20 percen át halott volt, majd hirtelen feltámadt – Elmesélte, mit látott a túloldalon

Nagyon sok teória van arról, hogy mi vár az emberekre a halál után. Van, aki szerint a mennybe vagy pokolba kerülünk attól függ milyen életet éltünk, mások szerint pedig új testben születünk újjá, illetve akadt olyan elmélet is, miszerint tiszta energiaként visszakerülünk az univerzumba. A történelem során számtalan olyan eset volt, mikor emberek arról számoltak be, hogy mit láttak, mit tapasztaltak meg miután beállt náluk a halál, de valamilyen csoda folytán mégis feléledtek. Rengeteg cikk és felvétel kering a neten és mindenki különböző módon írja le az érzést.

Cikkünk főszereplője még csak 17 éves volt, mikor 20 percig halott volt. A szíve egyik pillanatról a másikra leállt, miután egy iskolai edzésen elesett és elájult. A kiérkező mentősök mindent megtettek, hogy megmentsék életét, de mind hiába.

2015. május 5-én a gimnazista Zack Clements testnevelés órán esett össze majd vesztette el eszméletét. A tanár azonnal értesítette a mentőket, akik nyomban nekiláttak az újraélesztésnek. Mint kiderült Zack szíve egyszer csak megállt, s pulzusát 20 percen át nem érezték. Ez az állapot orvosilag azt jelentette, hogy beállt a klinikai halál.

Sajnos a kórházban sem tudták már megmenteni az életét, s az orvosok már azon voltak, hogy elmondják a szülőknek 17 éves gyermekük elhunyt. Ám ekkor szó szerint csoda történt, mert a fiú feléledt és újra verni kezdett a szíve. Zack elmesélte, mit tapasztalt meg míg a klinikai halál állapotában volt.

“20 percig nem a saját testemben voltam, ami fura volt. Hirtelen megláttam egy férfit, akinek hosszú haja és szakálla volt. Felismertem, tudtam, hogy ő Jézus. Felálltam és ő a vállamra tette a kezét. Azt mondta minden rendben lesz és nem kell félnem semmitől. Nyugalmat és békét éreztem” – mondta Zack egy interjúban.

Miközben Zack az élményeiről beszél, könnyek szöknek a szemébe. Úgy tűnik a túlvilágon látottak nagyon megérintették őt. A tinédzser szülei is csak csodaként emlegetik, ami történt. Az orvosok nem tudják megmagyarázni, hogyan térhetett vissza Zack ilyen hosszú idő után.

Ti mit gondoltok, valóban Jézussal találkozott?