HomeInteresting13 tényező amire nem is gondoltál volna de befolyásolja az intelligenciánkat

13 tényező amire nem is gondoltál volna de befolyásolja az intelligenciánkat

Nem is gondolnánk de az intelligenciánkat a mindennapi dolgaink igencsak befolyásolják. Fontos, hogy milyen hatásokat kap az agyunk nap mint nap. Ha nem akarunk szép lassan elbutulni, és környezetünkből túlságosan kitűnni nem árt odafigyelni egykét dologra. Vannak olyan tényezők amelyek károsak lehetnek az agyi működésre. Ezek megakadályozhatóak ha oda figyelünk.

1.A kommunikáció az egyik legfontosabb az agyunk számára. Legalább napi 10 perc szükséges ahhoz, hogy mentálisan frissek tudjunk maradni.2. A túl sok cukor fogyasztása hátrányosan befolyásolja az agy neurotróf faktorát. Vagy ami ennek termeléséhez elengedhetetlen BDNF- et.  Ez a hosszú távú memória és tanulást segíti.

3. A rendszeres agytorna (olvasás, rejtvények megoldása) segít javítani a teljesítményt.Nem hagyja az agy elöregedését.

4. Kutatások szerint a rendszeresen reggeliző gyermekek sokkal jobban teljesítenek az iskolában, különösen a tudományokban. A vércukor szinten tartása pozitív hatással van az agyműködésre 

5. A sok gyors éttermi étkezés is rossz hatással van a intelligenciára. Az állandó fogyasztás negatívan befolyásolja az agysejtek közötti kapcsolatokat.   

6. A hideg ételek. Például fagylalt hirtelen fejfájáshoz vezethet. Úgy gondolják, hogy a hideg élelmiszer szűkíti az ereket.

7. Az állati kísérletek bizonyítják hogy a telefon nagyban befolyásolja az agydaganat kialakulását. Tudósok azt javasolják hogy ha tehetjük kihangosítóval vagy fülhallgatóval használjuk telefonunkat. És semmiképp ne tegyük a párnánk alá 

8. Ha fejünkre húzzuk a takarót alvás közben az újra hasznosított levegőt szívjuk be. Ez nem tesz jót az agyi működésnek.

9. Elegendő folyadék fogyasztása. Ha a napi folyadék mennyiséget elfogyasztjuk a szervezetünkben a vér áramlás pozitívan változik és ez jó hatással van az agyunkra is. 

10.Az alkoholfogyasztás elpusztítja az agysejtek közötti kapcsolatokat. Van azonban jó hír: azok számára, akik abbahagyják az alkoholfogyasztást, az agy végül normális állapotba kerül.

11.A dohányzás nemcsak a rákhoz vezet, hanem az agykéreg vastagságának csökkenéséhez is. Ez  jelentősen befolyásolhatja a mentális képességeket, a gondolkodást.

12. A rendszeres testmozgás. Egy tanulmány szerint a fizikai gyakorlatok kedvező hatással bírnak a hosszútávú memória fejlesztésében. 

13. A kiegyensúlyozott, rendszeres és nem utolsó sorba változatos étrend is elengedhetetlen az agy megfelelő működése érdekében

Most Popular

Recent Comments