HomeAnimals20 ritkán hallott tény az állatokról, ami téged is meg fog lepni

20 ritkán hallott tény az állatokról, ami téged is meg fog lepni

Annak ellenére, hogy az iskolában természetismeret és biológia órán elég sokat tanultunk az állatokról és a vadvilágról még mindig akadnak olyan tények, amiket egyáltalán nem hallottunk. Például, hogy a polipoknak három szíve van, hogy a delfinek saját nevekkel rendelkeznek, illetve, hogy a csigák akár három évig is alhatnak. Persze ez csak néhány érdekesség a sok közül. A mai posztunkban arra törekedtünk, hogy minél érdekesebb, minél hajmeresztőbb tényeket mutassunk be nektek az állatokról. A kérdés már csak az, hogy ti mennyire ismeritek az állatokat, és mennyire lepnek meg a cikkben felsorolt tények.

1, A Plos One folyóiratban megjelent egy tanulmány, mely szerint a lovaknak 17 különböző arckifejezése van. Ez több, mint a csimpánzoké, orangutánoké, makákóké, gibbonoké és kutyáké.

2, A legtöbb növényevő állat pupillája vízszintesen helyezkedik el, ami képes lefedni a horizontot és ezáltal jobban észre tudják venni az ellenségeket. Függőleges állású pupillája a kis és közepestestű ragadozóknak van, mivel ezek segítenek jobban ráfókuszálni a zsákmányra. A nagytestű ragadozóknak kerek pupillája van, ezzel tudják napközben legjobban üldözni a zsákmányukat.

3, A Watussi marha szarva a legnagyobb. A CT Woodie nevű bika szarvkerülete 103,5 cm.

4, A kardcsőrű kolibri az egyetlen madár a világon, melynek a testénél hosszabb csőre van.

5, Az elefántoknak saját hangja van arra, hogy jelezzék a többieknek, ember közeledik.

6, Ha már elefánt akkor fontos megjegyezni, hogy a teste legtöbb helyén 2,5 cm vastag bőr van. Ezzel képesek akár egyetlen rovart is érzékelni magukon.

7, A flamingók képesek élethosszig tartó barátságot kötni más flamingókkal.

8, A hangyák méretük, súlyuk és testfelépítésük miatt nem szenvednek el sérülést még akkor sem ha nagyon magasról zuhannak le. Olyan különleges csontvázuk van, mely megvédi a testüket bizonyos külső hatásoktól.

9, A kenguruk balkezesek, míg a delfinek általában jobbkezesek. A jegesmedvék a legügyesebbek mivel tudósok szerint ők kétkezesek. Ez azt jelenti, hogy mindkét mancsukkal ugyanolyan ügyesek.

10, A zsiráfok nyelvük segítségével tisztítják az orrukat.

11, A vakondok nem 100%-ban vakok. Igenis képesek reagálni a fényre.

12, Annak ellenére, hogy a jegesmedve testhőmérséklete 28 ° C és 37,5 ° C között mozog, mégsem lehet infravörös kamerával látni. Ennek oka, hogy a bundája elnyeli a hőt. Az infravörös kamerával csak az orra, szeme és a szája látható.

13, A tehenek állva alszanak, de csak fekve tudnak álmodni.

14, Az óriáspandákat nem igen érdekli, hol hajtják álomra a fejüket. Ez azért is van, mert nagyon kevés ellenségük van a természetes élőhelyükön, így nem kell menedéket keresniük ahhoz, hogy alhassanak.

15, A kérődző állatoknak nincs felső metszőfoga.

16, Ha hiszed ha nem a lemurok tudnak számolni.

17, Tudósoknak sikerült kideríteni, hogy a sósvízi krokodil harapása a legerősebb a világon, melynek értéke 7700 bar.

18, A szárazföldi állatok közül a struccoknak a legnagyobb a szeme. Átmérőjük összesen 5 centiméter.

19, A hiúz a mancsa szerkezete miatt nem süllyed a hóba. Ennek oka, hogy jól alkalmazkodnak a hóban való közlekedéshez.

20, A kék bálnák szívverése több mint 3,2 kilométer távolságból is hallható.

Számodra melyik volt a legérdekesebb tény?

Most Popular

Recent Comments