HomeInteresting22 hihetetlen kép, ami bemutatja, hogy termesztik, a boltokban kapható élelmiszereket!

22 hihetetlen kép, ami bemutatja, hogy termesztik, a boltokban kapható élelmiszereket!

Nagyon jól tudjuk, hogy nőnek a paradicsomok, burgonyák, paprikák, vagyis, minden olyan zöldség, amit nagyanyáink az asztalra tettek, minden egyes vasárnapi ebéd alkalmával. Régen még divat volt a családi ház területén való kertészkedés, hiszen akkoriban nem volt internet, így a nagyszüleink kénytelenek voltak valamivel elütni az időt. Nagyon jól tették, mert az ő kétkezi munkájuknak köszönhetően tudjuk, mi fán terem a mezőgazdaság egy bizonyos része. Kisgyerekként biztos sokan segítettek a nagymamának, nagypapának kapálni, vagy épp ásni a veteményes kert területein, hogy az újabb adag zöldségnek adjatok helyet.

Ám hiába tanítgattak minket az őseink, ha van jó pár olyan zöldség vagy egzotikus gyümölcs, amit el sem tudunk képzelni, hogyan, s milyen formában terem. Kisgyerekként sokan azt hittük, hogy az eper is fán nő, mint a legtöbb gyümölcs, de idővel, ahogy egyre idősebbek lettünk rájöttünk, nem így van. Például gondolkodtál már azon, hogy a kesudió, ananász, mangó, datolya, wasabi… és többi társa, hogyan teremnek? Milyen a virága, vagy épp mely része az, amit fogyasztunk?

Most összegyűjtöttünk néhány érdekes nővényt, amiről igazából nem sok információval rendelkezünk, maximum csak annyi tudunk róla, amennyit az iskolában természetismeret és biológia órán megtanítottak nekünk.

Földimogyoró

Kesudió

Pisztácia

Kelbimbó

Ananász

Mandula

Kakaó

Szezámmag

Sáfrány

Vanília

Articsóka

Kivi

Fahéj

Kávé

Gránátalma

Banán

Wasabi

Feketebors

Vörös áfonya

Avokádó

Mangó

Tea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments