HomeDivat14 döbbenetesen hatásos tipp, amivel fájdalommentesen viselheted a magassarkú cipőidet!

14 döbbenetesen hatásos tipp, amivel fájdalommentesen viselheted a magassarkú cipőidet!

A nők oda meg vissza vannak a magassarkú cipőkért, főleg nyáron a melegben, vagy épp tavasszal, mikor a legtöbb lagzi felüti a fejét. Nincs is vonzóbb, mint egy magassarkút viselő nő, aki tudja, hogyan hordja. A szórakoztató rendezvények könnyű ruhát és gyönyörű magassarkúkat igényelnek. Ez a cipő meghosszabbítja esztétikailag a lábadat, és elegánsabbá teszi megjelenésedet. Ám ezek a gyönyörűségek nagy fájdalmat tudnak okozni, de mi most elhoztunk néhány tippet, amivel megakadályozhatod a kisebb – nagyobb sérülések és horzsolások kialakulását.

Tedd a magassarkúdat a fagyasztóba.

Tedd a magassarkúdat 30 percre a fagyasztóba. Amikor felveszed a hideg cipőt, észre fogod venni, milyen jól illeszkedik majd a lábadhoz. Beteheted úgy is fagyasztóba, hogy simítózáras tasakokba teszel vizet, és azt beleteszed a cipőbe. A fagyott víz kicsit kitágítja a cipőt.

Vizes zokni.

Vizezd be a zoknidat, húzd fel, és vedd fel a cipődet. Járkálj benne legalább 15-20 percig a lakásba majd vedd le őket. A cipő kicsit ki fog tágulni, amitől sokkal kényelmesebb lesz, mert nem fogja szorítani a lábad.

Kétoldali ragasztószalag.

Ragaszd le a cipő belső talpát a ragasztószalaggal, majd bújj bele. Ez a trükk meg fogja akadályozni, hogy folyamatosan kilépj a cipődből. Sőt nem keletkeznek vízhólyagok sem a lábadon.

Használjon speciális, magassarkú talpbetéteket.

Ezek kifejezetten magassarkú cipőhöz készültek, szilikonból vagy szövetből. Ezek képesek megakadályozni, hogy a lábak rövid időn belül megfájduljanak. A szilikon verzióval, nyitott orrú cipőt is viselhetsz.

Hidratáló krém.

Ha valamilyen hidratáló krémet kensz a lábadra, mielőtt felvennéd a magassarkú cipődet, akkor az megakadályozza, hogy a cipő kidörzsölje a lábad illetve, hogy vízhólyag keletkezzen rajta különösen akkor, ha a cipő új.

Babahintőpor.

Babahintőporral kezeld le a lábad, mielőtt felvennéd a magassarkúdat. Ez megakadályozza, hogy a lábad elkezdjen izzadni, majd csúszkálni a cipőben. Ezáltal is redukálva a lehetséges sérülések kialakulásának kockázatát.

Ragaszd le a lábujjad.

Mindössze annyit kell tenned, hogy a harmadik és a negyedik lábujjadat ragasztószalaggal összeragasztod. Ugyanis eközött a két ujj között található az az ideg, ami felelős a láb fájdalmáért.

Ne vedd le a cipődet napközben.

Még akkor se, ha a lábad már nagyon fáj, mert lehet egy pillanatra megkönnyebbülsz, ám a lábad azonnal fel fog duzzadni, ezért, ha megpróbálod újra felenni, sok fájdalomban lesz részed.

Járkálj otthon az új cipőben.

Használd a magassarkú cipőidet otthon, különösen, ha új. Legalább egy héttel a tervezett időpont előtt kezd el hordani. Így megszokja a lábad a cipőt, sőt egy kicsit ki is tágítod, amitől kényelmesebb lesz.

Dezodor.

Mielőtt felvennéd a cipődet, alkalmazz valamilyen golyós vagy stift dezodort a súrlódási területekre, hogy elkerüld a kisebesedés kellemetlen érzését.

Ne hagyd abba a cipő viselését.

Még akkor se, ha sok fájdalommal jár a viselése, minél gyakrabban hordod, annál jobban szokik hozzá a lábad a cipőhöz. A magas sarkú igaz, hogy sok fájdalommal jár, de nagyon szép megjelenést kölcsönöz. Ha fáj a lábad ülj le, de semmiképp se válj meg tőle.

Ne felejtsd el a megfelelő lábápolást.

Ha kirepedezett a sarkad vagy megkeményedett a bőröd, illetve vízhólyagok alakultak ki rajta, a magas sarkú cipő csak súlyosbítja ezeket a problémákat, és sokkal több fájdalmat csinálsz, mint hasznot. Ezért a lábad megfelelő ápolása, hidratálása elengedhetetlen.

Válaszd ki a megfelelő sarkat.

Ha még soha nem próbáltad ezeket a típusú cipőket, ne rohanj fejvesztve, hogy vegyél egyet belőle. Mert elsőre nagyon magasak lehetnek a számodra, és nem fogsz tudni benne járni. Persze, jól néznek ki, de csak a fájdalmat okozol a saját lábadnak. Válassz először szélesebb és alacsonyabb sarkú cipőt.

Sürgősségi készlet.

Ha nem vagy biztos benne, mennyire lesz kényelmes az új magassarkúd, csak tarts a táskádban pár ragtapaszt. Hidd el megmentik az egész napodat, ha bajba kerülnél.

Most Popular

Recent Comments