HomeInteresting12 érdekes hagyomány a világ különböző országaiból, amiket a turisták nagyon furcsának...

12 érdekes hagyomány a világ különböző országaiból, amiket a turisták nagyon furcsának tartanak.

Akik sokat járnak nyaralni külföldre, azok sokfajta kultúrával és hagyománnyal találkozhattak már életük során. Minden országnak megvan a maga tradíciója, amit nem igazán akarnak megszegni. Viszont nem árt néha tisztában lenni bizonyos dolgokkal. Ha épp a Közel-Keletre tervezel egy utazást, akkor figyelned kell arra, hogy semmi esetre se egyél bal kézzel az asztalnál, ugyanis ezen a vidéken élő emberek, a bal kezükkel végzik el a dolgaikat a mosdóban és számukra nem higiénikus ilyen kézzel enni még akkor sem, ha azt megmossák. Mexikóban pedig arra kell figyelned, hogy ne adj senkinek se sárga rózsát, mert az a halál színe, így tiszteletlenségnek fog minősülni, ha ilyen színű rózsát adsz valakinek. A mai cikkünkben ilyen és ehhez hasonló hagyományokat hoztunk el a világ minden tájáról, amik a turisták számára bizony nagyon furcsák lehetnek.

Indiában nincs WC papír.

Sok turista meglepődik, ha Indiába látogat, ugyanis a WC-kben nincs WC papír, helyette kis tálka, vagy vödör víz van, amivel lehet helyettesíteni ezt a terméket. Azért nem használnak papírt, mert könnyedén eldugítják a csöveket és további hulladékot képeznek.

Indonéziában házasság után nem lehet használni a WC-t.

Indonéziában van egy olyan szokás, mely szerint 3 napig nem szabad WC-re menni házasságkötés után. Ha valaki még is elmegy, akkor állítások szerint tele lesz balszerencsével lesz a házassága. A fiatalokat a család többi tagja figyeli, hogy még véletlenül se szakítsák meg eme hagyományt.

Maasaiban köpködéssel köszöntik egymást.

A köpködés egyes kultúrákban igen durvának tekinthető, ám a kenyai maasai törzsben ez az üdvözlés és a tisztelet jele. A törzs tagjai megrázzák a kezüket, majd egy újszülöttet vagy menyasszonyt leköpnek, amivel megáldják és jó szerencsével ruházzák fel őket.

Ne ajándékozz sárga rózsákat Mexikóban.

A rózsa egy gyönyörű ajándék, mellyel az érzelmeket tökéletesen ki lehet fejezni. A szín kiválasztásánál viszont vigyázni kell, mert egyes országokban meghatározó jelentéssel bírhatnak. A Mexikóban például a sárga rózsa a halál jele, így nem célszerű ilyen színű rózsát ajándékba adni.

Dániában fahéjjal dobálják meg a szingli embereket.

Ez egy 16. századi régi dán hagyomány, ami mind a mai napig működik. Ha egy személy a születésnapján még mindig szingli, akkor fahéjjal dobálják meg. Ez a hagyomány azért alakult ki, mert a régi fűszerkereskedőknek a kontinensek közötti utazások miatt nem volt idejük házasodni.

Venezuelában minden találkozóról késnek.

Mindegy, hogy rendezvényről, randiról vagy fontos eseményről van szó a venezuelai emberek mindig mindenhonnan késnek. Ők nem igazán sietnek el semmit, mert kiélvezik az élet minden egyes másodpercét.

Magyarországon mindig koccintanak ivás előtt.

Akik Magyarországra látogatnak, azoknak nagyon fura lehet, hogy minden egyes vendéglátó egységben koccintanak egymással az emberek. Ez a hagyomány 1848-ban alakult ki a forradalom győzelme után. Ekkor döntötték el a magyarok, hogy minden egyes pohárürítés előtt koccintani fognak.

Színes kalapok viselése Franciaországban.

Franciaországban november 25-én ünnepelik Sainte Catherine-t, aki a vénlányok védőszentje. Ezen a napon a 25 éves nők zöld és sárga színű kalapokat viselnek, amelyek a bölcsességet és hitet szimbolizálják. Egyesek azért ünnepelnek ezen a napon, mert azt remélik ezek után talán férjhez mehetnek. Mások viszont büszkék arra, hogy még mindig szinglik.

Dél-Afrikában kidobják a bútorokat az ablakon.

Szilveszterkor a legtöbb országban tűzijátékkal ünneplik az újévet, de Dél-Afrikában egészen másfajta hagyomány van. Ahhoz, hogy az újév szerencsét hozzon nekik, az embereknek ki kell dobálniuk az ablakon a bútoraikat. Ezt természetesen rendőri felügyelettel végzik, hogy senkinek se essen bántódása.

Finnországban az üzleti találkozókat szaunákba szervezik.

A szauna a finn kultúra szerves része, ezért van, hogy az üzleti találkozókat egy ilyen helyen szervezik meg. Úgy gondolják, ez egy nyugodtabb és békésebb hangulatot kölcsönöz a megbeszéléseknek és tárgyalásoknak.

Kínában sírni kell esküvő előtt.

Sok kultúrában az esküvő egy boldog szertartásnak számít, ám Kínában egy kicsit mások a hagyományok. A menyasszonynak az esküvőt megelőző hónapban sírnia kell, majd a menyegző utáni napokban elmegy a szüleihez, hogy megossza boldogságát a családdal és a rokonokkal.

Vanuatuban bungee jumpingolnak a jó termésért.

Vanuatuban a férfiak körében van egy hagyomány, mely szerint csak úgy lesz jó a termés, ha leugranak egy nagyon magas fáról. Úgy gondolják, hogy ez mind a fizikai egészségre és a betakarítási szezonra jó hatással van.

Érdekes hagyományok nem gondoljátok?

Most Popular

Recent Comments