HomeInteresting15 nő, akik bátorságukkal örökre megváltoztatták a világot

15 nő, akik bátorságukkal örökre megváltoztatták a világot

Valamilyen oknál fogva a természet úgy teremtette meg a nőket, hogy tovább éljenek a férfiaknál, magasabb IQ-val rendelkezzenek és váltsák meg a világot ha kell. Számos történelmi esemény támasztja alá, hogy hány hölgy tett azért, hogy a nőket ugyanúgy elismerjék, mint a férfiakat. Mai cikkünkben okos, elismert és bátor nőket mutatunk be, akik nem féltek az előítéletektől, sem az emberek gonoszságától. Töretlenül mentek előre, hogy céljaikat elérjék. Ezek a nők példaértékűek lehetnek minden ember számára.

Kathrine Switzer volt az első olyan nő, akit beregisztráltak a bostoni maratonra. Az egyik szervező a verseny alatt meg akarta állítani, de ezt egy másik versenytárs megakadályozta.

Irina Rodnina és Alexei Ulanov volt a legsikeresebb műkorcsolya páros, akiknek sikerült három olimpiát, tíz világbajnokságot megnyerni úgy, hogy a lánynak kisgyerekként 11-szer volt tüdőgyulladása.

Lella Lombardi volt az egyedüli hölgy, akinek sikerült pontot szereznie a Forma 1 világbajnokságán.

Smaranda Brăescu volt a legelső női ejtőernyős a világon.

Laura Bassi egy nagyon okos fizikus asszony volt. Ő volt a legelső nő, aki fizikát taníthatott a Bolognai Egyetemen.

Julie Creffield-nek mindenki azt mondta, hogy túl kövér ahhoz, hogy hosszútávon bírja a futást. Ma már maratoni futóként és motivációs trénerként tartják számon.

Szofja Vasziljevna Kovalevszkaja orosz matematikus volt, aki csak azért kötött érdekházasságot, hogy külföldre mehessen tanulni.

Joy Mangano körülbelül 100 dolgot talált fel, köztük a Miracle Mop-ot, ami egy csodálatos felmosórongy. Életét a Joy című filmben mutatták be, ahol őt Jennifer Lawrence alakította.

Ruby Bridges volt az első afroamerikai kislány, aki fehér bőrű gyerekekkel járt iskolába.

Sophia Amoruso 2006-ban megalapította Nasty Gal név alatt futó cégét, ahol ruhákat, cipőket és egyéb kiegészítőket tervezett. 2016-ban a leggazdagabb nők között volt. Mindezt sikerült úgy elérnie, hogy fiatalkorában depressziót és figyelemzavaros hiperaktivitást állapítottak meg nála.

Elizabeth Blackwell volt a legelső nő, aki orvos diplomát kapott Amerikában. Ezen kívül minden erejével támogatta a nőket, hogy orvosi diplomához jussanak.

Annie Smith Peck hegymászó, aki még 82 évesen is töretlenül mászta meg a magas hegyeket. 1895-ben elindított egy vitát a hegymászók terepruhájával kapcsolatban, ugyanis akkoriban a nők nem viselhettek nyilvánosan nadrágot.

Sara Blakely üzletasszony, aki megalapította Spanx nevű vállalatot, ami fehérneműk, leggingsek és rövidnadrágok eladására specializálódott. 2014-ben beválogatták a Forbes magazin 93 legsikeresebb női közé.

Nellie Bly újságíró volt, aki 10 napot töltött el egy pszichiátriai kórházban, ahol cikkeket írt arról, hogyan bánnak az emberekkel ott. Világszerte ismerték utána a nevét.

Rosa Parks amerikai polgári jogi aktivista, akit amiatt tartóztattak le, mert nem adta át a helyét egy fehér bőrű embernek a buszon.

Most Popular

Recent Comments