HomeInteresting30 év után a fotós újraalkotta munkáit, a fényképek csodálatosak lettek!

30 év után a fotós újraalkotta munkáit, a fényképek csodálatosak lettek!

Chris Porsz a közismert utcai fotós Angliából eljött, hogy szerencsét próbáljon. 1970 és 1990 között Peterborough városban dolgozott. Azokban a években olyan embereket fényképezett, akik az ifjúság szemet gyönyörködtető képviselői voltak: lázadók, romantikusok, kalandkeresők. Évtizedek múlva Chris úgy döntött, hogy utánajár mi lett az általa fényképezett emberekkel, a hab a tortán csak az volt, mikor tökéletes részletességgel fotózta le újra őket.

Vasútállomási búcsúcsók (1980 és 2009)

1980-ban, Tony a 22 éves fiatal férfi, iskolatanárként dolgozik Essexben. Sally, a 21 esztendős, fiatal nő, a városi önkormányzatnál kapott állást. Egy év elteltével úgy döntöttek, hogy összeházasodnak.

A fiatal pár nem is sejtette, hogy lefényképezték őket, majd 30 évvel később Tony megpillantott egy képet az újságban. A jobb oldalon látható színes képet 2009 telén készítették. Tony és Sally is tanárként dolgozik Lichfieldben, ami nagyjából 100 km-re van Peterborough-tól. Két gyermekük született, Tom és Jenny.

Ian Medler és Peter Yates (1980 és 2010)

A bal oldali fekete fehér képen, Ian Medler és Peter Yates sétálgat, még 1980-ban. A jobb oldali már színes képen, Peter és Ian bátyja, Alan járják az utcát 2010-ben.

Barátság a lépcsőn (1980 és 2015)

Balról jobbra haladva: John Church, Kim Guest, Gary Wymer, Mirko Obradovic, Ade Lawrence, Sean Adams és Mark Winsworth. Jelenleg John festő és díszítőként dolgozik, Ade pedig szemétszállítóként tudott elhelyezkedni. Garry továbbra is űzi a hentes szakmát. Mirko egy téglagyárban dolgozik. A színes változatú képről hiányzik Kim és Sean, ők sajnos már elhunytak.

30 évnyi különbség.

Az első fénykép, még 1985-ben készült Jennifer Hall-ról, aki eladóként dolgozik egy zöldségesstandnál, a második képet 2015-ben készítették róla.

Telefonra várva (1981 és 2016)

Balról jobbra haladva: John Morris, Paul Bernard és Andrew Pollard. Ez a három jó barát együtt volt minden hétvégén és mindig bicikliztek a városban.

Metal Mickey (1980 és 2016)

Steve Osborn 1980-ban, Metal Mickey néven vált ismertté, becenevét onnan kapta, hogy többször eltörte a lábát motorozás közben, így csavarok tartják neki össze. Steve, ma már sétabotokat használ, hogy járni tudjon, Spaldingben, Lincolnshire-ben él feleségével. Négy gyermekük született, közülük egyik fia, még 2012-ben elhunyt.

Ékszerasszisztens (1990 és 2015)

Vicki Gracey, két éven át dolgozott egy ékszerboltban, mint értékesítési asszisztens. Vicki többször váltott már munkahelyet, mert dolgozott pubokban, bárokban, de kipróbálta magát a kiskereskedelemben, fodrászatban és éttermekben is, jelenleg bérleti fenntarthatósággal foglalkozik. Még mindig a városban él boldogan férjével és gyerekeivel.

Nobby (1980 és 2015)

1980-ban, Michael Ross, Skóciából jött a városba, 10 éven keresztül élt szörnyű körülmények között, mert egy tűzvészben leégett a háza. Néhány éve azonban a helyi hatóságok segítettek neki új otthonra lelni.

Dog és Tina (1985 és 2015)

“Punks” Tina Tarr és társa, “Dog”, a Peterborough-i székesegyház közelében élték életüket, Tina ekkor 18 éves volt. A pár a 90-es években úgy döntött, hogy elhagyja a várost. Tina Dorset-ben él és farmerként dolgozik. “Dog” pedig kertészként tevékenykedik Délnyugat-Walesben.

Most Popular

Recent Comments