HomeInteresting38 tipp nőknek, amelyek megkönnyíthetik a mindennapi életet.

38 tipp nőknek, amelyek megkönnyíthetik a mindennapi életet.

Egy nőben több személy is lakozik. Ők olyan sokoldalúak, hogy a férfiak nem is értik, hogy képesek az élet ennyi területén megfelelni. Például egy anya: nő, asszony, szakács, takarítónő, nevelőnő, tanár, sofőr, dolgozó nő is, és még rengeteg más. Ezért igyekezzünk nekik minél többet segíteni. Ez a cikk is olyan amit a legtöbb hölgy lement magának, hogy ha a helyzet úgy adódna ne felejtsék el azokat a trükköket amelyekkel könnyebbé tehetik az életüket.

1. 50 felet válasszunk inkább egy könnyedebb, rövidebb frizurát. Feldobja a megjelenésünket. 

2. Egy szűk ruha alá használjunk alak formáló fehérneműt.

Fehérneművel:

Fehérnemű nélkül:

3. Apró dolgokat is könnyedén megtalálhatunk egy porszívó segítségével. Csak fogassunk egy régi harisnya nadrágot a csőre.

4. A mandarin semlegesíti a testszagokat. Akár a dezodor helyett is használható.  

5.A cipő kellemetlen szaga ellen helyezzünk egy teafiltert éjszakára a lábbeli belsejébe.

6. A nedves ruháink előbb megszáradnak, ha egy száraz törölközőbe csavarjuk őket egy kicsit, mielőtt kitennénk száradni. 

7. A ruhák gombjai biztosabban fent maradnak, ha bekenjük körömlakkal a cérnát. 

8.A zuhanyrozsára erősített zacskóba tégy ecetes vizet. Így lehet egyszerűen vízkőmentesíteni.

9. A jég tovább fagyos marad, ha szórunk rá sót.

10.Ha szorít a cipő tömd ki nedves újságpapírral és hagyjuk úgy míg meg nem szárad.

11. A WC-ben lerakódott koszfoltok ellen a leghatásosabb szer a kóla. Öntsük bele hagyjuk egy éjszakát állni, és kis dörzsölés után öblítsük le.  

12.A fémes felületek újként ragyognak ha egy zsírpapírral átdörzsöljük. 

13. A sütőforma könnyedén kitisztítható az oda éget sütidaraboktól, csak szórjunk bele egy kis sót, dörgöljük át és egy papírtörlővel töröljük ki.

14. A tűzhely csillogása megőrizhető, ha átkenjük egy kis olíva olajjal, majd egy száraz ronggyal letöröljük. 

15. Folttisztító készítése: Keverjünk össze egy kanál szódabikarbónát 1/3 bögre ecettel, kevés forró vízzel és 1 kanál mosószerrel, majd dörzsöljük bele a foltba.

A bútor illatának frissítése: Szórjunk szódabikarbónát rá, majd néhány óra múlva porszívózzuk ki.

16. Az edényekből a bele éget maradékokat eltávolíthatjuk, ha az edény aljába öntünk annyi vizet, hogy a kényes részeket ellepje. Majd adjunk hozzá egy bögre ecetet és így melegítsük tovább. Amikor a víz forrni kezd adjunk hozzá 1 kanál szódabikarbónát. A leoldódót maradékokkal együtt kiborítjuk a vizet. A még bent maradó piszkot egy  szódabikarbónába mártott puha ronggyal könnyedén kitörölhetjük.

17. A poharak tökéletes csillogásáért ecetes vízbe mossuk el, és a végén egy sóba mártott puha ronggyal töröljük át. 

18. A por nehezebben tapad meg, ha a rongyunkat öblítőben mossuk ki. A nedves felületeket pedig azonnal letöröljük egy száraz ruhával. 

19. A vasaló tisztítása: Egy zsírpapira szórjunk finom szemű sót, és ezen húzkodjuk a vasalót, amíg az adott felület meg nem tisztul. 

20. A lefolyó tisztítása. Sót keverjünk össze vízzel egyenlő arányban. Ezt öntsük bele a lefolyóba, és öntsünk rá ecetet. 15 perc elteltével öntsünk a lefolyóba forró vizet, hogy a lerakódások eltűnjenek.

21. 2 evőkanál mosószódát oldjunk fel kevés vízben és töröljük át vele a kádat, hagyjuk rajta állni néhány percet, majd mossuk ki a kádat meleg vízzel, és szebb lesz mint új korában.

22.  A szírt a mosogatószivacsból eltávolíthatjuk ha egy tálba öntünk 2 bögre forró vizet és keverjünk bele 2 kanál sót. Hagyjuk ázni egy éjszakát. 

23. A törött tojás sok fejtörést tud okozni. De ennek is vége. Szórj rá sót, és egy papírral könnyedén feltörölheted. 

24. Egy citrommal és sóval tökéletesen tisztíthatjuk a mosogatót. Vágjunk ketté egy citromot és mártsuk sóba. Ezzel dörzsöljük át a tisztítandó felültet. Ha végeztünk a maradék citromlevet csavarjuk a lefolyóba. Ezzel a kellemetlen szagokat is eltüntethetjük. 

25. Ha a kis házi kedvencünket is beengedjük a házba, a bútorok is bevehetnek kellemetlen szagokat. Ezeknek eltüntetésére készítsünk egy keveréket 10 csepp levendula vagy citromolaj, 1 kanál szódabikarbóna és 2 pohár meleg víz felhasználásával. Ha kész, fújjuk rá az adott bútorra, és a kellemetlen illatok megszűnnek. 

26. A vörösbor okozta foltot először szalvétával itassuk fel, majd sóból és hideg vízből készítsünk oldatot, ezt vigyük fel a foltra. A folt egy pillanat alatt eltűnik!

27. A fekete ruhát kedvelők sokszor szembesülnek azzal a problémával, hogy az adott ruhadarabon foltok jelennek meg. Ennek javítása pedig pofon egyszerű. Nincs szűkség másra, csak egy fekete filctollra. 

28. Egy szakadt farmer belsejébe varrhatunk régi harisnya darabot, és máris olyan lesz, mintha direkt így vetted volna. 

29. A világos ruhákon az izzadtságtól keletkezhetnek sárga foltok. Ennek eltüntetésére tökéletes megoldás a citromlé. 

30. Egy nedves törlőkendő képes eltüntetni a dezodor okozta foltokat. 

31. A rúzsfolt könnyedén kimosható a ruhából, ha mosás előtt a foltot lefújjuk egy kis hajlakkal. 

32. A bőrcipőn keletkezet foltok eltüntetésére 1/1 es arányban keverjük a vizet és az ecetet.   

33. A kedvenc bár már bolyhos ruhák megújításához nincs másra szükség, csak egy borotvára, és egy kis ragasztó szalagra.

34. A szűk szárú farmernadrág helyes viselése:  

35. A hajvasalóval könnyedén kiegyenesíthetjük az inggallért.

36. Régi pólóból, egy pillanat alatt új divatos trikó. 

37. Hígítsunk fel vízzel egy kis vodkát. Ettől megszűnik a ruhák kellemetlen illata.  

38. A hidratáló krém cipőkrémként is felhasználható, akárcsak bőrünk, a bőrcipőnk is ragyogni fog! Semmivel se rosszabb, mint a hagyományos cipőkrémek!

Most Popular

Recent Comments