HomeInteresting14 testrész, amely feltárja az intelligenciádat

14 testrész, amely feltárja az intelligenciádat

Mindannyian ismerjük azt a sztereotípiát, hogy a szemüveget viselő emberek okosak. Az Edinburghi Egyetem tanulmánya szerint pedig ebben van is némi igazság. Az emberi test jellemzői sokféle módon befolyásolhatják, hogy az egyén mennyire intelligens. Néhány testrészünk pedig pontosan alkalmas arra, hogy mindezt el is árulja nekünk.

Magasság

A magas emberek gyakran okosabbak, mint az alacsonyabbak. Egy elmélet szerint a magasság segít megteremteni az ember státuszát, alkalmassá teszi őt a vezetésre. A magasabb embereknek általában jobb munkahelye van, ez pedig javít anyagi helyzetén is.

Nagyobb mellek

A nagyobb mellekkel rendelkező nőknek általában magasabb az intelligenciája. Ugyanakkor az átlagos mellekkel rendelkező nők is okosabbnak bizonyultak, mint a kis mellűek.

Kék szem

A kék szemek magas intelligenciáról árulkodhatnak. Számos híres tudósnak kék szeme volt, mint például Stephen Hawkingnak és Marie Curie-nek. A kék szem kevesebb pigmentet tartalmaz, mint a barna szem, ezért a fény jobban behatol a kék szembe, mint a barnába. Ez azonban azt is okozhatja, hogy a szem érzékenyebbé válik a fényre.

Nagy fej

Vita folyik arról, hogy az agy mérete mennyiben járul hozzá az intelligenciához, tehát, ha nagy fejünk, akkor okosabbak vagyunk-e, mint kisebb fejű társainknak. Az agy alacsonyabb idegsejt-sűrűsége elősegítheti annak hatékony működését.

Széles homlok

A kínai arcolvasás gyakorlata szerint a széles homlok az intelligencia és a készség jele. A széles homlokkal rendelkező emberek képesek korábban végezni a feladatokkal, mint mások, valamint arra sincs szükségük, hogy elmagyarázzanak nekik különböző dolgokat.

A fül szimmetria hiánya

A kevésbé szimmetrikus emberek, mint például azok, akiknek fülcsapja vagy ujja hosszabb, azok jobb vezetők lehetnek. Lehetséges, hogy az emberek reakciói ezekre a szokatlan testrészekre a stabilitás kialakulását idézik elő.

Vékony, mosolygós ajkak

A vékony, mosolygós ajkak segíthetnek az embernek intelligensebbnek tűnni. A szomorú ajkak annak a jelei, hogy az ember kevésbé intelligens.

Hegyes áll

Az áll kinézete meghatározhatja, hogy ki mennyire okos. Egy kisebb, hegyes állú ember intelligens, egy nagy áll azonban arra utal, hogy az egyén kevésbé okos.

Testszőrzet

A sűrűbb, vastagabb testszőrzet magasabb intelligenciára utal. Az amerikai orvostudomány tanulmánya szerint az országban a férfi gyakornokok csaknem fele meglehetősen szőrös volt.

Római orr

Egy tanulmány szerint kapcsolat van az ember orrának alakja és erkölcsi jellege között. A római orr vagy az akrilin orr azt jelzi, hogy valaki jó döntést hozott. Egy egyenes orr azt sugallta, hogy valaki szereti a képzőművészetet. A széles orrlyukkal rendelkező orr pedig kognitív és komoly elmére utal.

Kisebb mutatóujjak

A kisebb mutatóujjú fiúk jobbak voltak matekból, valamint azok a lányok, akiknek kisebb mutatóujja és gyűrűsujja volt, szintén intelligensebbnek bizonyultak.

Balkezes emberek

A balkezes emberek átlagosan nagyobb corpus callosummal rendelkeznek, amely segít az információk gyors feldolgozásában. Ugyanakkor fejlettebb jobb agyféltekéjük is van.

Kisebb derék, mint a csípő

Egy tanulmányból kiderült, hogy azok a nők, akiknek kisebb a dereka, mint a csípője, okosabbak, mint társaik. Ennek oka, hogy magasabb az omega-3 zsírsavszint, amely több energiát ad és még a várandós nők számára is segítik a csecsemők idegfejlődését.

Átlagos súly

A túlsúlyos férfiak és nők egy tanulmány szerint kevésbé intelligensek, mint vékonyabb társaik.

Most Popular

Recent Comments