életükben viselniük kell. Vélhetőleg ez egyfajta ragaszkodást is jelent, ami ugyanúgy működhet egy párkapcsolatban is. Minden esetre egyes embereket zavarhat. A megfelelő első benyomás miatt, amit lehet takarjunk le.

Milyen a jó vezető?

Jó hír a kopasz férfiaknak. Egy csoportos teszten azt vizsgálták, hogy a haj mennyisége milyen benyomást kelt másokban. Állítólag a kevesebb haj miatt az alanyok idősebbnek tűnnek. Bátrabbnak és dominánsabbnak. Furcsa mód ezt a hatást csak a teljesen kopasz férfiak váltják ki. A borotvált vagy csak éppen kopaszodó az nem.

Mennyire vagy sikeres?

A jól illeszkedő öltöny nagyon fontos! Pláne, ha olyan amit úgy szabnak rád. Ez igényességről és pontosságról árulkodik. Nőknél a rövid szoknya és a mély nyakú blúz alacsonyabb státuszt jelent mint a zártabb ruha. Az uralkodó státusz képviselői mindig zárt ruhát viselnek.

Mennyire vagy magabiztos?

A kézfogás erőssége mindig ad egy fajta első benyomást. Az optimális kézfogás, a pszichológusok szerint:  mérsékelten erős, nem túl gyors és közben szemkontaktust kell tartani. A túl erős kézfogás az agresszió jele, uralom iránti vágy és jelzés arra, hogy versenytársak vagyunk. Túl gyenge vagy lassú kézfogás az akarat hiányát mutatja. A túl gyors kézfogás idegességről és önbizalomhiányról árulkodik. A bizalom extra kimutatása az, ha mindkét kezünkkel megrázzuk a beszélgetőpartner kezét. Jó és becsületes emberre utal.

Mennyire vagy lelkiismeretes?

A cipő tisztasága befolyásolhatja a karriered és a személyes életed. Ha valaki koszos cipővel megy találkozóra vagy randevúra biztosan sarkon fordulnak. A cipő sokat mondhat a korodról, a társadalmi státuszodról, a keresetedről és az érzelmi stabilitásodról is. A jól karbantartott de nem új cipők lelkiismeretességről árulkodnak. Az új divatos cipők szorongásról és erős vágyról szólhatnak, hogy jó benyomást keltsünk a másikban a külső alapján.

Mennyire vagy zárkózott?

Nem csak a megjelenésed, hanem a mozgásod módja is fontos lehet. Ha valaki magabiztosan mosolyogva sétál az kalandos életről, célszerűségről szólhat. Mindig elérik a céljukat de hideg és megközelíthetetlennek tűnhetnek. Azok, akik lassan nehézkesen lépkednek enyhén meghajolva az zártnak és passzívnak tűnik. Idegesség és félénkség járja át őket.

A lényeg, hogy mindig húzzuk ki magunkat és mosolyogjunk.

Furcsák ezek az első benyomások. Vajon mennyire lehetnek tévesek? Mennyire érzünk rá a másik rejtettebb tulajdonságaira? Egy biztos! Mindig figyeljünk oda magunkra. Legyünk ápoltak és igényesek. A kevesebb néha több!

Ti mit gondoltok erről?

Most Popular

Recent Comments