HomeInteresting6 tény a nőkről, amit még maguk sem tudnak!

6 tény a nőkről, amit még maguk sem tudnak!

Gyakorlatilag már majdnem mindent tudunk a nőkről, hogy hány szót mondanak naponta, miben  különböznek, hány féle árnyalatot tudnak megkülönböztetni, mennyi rúzst használnak el az életben. De a tudósok úgy döntöttek, hogy mélyebbre ásnak, még érdekesebb és szokatlanabb dolgokat tanulnak meg a női természetről.

A női orr képes megérezni a férfi feromon illatát a tömegben

Amerikai kutatók szerint, minél egészségesebb egy ember, annál erősebb az illata, ami vonzza a nőket, ami kb 3 másodpercig tart.
A British Columbia Egyetem tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy egy szeretett ember illata segít a nőknek, hogy lenyugodjanak és elfelejtsék az idegesség tárgyát. Ezért nem olyan meglepő, ha egy lány a szerelme pólójában alszik.

A nők nem lesznek olyan gyorsan  szerelmesek, mint a férfiak

Egy féfi általában sokkal korábban lesz szerelmes, mint egy nő. Tanulmányok kimutatták, hogy a férfiak több, mint 25% -a, a nők 15% -a lett szerelmes az első és a negyedik randi között.
Ugyanakkor sok nő bevallotta, hogy még 20. randi után sem érezte azokat a bizonyos pillangókat. Nekik időbe telik valakit megszeretni.

A terhességi rosszullétek hasznosak

A kanadai kutatók Torontóból azt találták, hogy a terhes nők rosszulléte hozzájárul a gyermek teljes fejlődéséhez. A reggeli hányinger és a fejfájás olyan védőmechanizmus, amely erősíti a magzatot. Tehát ez a kellemetlen állapot a baba szempontjából hasznos.
Akik reggelente rosszul vannak nagyobb valóazínüséggel szülnek egészséges gyermeket és kevésbé hajlamosak a vetélésre. Ráadásul a reggeli rosszullét pozitív hatással van a gyermek intelligenciájára. De a túlzott rosszullét és hányinger, hasfájás nem jó jel, ebben az esetben haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

Minél magasabb egy nő IQ szintje annál kévésbé akar gyereket szülni

Pszichológusok szerint minél okosabb egy nő, annál kevesebb az esély, hogy gyermeket akar. Arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a nők inkább a karriert, sikert és munkát választják a boldog család helyett.

 

Minél több gyereket szül egy nő, annál jobban veszélyezteti a szervezetét és az egészségét.

A sejtek minden egyes osztódása során a kromoszómák DNS-láncának vége valamelyest rövidül. Amíg azonban csak a géneket nem tartalmazó teloméra régió rövidül, a DNS nem károsodik. Minél hosszabb tehát a telomer szakasz, annál több osztódásra képes a sejt anélkül, hogy génkészlete sérülne. Az emberi sejtek kb. 50 osztódásra képesek, ezt követően a DNS sérülése már jelentős. Ez a biológiai óra szabja meg, hogy az emberek és élőlények milyen hosszan élhetnek. Ha a telomerek rövidülését megakadályozzuk illetve visszapótoljuk a hiányzó részt, a sejtek élettartama elméletileg végtelenre nő, a szervezet halhatatlanná válik. De az öregedést nem védi ki!

A vörös hajú nőkre gyakran féltékenyek

A Szlovák Tudományos Akadémia kutatást végzett a nőkön és a férfiakon. Mindkét nem elé női fotókat raktak le és arra kérték őket, hogy osszák meg róluk a véleményüket és első benyomásukat. Néhány nő vörös hajú volt. A kísérlet kimutatta, hogy azokra a nőkre volt több negatív vélemény, akiknek vörös haja volt, mivel úgy gondolták fenyegetést jelentenek a kapcsolatra.
A kísérletben résztvevő hölgyek megjegyezték, hogy nem szeretik, ha párjuk ilyen típusú emberrel kommunikál.

Most Popular

Recent Comments