HomeInteresting17 érdekes tény, amit az emberek többsége nem ismer

17 érdekes tény, amit az emberek többsége nem ismer

1. A „bojkott” szó Charles Boycott brit farmer nevéből származik, aki először megtagadta a munkavállalók jogait védő törvényt, majd később más földbirtokosokat meggyőzve, sikerült eltöröltetnie is azt.

2. A gyerekek, amíg csontjaik fejlődésben vannak, kevésbé érzik az édes ízt.

3. Az Egyesült Államok törvényei külön szabályozzák a filmekhez felhasználható pénzt: az eredeti méretének legfeljebb 75%-a, vagy legalább 150%-ának kell lenniük. Továbbá csak a bankjegyek egyik oldalára nyomtathatnak, de oda is csak egy színű tintával.

 

4. Az emberi nyál opiorfin-t tartalmaz, ami egy erős fájdalomcsillapító vegyület, 6x erősebb, mint a morfium.

5. Az emberi gyomorban és a belekben több, mint 100 millió idegsejt található. A tudósok úgy vélik, hogy ez lehet a magyarázata annak, hogy az éhség hatással van a hangulatunkra.

6. A Messier 100 nevű galaxis 55 millió fényévre van a Földtől. Ha valaki onnan egy „távcsővel” a Földre nézhetne, láthatná kihalni a dinoszauruszokat.

7. Statisztikailag a világ legbűnösebb helye a Vatikán. Az egy lakosra jutó bűncselekmények száma ugyanis minden évben meghaladja az 1-et (alig 450-en lakják ezt az „országot”). Ezek a bűncselekmények legfőképp lopásból állnak és természetesen nem az ott lakók, hanem az ott megforduló turisták követik el.

8. A tudósok úgy vélik, hogy egy adott élőlény élettartama megegyezik azzal az idővel, amíg a szíve kb. 1 milliárdszor dobban. Kivéve az embert, ugyanis a különböző gyógyszereknek és találmányoknak köszönhetően sikerült majdnem a duplájára feltornázniuk ezt az értéket.

9. Nem igaz az az állítás, miszerint az otthonunkban lévő por nagy része a saját lehámlott bőrünk. A por valójában az utcáról kerül be velünk, vagy a nyílászárókon keresztül és nem több sima piszoknál.

10. Az avokádó érdekessége, hogy sosem érik meg a fán, csak miután leszedték őket.

11. Az antarktiszi Seymour Island tanulmányozása közben a kutatók egy közel 40 millió éves pingvin maradványaira bukkantak, melynek súlya kb. 100 kg volt, akkori magassága pedig 180 cm.

12. Fred Baur, a Pringles chips feltalálójának hamvait egy ilyen dobozban temették el, ahogy azt végrendeletében kérte.

13. A kutyák és macskák is lehetnek allergiásak, akár még az emberekre is.

14. A Velociraptorok ma élő leszármazottjai a pulykák.

15. Azt a mítoszt, hogy „a reggeli a nap legfontosabb étkezése”, egy gabonapehely-gyártó cég marketingesei találták ki és terjesztették el 1944-ben, hogy növelni tudják az eladásokat. Elég jó munkát végeztek, ugyanis mind a mai napig elég sokan ismerik ezt.

16. Az éghajlatváltozás miatt 2050-re a csokoládé valószínűleg eltűnik a föld színéről.

17. Egy bíróság esküdtjeinek száma 12, épp ahány apostol van a Bibliában.

Most Popular

Recent Comments