HomeInteresting12 dolog, ami nekünk magyaroknak természetes, de van ahol börtönbüntetés jár érte.

12 dolog, ami nekünk magyaroknak természetes, de van ahol börtönbüntetés jár érte.

Ha valaki nyaralásra adja a fejét és külföldre tervezi az utazást nem árt tisztában lenni az adott ország törvényeivel és szokásaival. Előfordult már a történelem során, hogy olyan dologért kerültek az emberek börtönbe, ami saját hazájukban teljesen normálisnak számított, míg az adott külföldi országban törvény tiltotta tevékenységet. Ilyen például a  kagylószedés, a mák fogyasztás, vagy épp a személyigazolvány nélküli közlekedés. A mai cikkünket azzal a céllal készítettük el nektek, hogy összeszedjünk néhány országot, és bemutassuk nektek azokat a cselekvéseket, amiket nem célszerű a lent említett országokban és városokban csinálni, ha nem szeretnél rács mögé kerülni.

1, Tengeri kagylók gyűjtése, halak etetése és játékkártyák használata Thaiföldön.

a, Könnyen börtönbe kerülhet az, aki Thaiföld partjain kagylókat kezd el gyűjteni. Egyszer orosz származású turisták akartak hazavinni néhány kagylót, szuvenír gyanánt, ám a rendőrök letartóztatták őket. Később kiderült, hogy törvény tiltja ezeknek a begyűjtését, így két választási lehetőségük volt, vagy egy éven át lesznek a börtön rácsi mögött, vagy kb 580-590 ezer forintnak megfelelő összeget fizetnek.

b, Ebben az országban a kagyló gyűjtés mellett a halak etetése is szigorúan tilos. Rengeteg turista próbálta magához édesgetni a vízben élő halakat finomabbnál-finomabb ételekkel, csakhogy néhány szelfit készíthessenek velük. Ezzel azonban kihúzzák a gyufát a thaiföldi rendőrségnél, ugyanis már nem egy turistát tartóztattak le ilyen miatt. Akit rajta kapnak komoly bírságra számíthat.

c, Még egy nagyon fura törvénye van Thaiföldnek, ami kimondja, hogy 120 darabnál több kártyalap nem lehet nálad. Ezt a törvényt 1935-ben hozták meg és azóta sem enyhítettek rajta. Ennek tudatában, ha a tengerparton akarsz egy kicsit kártyázni a haverokkal, jobb ha vigyázol, mert ha megszeged a törvényt, könnyen letartóztathatnak.

2, Ausztráliában tilos csúnya szavakat használni.

a, Tudjuk, hogy nagyon nehéz megállni, hogy egy adott helyzetben ne használj csúnya szavakat, viszont, ha Queenslandben vagy Victoriaban tartózkodsz, akkor jobb, ha csendben maradsz, különben börtönbe zárhatnak. A törvény hat hónap börtönnel sújtja azt, aki nyilvános helyen trágár kifejezéseket használ.

3, Ne is próbálj felmenni a Wi-Fire Szingapúrban.

a, Annak ellenére, hogy Szingapúr városaiban akadnak nyilvános Wi-Fi hálózatok, az még nem jogosít fel arra, hogy rácsatlakozz. Ebben az országban szigorúan veszik az ilyesmit, ezért mindenképpen engedélyt kell kérni a hálózat tulajdonosától, ha szeretnél internetezni. Amennyiben ezt elmulasztod, 3 év börtönt is kaphatsz, mivel az efféle tevékenységeket hacker támadásnak fogják fel.

4, Japánban börtönbe kerülhetsz, ha személyi nélkül vagy gyógyszerekkel közlekedsz.

a, Japánban akár 23 napra is bezárhatnak a börtönbe, ha személyigazolvány nélkül mászkálsz a városban. Jobb az ilyet elkerülni, és tartsd mindig magadnál.

b, A felkelő nap országában nagyon kell figyelni a gyógyszerekre, ugyanis jó pár be van tiltva. Tökéletesen megértjük, ha nem indulsz el egy nagyobb utazásra fejfájás vagy lázcsillapító nélkül, ám Japánban a legtöbb influenza ellen felírt gyógyszer illegális, ezért jobb, ah ilyen nincs nálad. Van egy lista, ami azokat a gyógyszereket tartalmazza, amiket tilos az ország területére vinni. Ha mégis lenne nálad efféle gyógyszer, szemrebbenés nélkül visznek a dutyiba.

5, Dubajban nem szabad mákot tartalmazó élelmiszereket fogyasztani.

a, Az Egyesült Arab Emírségekben nagyon komolyan veszik ezt a törvényt. Egyszer azért tartóztattak le egy férfit a dubaji reptéren, mert a zakóján mákszemeket találtak. Hiába mondta a biztonsági személyzetnek, hogy az angliai Heathrow reptéren evett egy mákos sütit, ez hidegen hagyta őket és letartóztatták.

6, Tilos dabbing táncot lejteni és a Ramadan idején nyilvános helyen enni Szaúd-Arábiában.

a, Köztudott, hogy Szaúd-Arábiának vannak a legszigorúbb törvényei az egész világon, ezért nem célszerű azokat megszegni, ha nem akarunk slamasztikába kerülni. Ebben az országban már azért is lecsuknak, ha a legnépszerűbb dabbing táncmozdulatot lejted el valahol a városban. Volt olyanra példa, hogy egy szaúdi származású énekest vittek börtönbe, mert megpróbálta leutánozni eme tánclépést.

b, A Ramadan időszaka alatt az iszlám vallású emberek 30 napon át napkeltétől-napnyugtáig böjtölnek. Ilyenkor tartózkodniuk kell az ivástól, az evéstől, az erőszaktól, irigységtől, dühtől, pletykálkodástól…stb. Pontosan ebből kifolyólag az összes ide érkező turista figyelmét felhívják arra, hogy ebben a hónapban tilos nyilvánosan étkezni vagy inni. Ellenkező esetben letartóztatják, majd kitoloncolják őket az országból.

7, Az Egyesült Államokban tilos étellel kínálni a hajléktalan embereket, illetve nyilvános helyen köpni.

a, Fort Lauderdaleben törvény tiltja, hogy ételt adjanak a hajléktalanoknak. A lakosság eme törvényt olyan szigorúan kezeli, hogy egy 90 esztendős papot is börtönbe zártak miatta. A rendőrség két hónapon keresztül tartotta fogva a lelkészt, mert egy hajléktalannak főtt ételt merészelt adni. Azok, akik jó szándékból szeretnének a rászorulóknak adakozni, azt egy erre kialakított helyen tehetik meg, ám ahhoz szükség van írásos engedélyre is!

b, Lacklandben 1944-ben hoztak egy törvényt, miszerint tilos a városban köpködni. Mivel ezzel sokan nincsenek tisztában így sokan belesétálnak a dologba. Olyan szigorúan veszik ezt, hogy egyszer egy fiatal fiút is letartóztattak mert nem volt tudatában a törvénynek. Addig míg az ügyét ki nem vizsgálták börtönben kellett ülnie.

Ti mit gondoltok ezekről a törvényekről?

Most Popular

Recent Comments