HomeInteresting17 fotó, amit közvetlenül egy tragédia előtt készítettek

17 fotó, amit közvetlenül egy tragédia előtt készítettek

Annyira nehéz belegondolni abba, hogy az élet mennyire múlandó. Elég egy apró ballépés és máris megvan a baj. Néha napján ezekről a váratlan és végzetes lépésekről képek is készülnek, amik teljesen véletlenül születnek. Ilyen volt például, mikor a Challenger űrhajó legénységéről készítettek képet, vagy mikor Darsh Patel túrázás közben lencsevégre kapta élete kiontóját. Ezek az események mélyen meg tudják érinteni az embereket, főleg ha tudják, hogy társaiknak az volt életük utolsó felvétele. Mai posztunkban pontosan olyan fotókat szedtünk össze, amiket közvetlenül egy tragédia előtt készítettek.

1, A Challenger űrhajó legénysége, akik épp a fedélzetre tartanak. Ez az utolsó kép róluk, ugyanis néhány órán belül az űrrepülőgépük tragikus hirtelenséggel felrobbant.

2, Mayinga N’Seka ápolónő utolsó fotója, aki vért-verejtéket izzadva dolgozott az ebola járvány idején 1976-ban. Sajnos azonban nem úszta meg a betegséget, mert rövid időn belül elkapta és elhunyt.

3, A fényképen látható piros autó egy olyan szerkezetet tartalmazott, ami rövid időn belül felrobbant. A tragédia során 29 ember hunyt el és 220 ember sérült meg. Csodával határos módon a mellette álló apa és gyermek túlélte, de a fotós nem.

4, William “Dave” Sanders több mint 100 diákot mentett ki az ebédlőből a Columbine High Schoolban történt tragédia alkalmával. Mivel megsebesítették ezért sajnos életét vesztette.

5, Az uruguayi 571. járat utolsó képe, mielőtt 1972-10-13-án lezuhant volna az Andokban. A túlélők csak úgy maradhattak életben, ha elfogyasztják elhunyt társaik testét. 72 nappal később 16 embert mentettek meg.

6, Robert Overcracker profi kaszkadőr, 1995-ben Jet Ski-t vezetett a Niagara-vízesésben, hogy felhívja a figyelmet a hajléktalanokra. A fotó viszont pont azt a pillanatot kapta lencsevégre, mikor Robert ejtőernyője nem nyílt ki. A zuhanásban elhunyt.

7, Dave Hally egy utolsó fényképet készített feleségéről és 4 éves lányáról, mielőtt felszállt volna a Malaysia Airlines 17-es járata. A gép az orosz–ukrán határ közelében sajnálatos módon lezuhant.

8, A TransAsia Airways 235-ös járata tragikus körülmények között lezuhant és az 58 emberből csak 15 élte túl az esetet.

9, Darsh Patel utolsó képe, amit azelőtt készített, hogy a képen szereplő medve megtámadta volna túrázás közben.

10, Ez a gyanútlan család elkapta Ayano Tokumasu életének utolsó pillanatait. A húszéves vörös hajú hallgató átugrott a Niagara vízesés korlátján és elmerült a habokban.

11, Ferenc Ferdinánd főhercegről és feleségéről, Sophieról készült utolsó kép, ami azelőtt készült, hogy Gavrilo Princip végzett volna velük. Ez az esemény robbantotta ki az I. Világháborút.

12, 1978-ban a Pacific Southwest Airlines 182-es járata nekiment egy kis Cessna 172-es magánrepülőgépbe. A kép azt a pillanatot ábrázolja, mikor épp zuhan a föld felé.

13, Christopher McCandless utolsó képe, mielőtt tetemét vadászok találták volna meg. Több mint 100 napig egy elhagyott buszban élt. A halottkém szerint éhen halt, de a pontos okról még mindig viták folynak.

14, Ő Pavel Kashin parkouros, aki egy veszélyes mutatványt hajtott végre. A kép pont azelőtt készült, hogy véletlenül kibillent volna az egyensúlyából és leesett volna a házról.

15, Diana walesi hercegnő, testőre, Trevor Rees-Jones és sofőre Henri Paul röviddel azelőtt, hogy balesetet szenvedtek volna.

16, Paul Walker utolsó képe. Ez az az autó, amiben 2013-ban balesetet szenvedett és elhunyt.

17, Ő Keith Sapsford egy 14 éves fiú, aki belekapaszkodott a Sydney-ből Japán felé tartó járat kerekébe. Annak ellenére, hogy a kereket felhúzták, ő mégis kiesett onnan. Az esetről teljesen véletlenül készült egy kép is, amit John Gilspin amatőr fotós készített, miközben új okjektívjét próbálgatta.

Szörnyű ugye? Néha elég csak egyetlen másodperc és kész a baj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments