20 ritkán hallott tény az állatokról, ami téged is meg fog lepni

Annak ellenére, hogy az iskolában természetismeret és biológia órán elég sokat tanultunk az állatokról és a vadvilágról még mindig akadnak olyan tények, amiket egyáltalán nem hallottunk. Például, hogy a polipoknak három szíve van, hogy a delfinek saját nevekkel rendelkeznek, illetve, hogy a csigák akár három évig is alhatnak. Persze ez csak néhány érdekesség a sok közül. A mai posztunkban arra törekedtünk, hogy minél érdekesebb, minél hajmeresztőbb tényeket mutassunk be nektek az állatokról. A kérdés már csak az, hogy ti mennyire ismeritek az állatokat, és mennyire lepnek meg a cikkben felsorolt tények.

1, A Plos One folyóiratban megjelent egy tanulmány, mely szerint a lovaknak 17 különböző arckifejezése van. Ez több, mint a csimpánzoké, orangutánoké, makákóké, gibbonoké és kutyáké.

2, A legtöbb növényevő állat pupillája vízszintesen helyezkedik el, ami képes lefedni a horizontot és ezáltal jobban észre tudják venni az ellenségeket. Függőleges állású pupillája a kis és közepestestű ragadozóknak van, mivel ezek segítenek jobban ráfókuszálni a zsákmányra. A nagytestű ragadozóknak kerek pupillája van, ezzel tudják napközben legjobban üldözni a zsákmányukat.

3, A Watussi marha szarva a legnagyobb. A CT Woodie nevű bika szarvkerülete 103,5 cm.

4, A kardcsőrű kolibri az egyetlen madár a világon, melynek a testénél hosszabb csőre van.

5, Az elefántoknak saját hangja van arra, hogy jelezzék a többieknek, ember közeledik.

6, Ha már elefánt akkor fontos megjegyezni, hogy a teste legtöbb helyén 2,5 cm vastag bőr van. Ezzel képesek akár egyetlen rovart is érzékelni magukon.

7, A flamingók képesek élethosszig tartó barátságot kötni más flamingókkal.

8, A hangyák méretük, súlyuk és testfelépítésük miatt nem szenvednek el sérülést még akkor sem ha nagyon magasról zuhannak le. Olyan különleges csontvázuk van, mely megvédi a testüket bizonyos külső hatásoktól.

9, A kenguruk balkezesek, míg a delfinek általában jobbkezesek. A jegesmedvék a legügyesebbek mivel tudósok szerint ők kétkezesek. Ez azt jelenti, hogy mindkét mancsukkal ugyanolyan ügyesek.

10, A zsiráfok nyelvük segítségével tisztítják az orrukat.

11, A vakondok nem 100%-ban vakok. Igenis képesek reagálni a fényre.

12, Annak ellenére, hogy a jegesmedve testhőmérséklete 28 ° C és 37,5 ° C között mozog, mégsem lehet infravörös kamerával látni. Ennek oka, hogy a bundája elnyeli a hőt. Az infravörös kamerával csak az orra, szeme és a szája látható.

13, A tehenek állva alszanak, de csak fekve tudnak álmodni.

14, Az óriáspandákat nem igen érdekli, hol hajtják álomra a fejüket. Ez azért is van, mert nagyon kevés ellenségük van a természetes élőhelyükön, így nem kell menedéket keresniük ahhoz, hogy alhassanak.

15, A kérődző állatoknak nincs felső metszőfoga.

16, Ha hiszed ha nem a lemurok tudnak számolni.

17, Tudósoknak sikerült kideríteni, hogy a sósvízi krokodil harapása a legerősebb a világon, melynek értéke 7700 bar.

18, A szárazföldi állatok közül a struccoknak a legnagyobb a szeme. Átmérőjük összesen 5 centiméter.

19, A hiúz a mancsa szerkezete miatt nem süllyed a hóba. Ennek oka, hogy jól alkalmazkodnak a hóban való közlekedéshez.

20, A kék bálnák szívverése több mint 3,2 kilométer távolságból is hallható.

Számodra melyik volt a legérdekesebb tény?