HomeInteresting15 dolog, amit teljesen máshogy történik a Trónok Harca sorozatban, mint az...

15 dolog, amit teljesen máshogy történik a Trónok Harca sorozatban, mint az eredeti könyvben.

A Trónok Harca befejező évada szinte teljesen eltér George R.R. Martin könyvétől, ami nagyon felbosszantotta a rajongókat. A könyvben sokkal több hőssel találkozhatunk, mint akiket a TV-ben megismerhettünk, sőt, több olyan karakter is életben maradt a könyvben, akikkel a sorozatban végeztek. Ha valaki olvasta, vagy olvassa a könyveket rájöhet, hogy nagyon sok minden másképp alakult a sorozatban, mint ahogy azt GRRM megírta. Mai cikkünkben pontosan ezeket hoztuk el nektek.

1, Az Éjkirály nem létezik.

A sorozat egyik kulcsfontosságú gazembere a könyvben nem létezik, vagyis nem tesznek említést, hogy bárki is vezetné a mások seregét. Igaz, nincs kizárva, hogy a későbbiek folyamán megjelenik egy parancsnok, vagy vezér, aki az élők ellen küldi a sereget.

2, Havas Jon nem Targaryen.

A filmben bemutatták, hogy Jon valójában Rhaegar Targaryen és Lyana Stark gyermeke, aki a trón jogos örököse. GRRM. könyve említést sem tesz Jon királyi vérvonaláról. Aegon Targaryen néven egy másik szereplő jelenik meg, akit csak Young Grief-nek emlegetnek. Ha kiderül, hogy ez valóban így van, akkor bizony drasztikusan eltérhet a sorozattól a könyv.

3, Nem derül ki, hogy Havas Jon életben marad-e.

Az 5. évadban a varjak leszúrják Jont, mert nem értenek azzal egyet, hogy a vadakat átengedje a falon túl. A sorozatban láthatjuk elvérezni a hóban és története itt véget is ér…. egyenlőre.

4, A sárkányok sebezhetetlenek.

George R. R. Martin sebezhetetlennek írja le a sárkányokat a könyvben, akiket fegyverként lehet használni, s addig nőnek, míg életben vannak. A sorozatban ezzel szemben teljesen mást láthattunk, ugyanis mind az Éjkirály, mind Euron Greyjoy le tudott egyet győzni.

5, Missandei csak 10 éves.

David Benioff és Daniel Weiss egy kis szerelmi történetet akart belecsempészni a sorozatba így összeboronálta Missandeit és Szürke Férget. Ennek a szerelmi vonalnak, nincs alapja a könyvben ugyanis a történet szerint Missandei még csak 10 éves.

6, Tyrion, elképzelhető, hogy Targaryen.

A könyv olvasói közül többen is azt gondolják, hogy Tyrion nem is Lannister, hanem Targaryen, méghozzá II. Aerys Targaryen, azaz az őrült király és Tywin Lannister feleségének közös gyermeke. Erre több utalás is van a könyvben, például Tywin, Tyrion születése után teljesen besavanyodott, illetve nem arany színű haja van, mint Jaimenek és Cerseinek, hanem ezüst, mint Danynek. Ezek mellett Tyrion egyik szeme zöld, mint anyjáé, másik pedig fekete, mint a Targaryenenké.

7, Catelyn Stark újjáéled és Lady Stoneheart lesz a neve.

Catelyn Stark egy erős édesanya, aki mindent megtenne a gyerekeiért, ám a Vörös nászon életét veszti és története véget ér, legalábbis a sorozat szerint. A könyvben egészen máshogy alakul a sorsa, mert a fény ura segítségével visszatér az életbe, de már nem Catelyn Stark a neve, hanem Lady Stoneheart. Az újjáéledt Catelyn nem tud beszélni, mert nyaki sebe nem gyógyult be, de mindenre emlékszik, ami vele történt és bosszút áll mindenkin, aki bántotta őt és a családját. Martin többször panaszkodott, hogy ez a karakter nem szerepel a sorozatban.

8, Daenerys kétszer házasodott.

Dany, Hizdahr zo Loraq-al, Meeren egyik legismertebb családjának tagjával akar összeházasodni, hogy erősítse státuszát. A sorozatban Hizdahr meghal, mikor megvédi Danyt a Hárpia fiai ellen. A könyvben azonban a frigy létrejön, de boldognak nem lehet őket mondani, mert állítólag Loraq a Hárpia fiainak vezetője, aki meg akarja mérgezni Danyt, majd elrendeli, hogy végezzenek az egyik sárkánnyal. Végül Barristan Selmy megakadályozza őt és eltávolíttatja a trónról.

9, Minden Stark gyermek warg.

A sorozatban csak Bran volt képes a wargolásra, ami azt jelenti, hogy bele tud bújni az állatok bőrébe és látja mi történik a világban. A könyv szerint a rémfarkas, vagyis a (warg) nemcsak egyszerű címerállat a Starkok életében, hanem különös kapcsolat is van közöttük. A Stark gyerekek megtanultak saját farkasaikba beleköltözni és úgy látni a világot, ám Arya idővel megtanult a macskák szemével is látni.

10,  A holtak seregében óriási pókok vannak.

Az utolsó évadban a rajongók nagyon várták, hogy a holtak seregében óriási jég pókok jelenjenek meg, ahogy azt George R.R. Martin leírta a könyveiben. Ehelyett lovak és vadászkutyák voltak a mások szolgálatában. A sorozatba állítólag azért nem kerültek be a pókok, mert nevetséges vizuális effektnek tartották.

11, Deresben nincsenek kandallók.

GRRM, azt írta a könyveiben, hogy Deres geotermikus források helyére épült fel, ami képes felmelegíteni az egész kastélyt. A sorozat készítői úgy döntöttek, hogy ezt nem építik bele a sorozatba, helyette kandallókat tesznek bele, amiknek kulcsfontosságú szerepei voltak. A karakterek a lobogó tűz mellett döntötték el a végső csata kimeneteleit, amellett vallották meg érzelmeiket és amellett dalolásztak a hosszú éjszaka előtt.

12, Cersei lánya majdnem királyné lett.

Myrcella Baratheon történetét gyorsan lezárták a sorozatban, ám a könyvben sokkal tovább élt, azonban sorsa igencsak rút volt, mert sokat szenvedett Dornban, viszont egy idő után Arianne Martell pártfogása alá került. A dorni hercegnő megpróbálja Myrcella-t a Vastrónra ültetni, de terve megbukik és Myrcella megsebesül, de még ezek után is életben marad.

13, Khal Drogo a kezdetektől fogva gyengéden bánik Daeneryssel.

Egy másik tény, amely bizonyítja, hogy David Benioff és Daniel Weiss nem versenyezhetnek George Martin-nal. A filmben azt láthatjuk, ahogy Drogo érzelem mentesen teszi magáévá Danyt. A könyvben viszont nászéjszakájuk tele van gyengédséggel és nyoma sincs a kényszernek vagy az erőszaknak.

14, Robb Stark felesége túlélte a Vörös nászt.

Talisa és Robb a Lannisterek elleni csatában ismerte meg egymást, ahol a lány a sebesülteket ápolta. Robb egyből beleszeretett a lányba majd feleségül vette és első közös gyermeküket várták, azonban a vörös nászon mindenkivel végeznek. A könyv szerin Talisa nem volt jelen ezen az esküvőn, illetve terhes sem volt, mert nem lehetett gyermeke.

15, Barristan Selmy túlélte Meeren ostromát és ő lett az uralkodó.

A híres lovag, Ser Barristan Selmy az 5. évadban távozott az élők sorából, amikor a Hárpia fiaival harcolt. A könyv elején Ser Barristan fontosabb szerepet játszik Ned Stark katonai tanácsadójaként. Teljes mértékben ellenezte Varys tervét, melynek az volt a lényege, hogy a várandós Daeneryssel végezzenek. Barristan hű szolgája lett a sárkányok anyjának és túlélte Meeren ostromát is, majd Dany megtette őt uralkodónak.

Gondoltad volna, hogy ennyi mindenben eltér a könyv és a sorozat?

Most Popular

Recent Comments