HomeArt7 hatalmas márka és divatnév, akiket híres nők inspirálnak.

7 hatalmas márka és divatnév, akiket híres nők inspirálnak.

Minden híres férfi mögött, aki alkotott valami maradandót a jövő nemzedéke számára, áll egy nő aki ihleti az alkotásait. Az irodalomban is számos múzsát tartunk nyilván. Ám amiről már kevesebben tudnak, hogy a tervezők életében is léteznek olyan nők akik inspirálják őket a munkájuk során. Íme híres tervezők és az ő múzsáik.

1. Hubert de Givenchy> Audrey Hepburn

1954-ben találkoztak a „Sabrina” filmsorozaton, ahol a színésznő felkérte a híres tervezőt Hubert de Givenchy-t, hogy csináljon neki egy ruhát. A divatszakma legendás alakja nem tett eleget a kérésnek, mivel úgy gondolta a nő nem méltó rá. Ám egy véletlen folytán Audrey mégis felpróbálta a tervező ruháit, amelyek úgy álltak a balerina alakján mintha rá szabták volna. Szinte életre keltek a ruhák amiket viselt. Attól a pillanattól fogva minden ruhát ő ihletet, egészen a színésznő haláláig.

2. Jean-Paul Gaultier> Madonna

Jean Paul Gaultier neve hallatán nem csak egy zseniális divattervező beszélünk, hanem különleges és dögös parfümök is eszünkbe juthatnak róla. 1952-ben született Franciaországban.  Elsősorban extravagáns és formabontó darabjaival vált híressé. Ám Madonna által viselt csúcsmelles fűzője tette 1990-ben igazán világhírűvé.  2006-ban is ő tervezte a ruhákat, illetve jelmezeket Madonna turnéjára. Napjainkban is nagyon jó barátok. 

3. Domenico Dolce és Stefano Gabbana > Monica Bellucci

Az 53 éves olasz színésznő és modell kapcsolata a híres tervezőkkel még a pályafutása elején kezdődött.A legendás olasz szépsége inspirálja a tervezőket a ruhák készítésekor. A tervezők elmondása szerint Monica a legjobb múzsa, hisz az emberek számára ő maga a nőiesség.  

4.  Yves Saint Laurent>  Catherine Deneuve

Catherine Deneuve 22 éves volt, amikor először találkozott Yves Saint Laurentel. A brit fotós, David Bailey felesége ként az angol királynőhöz voltak hivatalosak, amikor felkérte Saint-et, hogy öltöztesse fel. Később egy másik ruha tervezésével is megbízta, amit egy előadáson viselt. Ettől kezdve szoros barátság alakult ki kettejük között, és minden fontos alkalomnál Catherine Laurent ruháit viselte.

5. Azzedine Alaya>  Naomi Campbell

A szupermodell és a tunéziai származású tervező olyan szoros és barátságos ápol, hogy Naomi egyszer a tervezőt az „apjának” nevezte. Naomi részt vett a tervező minden bemutatóján, és a ruhák úgy álltak rajta mintha minden darabot kifejezetten neki készítettek volna. Barátságuk csaknem 30 évig tartott a tervező haláláig, aki 2017-ben hunyt el.

6. Keira Knightley, Kristen Stewart, Vanessa Parady, Lily-Rose Depp és Karl Lagerfeld

A divat mai masztodonjának és a Chanel ház állandó vezetőjének mindig sok múzsája volt. Keira Knightley és Kristen Stewart, a hasonló megjelenésüknek köszönhetik, hogy felfigyelt rájuk a francia divattervező. Azt is mondják, hogy Karl nagyban hozzájárult Stuart karrierjének beindulásához, akinek a színészi karrier először nem volt a tervei között.

Lagerfeld múzsája a 90-es években Vanessa Parady volt. Most a lánya Lily-Rose Depp vette át a helyét a fő kedvencek között a tervezőnél. Részt vett a show Chanel reklámkampány forgatásán, és a Vogue címlapján is szerepelt. 

7.  Renee Zellweger + Carolina Herrera

Caroline és René nemcsak inspirálják, hanem jól megértik egymást. Barátságuk a 90-es évek elejétől a mai napig tart. Herrera egyszer azt mondta, hogy életében csak két múzsa létezik. Az egyik Jacqueline Kennedy, a másik Renee Zellweger. 

Most Popular

Recent Comments