HomeInteresting17 tény a világunkról, amit biztosan nem tanítottak meg neked sem az...

17 tény a világunkról, amit biztosan nem tanítottak meg neked sem az iskolában

Biztos volt már rá alkalom, hogy olyan kérdések jutottak eszedbe amire egyszerűen nem tudtál válaszolni. Nyilván ez nem azért történt mert buta vagy, hanem mert nem tanították meg az iskolában. Annyi mindenről mesélnek a tanárok egyes órák alkalmával, amik egyáltalán nem izgalmasak, viszont ami meg érdekelné a tanulókat, arról sosem esik szó. Például, hogy hogyan képesek a macskák dorombolni, vagy miért a tartják a gyémántot a legdrágább kőnek a világon, illetve milyen gyorsan mennek a felhők az égen. Ezek sokkal jobban lekötik az emberek, sőt a diákok figyelmét is mint a különböző háborúk, gazdaságpolitikai események vagy épp a bogarak fejlődése.

Mi azonban összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt a nagyvilágból, melyekről csak néhány embernek volt tudomása.

A naprendszerünkben csupán kettő olyan bolygó van, mely az óramutató járásával ellentétes irányba forog és az nem más mint, az Uránusz és a Vénusz.

A macskák farka a teljes csontozatuk közel 10%-át foglalja magába.

Eddig senki sem tudta megfejteni, hogyan is dorombolnak a macskák. Bizonyos hipotézisek szerint, ez a különleges hang a négylábú gégéjében keletkezik a hangszalagok ütemes megfeszítésével és annak elernyedésével

Tudtad, hogy ha rovarriasztóval fújod be magad, akkor valójában láthatatlanná válsz a szúnyogok számára?

A RayBan nevű cég a második világháború ideje alatt kifejezetten a repülőgéppilótáknak kezdte el gyártani a RayBan Aviator nevű napszemüvegeket.

Sokan azt gondolják, hogy a gyémánt a legdrágább kő a világon. Igazság szerint a szín tiszta zafír sokkal többet ér nála.

(Valójában Marilyn Monroe-nak köszönhető, hogy a gyémántokat magas áron lehet értékesíteni, ugyanis ő volt a gyémántból készült ékszerek nagykövete, amit rendesen ki is használtak a készítők. Viszont értékileg nem indokolja, hogy ekkora árat kelljen fizetni érte. A zafír viszont sokkal ritkább, ezért kell érte hatalmas összegeket fizetni.)

Liechtenstein valamint Haiti zászlaja pontosan ugyanúgy néztek ki, emiatt nagy felháborodás volt az 1936-os Olimpián, mivelhogy összekeverték a zászlókat. Ennek orvoslására 1937-ben Liechtenstein lobogójára egy koronát tetettek.

Gondoltad volna, hogy az égen látható felhők képesek 150 km/h-s sebességgel haladni?

Nagyon nehéz elképzelni, hogy Angliában közel 600 éven keresztül a francia volt a hivatalos nyelv. Pedig kutatások alátámasztották, hogy ez valóban így volt.

Döbbenetes, de kígyóharapástól és pókcsípéstől ugyanannyi ember hal meg Ausztráliában, mint méhcsípéstől.

Az emberek természetüknél fogva nem képesek alvás közben tüsszenteni.

Az ismert római császárnak, Caligulának valójában nem ez volt az igazi neve, hanem Caius Caesar. Mivel mindenki így hívta őt, ezért halála után is rajta maradt a név.

Egyes kutatások alátámasztották, hogy a T-rexet valójában egy jó állóképességben lévő ember is simán lekörözte volna.

Sokan azt hiszik, hogy a dollár megjelenésével alakult ki a dollár jel. Pedig ez nagy tévedés, ugyanis egyes elméletek szerint, eleinte a peso többesszámának rövidítésére használták.

Nem csak az embereknél alakulhat ki a jobb és balkezesség, hanem a macskáknál is. Felnőtté válásukkor alakul ki, hogy melyik mancsuk lesz az ügyesebb, amit egyénként majd nagyon jól tud kamatoztatni a vadászatnál és más egyéb tevékenységeknél.

Gondoltad volna a kesudióról, hogy pontosan úgy terem és növekszik akárcsak egy hagyományos alma? A legérdekesebb az egészben, hogy még a külsejük is nagyon hasonlít egymásra.

Eddig akárhány képet, videót vagy filmet láttunk a Napról, mindegyiken narancssárga színe volt. Pedig valójában fehér színe van, amit csak a Föld légköre miatt látunk narancsosnak.

 

Most Popular

Recent Comments