HomeInteresting14 pszichológiai tény, amely megkönnyítheti az életed.

14 pszichológiai tény, amely megkönnyítheti az életed.

Évente több csilliárd cikk kerül a médiába és a pszichológiai kutatások nagyban hozzájárulnak ehhez a számhoz. Az ilyen jellegű kutatások eredményei fontosak lehetnek a mindennapi életben hisz ezeket észben tartva javíthat másokkal való kapcsolatokban és az egészségesebb életben.
Mutatunk nektek néhány elképesztő pszichológiai eredményt, amelyek kicsit segítenek felnyitni a szemed. Figyeld meg ezt a listát, hogy megtudd, milyen titkok vannak az egyenes, racionális gondolkodás, a produktivitás, a megfelelő kommunikáció és jó hangulat mellett.

Mi a fontosabb? Az önbizalom vagy a megjelenés?

A férfiak számára a magabiztosság és a támogatás fontosabb, mint a megjelenés, ezt nők milliói állítják. Ahol a nő jobban néz ki, mint a férfi a kapcsolat pozitívabb  és támogatóbb, mint azoknál a pároknál, ahol a férfi jobban néz ki, mint a nő.

A férfiak mindössze 6 percig tudnak figyelni a nőkre.

A férfiaknak meglehetősen szelektív a figyelme és a hallása! Öt percig képesek figyelmesen hallgatni de utána lankad a figyelmük, ezzel szemben a férfiak egymásra akár 15 percig is képesek odafigyelni. A nők is sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a barátaikra a beszélgetés során, mint a párjukra.

A leírt gondolatok csökkentik a stresszt.

 

A traumás tapasztalatokról való írás javítja az érzelmi állapotot és csökkenti a szorongást. A szorongásra-hajlamos emberek, akik az érzéseikről írtak, jobban teljesítettek, mint azok, akik nem írtak le semmit.
A stressz csökkentésének másik népszerű módja az evés. Viszont ez könnyen kikerülhet az irányításunk alól és az ember elveszti az uralmát az érzései felett és így még szomorúbb lesz a bűntudat miatt, amit utána érez.

A fejben ragadt dal…

Nagyon gyakran eszükbe jut egy dal, amire valójában nem is akartunk gondolni. Ez akkor rossz, amikor egy általunk nem feltétlenül kedvelt szám ugrik be. Van rá egy egyszerű trükk ennek elűzésére: hallgasd végig a dalt, ezáltal elmúlik az érzés. Ez egy úgynevezett ” fülgyulladás ” ismétlődő dallamokat takarja és a dal befejezése segít megszabadulni ettől az érzéstől.

A videojátékok segítenek irányítani az álmaidat.

Ha szeretnéd irányítani az álmaid, élénkebbé vagy egyszerűbbé tenni őket, akkor el kell kezdened játszani videójátékokkal, mivel ezek és az éjszakai álmok alternatív valóságot jelentenek. Használható rémálmok elűzésére is!

A felmatricázott autósok „veszélyesebbek”

A matricával rendelkező autósok nagyobb valószínűséggel ütköznek más autókkal, mint azok akiknek nincsen gépjárművén semmilyen matrica.

A szemkontaktustól tovább tart a beszélgetés

Ha hosszabb ideig szeretnél beszélgetni, de nem tudod, mit mondj, csak egyszerűen kérdezz valamit a beszélgetőpartnertől. Miután hallottad a választ, mindenképp válaszolj valamit rá. Így a partnered továbbra is beszélni fog, hogy elkerülje a csendet.

4 másodpercnyi csend már túl sok egy beszélgetés alatt.

A 4 másodpercnél rövidebb hallgatás már befolyásolhatja a hallgatók önbecsülését, éberségét, visszautasítását és önbizalmát. Ezzel szemben a folyékony beszélgetésekben a kellemetlen megjegyzések észrevétlenek lesznek mert nem okoznak zavart a jó társalgási folyamatban.

A kék szín növelheti a termékenységet

Az irodád falának színe befolyásolhatja, hogy mennyire vagy produktív. A kék és a narancs kombinációja segíthet, hogy elméd és az érzelmeid kiegyensúlyozottabbá váljanak. A stimuláló szín egyértelműen a kék.

Az emberek reakciója egy megtalált pénztárcára

Az Edinburgh-i pszichológusok, akik egy kísérlet alkalmával…..véletlenül „vesztettek el” 240 pénztárcát az utcákon. Az eredmény nem túl meglepő.. Egy aranyos baba képét tartalmazó pénztárcát 88% -kal nagyobb valószínűséggel küldenek vissza tulajdonosuknak. Mint azoknál a tárcáknál, ahol boldog család vagy kiskutya képe látható.

A célok elmesélése befolyásolja a motivációt

A kutatások azt mutatják, ha szándékaidat, ha elmeséled másoknak a céljaid, akkor az megnyugtat és csökkenti a motivációdat az elérésükben.

Meggyőzheted magad a jó alvásról.

Kutatások szerint, ha meggyőződ magad, hogy jól aludtál éjszaka, megnő a kognitív teljesítmény, még akkor is, ha valójában nem tudtad kialudni magad. Ugyanez igaz fordítva is. A fáradtságról való panaszkodás jelentősen csökkenti a teljesítményt.

A bizonytalan emberek a lista elejéről választanak.

Az árucikkek online vásárlás során az elsőt fogja választani a bizonytalan ember, mert a termék megjelenítési sorrendje sokkal fontosabb, mint az elem tényleges minősége.

A gondolatok egy másik nyelven racionálisabbnak tűnnek.

Az idegen nyelven való gondolkodás, háttérbe szoríthatja a tudatalatti félrevezető előítéleteinket. Ezek jelentős befolyással vannak a kockázatelemző készségünkre.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments