HomeInteresting7 csodás véletlen, ami valakit gazdaggá tett.

7 csodás véletlen, ami valakit gazdaggá tett.

A szerencse forgandó, de minden ember abban bízik, hogy egyszer feléjük fordul. Vannak viszont olyanok, akik megtudták már azt, hogy milyen ha egy véletlen folytán gazdaggá válnak.Ebben a cikkben is olyan hihetetlen szerencsékről számolunk be, amelyek meghatározták bizonyos emberek hátralévő életét.

1. Pennsylvaniaban egy kis városban, volt egy elhagyatott ház, ami körülbelül 20 éve állt már üresen. A környékbeli gyerekeken kívül senki nem járt abban a házban. Viszont ők rendszeresen beszöktek, és itt játszottak. Egyik ilyen alkalommal az egyik gyerek felfigyelt arra, hogy a ház egyik fala régi pénzérmékből volt kirakva. Ezek az 1793 és 1857 között kiadott érmék. Aminek magyar pénzbe átszámolva az értéke több mint 50 millió forint. 

2. Az ausztráliai Ballarat településen egy férfi az otthona körül járta a földeket fémdetektorral. Egyszer csak bejelzett és a férfi ásni kezdett. A szerencsés farmer 5 és fél kg aranyat ásott ki. Ennek értéke 80 millió forint.  

3.  A világ legdrágább opálját egy ausztrál férfi találta. Nyugdíjazása előtti időkben épp munkába állt a bányász, amikor figyelmes lett egy érdekes kőre. Gondolta, hogy emlékként, az annyi kövek közt töltött évek kedvéért, haza viszi. Több mint 10 év után viszont gondolt egyet, hogy elviszi egy szakértőhöz. Melyről akkor kiderült, hogy egy hihetetlenül ritka fekete opál. Ez az úgynevezett ,,Royal One”. Egy aukción több mint 760 millió forint értékű amerikai dollárt adtak érte. 

4. 2009-ben Amerikában egy pár fel szerette volna újíttatni annak a háznak a fürdőszobáját, amit akkoriban vettek. A férfi tag építész barátját bízták meg a feladattal. A csempe bontásánál váratlan dolog történt. Több pénzel teli borítékra bukkantak ami a P.Dunne hírügynökségnek volt címezve. A baj csak ott volt, hogy a két barát nem tudott megegyezni azon, hogy osszák el a pénzt. Ezért bírósági ügy lett belőle. Ahol már a címzettet is bevették az ügybe. A végén egyenlő arányban osztotta szét a bíróság a pénzt a 3 fél között.   

5. 1992-ben egy férfi Angliában kint dolgozott az udvarán, mikor elhagyta a kalapácsát. Ennek keresésére megkért egy barátját, hogy vigye át a fémdetektorát. A kerti feltárás oly annyira sikeres lett, hogy ebből meggazdagodott a két férfi. A talált tárgyakat „Hoxne-kincs”-nek keresztelték a régészek, és azóta British Museumban vannak kiállítva. Ennek a kincsnek értéke 3,8 milliárd forint volt, viszont a megtalálók csak 500 millió forintot kaptak készhez. Ezt egyenlően osztották szét egymás közt. 

6. Egy férfi 4 ezer amerikai dollárért vette ezt a képet, hogy otthonát díszítse. Ám a képkeretet le akarta cserélni, mondván már nagyon régi. Ekkor bukkant rá a kép hátuljában, az Egyesült Államok 1776-ban készült Függetlenségi nyilatkozatának 25 hivatalos okiratára. Ezt egy aukción 600 millió forintért értékesített.

7. Egy amatőr régész, Terry Herbert egy farmer barátjával egy mezőn kezdtek kutatni régiségek után. Ami nagyon jó ötlet volt, hisz az első napon már több, mint 4 ezer műtárgyat találtak. A régészek szerint az angol urak, hadurak és vallási vezetők áshatták el . A talált kincset végül, 1,3 milliárd forintra becsülték. 

Most Popular

Recent Comments