HomeInteresting16 titok a repülőkről, amiről szinte senki nem tud.

16 titok a repülőkről, amiről szinte senki nem tud.

A repülők és a repterek, nem épp a kényelemről és a boldog utazásról híresek, legalábbis akkor nem, ha nincs egy magánrepülőd. Számos tipp és trükk van, ami megkönnyítheti az életed, ha rendszeresen utazol repülővel. Például egy speciális matrica lehetővé teszi, hogy gyorsabban megkapd a poggyászod, egy applikáció megmutatja, hova érdemes ülnöd ha a lábadnak több hely kell, hogy kell viselkedni a légiutaskísérőkkel, ha azt akarod, hogy mindent megtegyenek neked, illetve melyik sorba kell állni ellenőrzéskor. Mai cikkünkben ezeket az információkat hoztuk el nektek, hogy megkönnyítsük vele az életeteket. Sokan nem tudnak ezekről a dolgokról, de mi most lerántjuk a leplet.

1, Sok utas abban a hitben van, hogy ha felcímkézik a poggyászaikat “törékeny” feliratú matricával, akkor azzal majd megvédik a sérülésektől, koppanásoktól, ütődésektől. A helyzet az, hogy az ilyen matricákkal ellátott bőröndöket általában csak a többi poggyász tetejére teszik, ami azt jelenti, hogy amikor kiadják őket, az elsők között lesz, ezzel viszont nem védik meg az esésektől.

2, Mivel szinte mindenki sötét színű bőröndöt vesz, ezért annak keresése sokkal több időt vesz igénybe. Szóval ha gyorsan meg akarod találni a csomagod, célszerű olyan venni, ami világos és feltűnő színű.

3, Ki kell tölteni a táskában lévő összes hézagos helyet, hogy semmi esetre se mozoghassanak benne szabadon a holmik. A nehezebb tárgyakat a táska oldalának közelébe kell tenni a legkönnyebbeket, pedig középre.

4,  Az üveg vagy törékeny tárgyakat, papírba, nem pedig ruhába kell csomagolni. Használj erre a célra egy régi cipősdobozt. A vastag karton hatékonyabban véd az ütközés vagy esés ellen.

5, Célszerű indulás előtt néhány képet készíteni a táska belső tartalmáról, hogy leszállás után ellenőrizhesd hiányzik-e belőle valami vagy sem.

6, A folyosóra néző ülések nagyon idegesítőek lehetnek, mert a kartámaszt nem lehet felemelni, és álló helyzetben nagyon kényelmetlenek tudnak lenni. Vannak azonban olyan repülők, ahol egy titkos gomb megnyomásával fel lehet őket emelni, ám erről csak a légiutaskísérők tudnak, amit persze nem fognak megosztani az utasokkal.

7, A tapasztalt utasok általában a 11 és 12-es ülést foglalják el előbb, ugyanis sokan babonásak ezért nem ülnek a 13-as ülésre.

8, Ha idegen mellett utazol, akkor célszerű vagy az ablak, vagy közvetlenül a folyosó mellé ülni. Igen így lehet a középső ülés kimarad, ám ez nem baj, mivel azok a legkényelmetlenebbek. Ha a repülőgép megtelt, akkor nyugodtan helyet lehet cserélni, hogy a barátod vagy ismerősöd mellé ülj.

9, Ha azt tervezed, hogy a gépen aludni fogsz, akkor célszerű az ablak melletti ülést választani, mert így könnyebben meg tudod támasztani a fejed. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy otthon az ágyadban melyik oldaladon fekszel, ugyanis, ha a jobb oldaladon, akkor a gép jobb oldalára kell ülni, ha viszont a bal oldaladon, akkor pedig a bal üléssort érdemes választani

10, Vannak különböző reptéri applikációk, ahova be kell írni a járatszámot és az indulást. A program megmutatja, hogy a repülőn mely ülések szabadok, és melyeknél van több hely a lábak számára.

11, Mivel több jobbkezes ember él a világon, mint bal, ezért a reptéri ellenőrzés során, sokan tudat alatt a jobb oldali sort választják. Szóval, ha gyorsabb sorba akarsz állni, akkor érdemes a bal oldalit választani.

12, Ha nem találsz a reptéren konnektort, akkor egy TV készülékről lazán feltöltheted a telefonodat, vagy bármilyen másik elektronikai készülékedet. A TV hátoldalán van egy USB bemenet, amire simán lehet csatlakoztatni a telefont. A töltés egyébként csak akkor működik, ha a TV be van kapcsolva. Ugyanezt a módszert lehet használni szállodákban is.

13, Számos reptéren van ingyenes Wi-Fi hálózat, de akadnak olyan helyek, ahol bizony díjakat számíthatnak fel. Ha közelebb tudsz kerülni egy üzleti célra fenntartott társalgóhoz, akkor tényleg ingyen hozzáférhetsz a Wi-Fi hálózatokhoz. Ezen a helyen a világ minden repterének jelszavát megosztják, az utasokkal, akik kipróbálhatják a számukra legmegfelelőbbet.

14, Ha üzleti osztályú szolgáltatást szeretnél igénybe venni, csak a turistaosztályú jegy és kedvesség szükséges hozzá. Meg kell jegyezni a légiutaskísérők nevét, tisztelettudóan és kedvesen kell velük beszélni és mosolyogni sem árt. A légiutaskísérők szívesebben segítenek az olyan embereknek, akiket megkedvelnek.

15, A repülőgépek általában nagyon piszkosak és tele vannak baktériumokkal, na meg kórokozókkal. Az ilyen helyeken nagyon könnyű elkapni egy vírust, ezért azt javasoljuk, hogy mezítláb semmiféleképpen se közlekedj a repülőn, ne egyél semmit addig amíg nem mostál kezet, ne használd a tálcát ami az előtted ülő ülésén van, és ne érintsd meg az arcodat.

16, Amikor egy utas kimondja azt a szót “casserole”, akkor a légiutaskísérők tisztában vannak azzal, hogy az illető gyakran utazik repülővel és tisztában van vele, hogy a fedélzeten van további kaja. Szóval ha repetázni szeretnél akkor mond ki azt a szót “casserole”.

Te tudtál ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments