HomeInteresting15 érdekes dolog, amit soha nem gondoltál volna a pizzáról.

15 érdekes dolog, amit soha nem gondoltál volna a pizzáról.

Mondhatjuk, hogy a világ legkedveltebb étele a pizza. Talán, nincs is olyan ember, aki ne szeretné ezt a mennyei ételt. Számtalan variációjával találkozhattunk már életünk során. De, valószínű senki nem ismerte a jótékony hatásait. Sőt, nem sokan jártak utána, mennyire pozitív hatása van az emberi szervezetre. Mi feltárjuk nektek ezt a titkot. Íme, a 15 ok, amiért érdemes pizzát fogyasztani.

 

A pizza csökkenti a rák kialakulásának kockázatát
Kimutatások szerint a rendszeres pizza fogyasztás 34%-al csökkenti a torokrák kialakulását. Míg a vastagbélrák esélye 26% kevesebb.

Nagyon jó ha alkoholra eszed
Felszívja az alkoholt és segít a méregtelenítésben. Ennek köszönhetően tudsz majd lábra állni egy átbulizott ittas éjszaka után.

Ha sok pizzát eszel több likopinhoz jutsz
A likopin a paradicsom színanyaga, sőt sok más gyümölcs színét is ez az anyag adja. Sok antioxidánst tartalmaz, ami megvédi a szervezetet a rák kialakulásától.

A pizza mindig veled lesz
Nem számít, hogy szomorú vagy, vagy boldog. A pizza mindenféle hangulatra gyógyír a nap bármely szakaszában.

Jobb, mint a hamburger sült krumplival
A pizza sokkal egészségesebb mint a hamburger vagy a krumpli. Hiszen nincs tele ízfokozóval, nincs belemártva sok olajba, ami negatív hatást eredményez a testedben.

Pénztárcabarát
Ez a mennyei étel igen pénztárcabarát. Sokkal jobban jársz anyagilag, mintha beülnél egy McDonaldsba. Gondolj csak bele mennyi pizzát tudsz venni, mondjuk, 3000 Forintért. Sőt, ha ügyes vagy akár te magad is elkészítheted csak az alapanyagokat kell megvenned, hozzá ami árban sem vészes.

Minden ízlésnek megfelelő pizza választék
Rengeteg féle-fajta pizza van a világon, és egyre csak jönnek és jönnek az újabb variációk. Úgy gondolom mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló ízesítésűt.

A pizza akkor is jó mikor nem számít mennyi az idő
Ellentétben a legtöbb étellel, ami időhöz kötött, gondolunk itt egy levesre vagy pörköltre. A pizza egy teljes napi étkezést is magába tud foglalni akár főételként akár „nasiként”, mindössze ez attól függ, mennyit tudsz belőle megenni.

A pizzában sok a fehérje
Egyetlen szelet pizza 15 gramm fehérjét tartalmaz. Így azoknak is segíthet, akik az edzőterembe járnak.

A pizzát a lustáknak tervezték
Csak felemeled a telefont, vagy megrendeled online és egy órán belül már eheted is, úgy, hogy közben kedvenc sorozataidat, TV műsorodat nézed. Kisvárosban és nagyvárosban is sok pizzéria van.

Pizza reggelire, ebédre, vacsorára
A pizza bármelyik étkezésnek eleget tesz. Akár még desszertnek is, csak rendelj egy Nutellás banános pizzát.

A pizzán jobban elviseljük a zöldségeket
A legtöbb ember nem szereti a zöldségeket. De ez esetben mindig kivételt tesznek, hiszen sokkal ízletesebb a zöldség is pizzán.

Tele van antioxidánssal
Kutatások kimutatták, hogy ez az étel sok antioxidánst tartalmaz, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Ugyanis a szívpanaszok kialakulásának kockázatát csökkenti.

A pizza minden eseményen megállja a helyét
Legyen az egy parti vagy alkalmi találkozó, születésnap vagy egy közös összejövetel a barátokkal, a pizza mindi jó választás. Ráadásul akkor sem csalódunk benne, ha épp egyedül kell elfogyasztani.

A pizza lesz a legjobb barátod
Az első pillanattól kezdve, ahogy megkóstolod, barátság alakul ki kettőtök között. Lehet, akárhány barátod a pizza mindig örök marad.

Most Popular

Recent Comments