HomeInteresting7 dolog, amitől megváltozhat a szemünk színe

7 dolog, amitől megváltozhat a szemünk színe

Sok ember kíváncsi arra, hogy nézne ki ha másmilyen színű lenne a szeme. A szem színét rengeteg dolog tudja befolyásolni. Táplálkozás, érzelmek.

Mutatunk nektek ezzel kapcsolatban pár dolgot.

Hogyan befolyásolják az érzelmek a szem színét?

Az élén érzelmek mindig a test vibrációi. Öröm vagy harag közben nem csak a szívverés, a légzés változik hanem az írisz színe is. A legtisztább szín a boldog pillanatokban vehető észre.

Melanin tartalom és a kor

A csecsemőkori kék szemek az íriszben lévő alacsony melanintartalomra utalnak. A legtöbb gyereknek 3-18 hónapos kora körül besötétedik a szeme. Sok esetben függ a szülők szeme színéhez. A végleges szín akár 12 éves korig is várathat magára. A barna szemű gyermekek írisze színben nem fog változni. Furcsa mód, a sötét szemű gyermekek a szembetegségekkel szemben sokkal védettebbek. Furcsa mód az ember tudat alatt a barna szemű embereket megbízhatóbbnak tekintik.

Toxinok

Dr. Robert Morse egy szakember, aki a test méregtelenítésével foglalkozik. Tanulmányai alapján megtudhatjuk, hogy a szem színe szépen tükrözi a belső szervek egészségi állapotát. Legfőképpen a szervezet toxintartalmát. Különböző régiókra bontja a szem íriszét és ez alapján meg tudja határozni, hogy melyik testrészünkkel lehet probléma. A felső negyed elváltozásai agykárosodásra utalnak, a belső kör az emésztőrendszer problémáit sejtetik. Állítása szerint friss zöldségekkel és gyümölcsökkel ezen lehet változtatni. Mind a szem színén, mind a szervek állapotán.

Smink

A sminkkel és öltözékkel lehet változtatni az összhatáson. Ki lehet emelni a szem színét. A semleges fehér, szürke és fekete színek lehetővé teszik a szem igazi színének kiemelését. A barna íriszt lehet tompítani arannyal vagy rózsaszínnel. A kék szemet ki lehet emelni türkiz, smaragd árnyalatokkal.

Napfény

A világ népességének 70%-a barna szemű. Egyes régiókban szinte minden lakónak barna szeme van. Ilyenek például a japánok, Kína, a Közel-Kelet, Dél-Amerika stb…Kék szemű emberek Észak-Európában vannak többségben. A bolygó lakosságának csupán 2%-a zöld szemű. Spanyolország, Írország, Oroszország, Brazília, Izland és Pakisztán ahol többségben vannak a zöldszeműek. Van egy plusz szín. Mégpedig a sárga. Ez a legritkább. Csak lipokróm pigment jelenlétében képződik.

Lézerrel a világosabb szemszínért

Van egy lézeres eljárás, amivel világosítani lehet a szem színén. Ez egy 20 másodperces eljárás és a végeredmény 2-4 heten belül látható. Korábban súlyos szövődményei voltak a beavatkozásnak. Egy argentin modell elvesztette a látását. Azóta a technológia fejlett és biztonságosnak mondható.

Kaméleon szem

Egyes embereknek folyamatosan változik a szemük színe. Általában zöld-kék vagy barna-zöld árnyalatok váltakoznak. Még nem tudják a pontos okát. Vélhetőleg így reagálnak a stresszre, fáradtságra, éghajlat-változásokra. Pszichológusok szerint az ilyen emberek máshogy élik meg a stresszt. Temperamentumosabbak, agresszívabbak lehetnek.

Hogy néznének ki kedvenc sztárjaink más szemszínnel?

Julia Roberts

Angeline Jolie

Monica Bellucci

Chris Evans

Megan fox

Zac Efron

Amanda Seyfried

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket…

Most Popular

Recent Comments