HomeInteresting20 millió forintot gyűjtött össze adományokból egy nő, aki azt hazudta, hogy...

20 millió forintot gyűjtött össze adományokból egy nő, aki azt hazudta, hogy rákos. A pénzt szerencsejátékra verte el.

Sajnos sokan vannak ebben a világban, akik kihasználják az emberek jóhiszeműségét. A Facebook-on számtalan olyan poszt van, melyben valakik segítséget kérnek a közösségtől. Egy drága, életmentő műtét nem mindenkinek fér bele. Teljesen természetes dolog, ha megpróbálják az embertársaik segítségét kérni. Azonban nem kell mindig, mindent elhinni. Nagyon sokan vannak, akik kihasználják ezt és megpróbálnak becsapni minket.

2017-ben egy Nicole Elkabbas nevű nő tudatta a világgal, hogy rákos. Létrehozott egy oldalt, melyen támogatást gyanánt pénzt lehetett küldeni a számára. Az oldal úgy volt létrehozva, mintha Nicole édesanyja kiáltott volna segítségért a lánya számára. Azt állították, hogy petefészekrákja van és a kezelések költsége meghaladja a számukra megengedhetőt.

„Csodaszép lányomnak, Nicole-nak, aki egy 11 éves kisfiú szerető édesanyja petefészekrákja van. Több hónapos, kíméletlen kezeléseken van már túl, de a neheze még csak most jön. Próbálja kézben tartani a dolgokat, de nagyon nehéz anyaként és páciensként is küzdeni.” – Így szólt a felhívás. Ráadásul a még azt is kijelentették, hogy 3 hetük van arra, hogy összeszedjék a kezeléshez szükséges összeget.

600 embert sikerült becsapni és közel 70.000 dollárt gyűjtöttek össze. Ez 20 millió forintnyi összeg. Egy idő után újra próbálkozott. Elmagyarázta, hogy nem várt komplikációk vannak és az utókezelésekre is kelleni fog a pénz, úgyhogy újból kérné az emberek segítségét.

Kiderült, hogy a nő nem rákos és az összeszedett pénzből spanyolországi és olaszországi nyaralásokra ment, valamint a nagyját szerencsejátékokon tapsolta el.

Szerencsére nem volt szerencséje… Egy George Tsavellas vastagbél- és végbélsebész is belefutott a kampányba, aki egyből érezte, hogy valami nem stimmel. Feltűnt neki, hogy Elkabbas kórházi ágyon készült fényképe ott készülhetett, ahol ő is praktizál és nem egy spanyol kórházban, ahogy a nő állította. Aztán rájött, hogy 2017-ben ő műtötte a nő epeköveit és ekkor készült a hamis „rákfotó” is. Tsavellas úr azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel.

A nőt elfogták a szervek. Még a bírósági tárgyaláson is arról győzködte az esküdteket, hogy ő rákos és különféle kezelései voltak. Erre használta a pénzt, de mint kiderült minden hazugság volt.

A bíróság két év és kilenc hónap börtönre ítélte.

Most Popular

Recent Comments