HomeInteresting11 nagyon furcsa tradíció, amit azért követtek az emberek, hogy még vonzóbbak...

11 nagyon furcsa tradíció, amit azért követtek az emberek, hogy még vonzóbbak legyenek

Mindenki tisztában van vele, hogy évtizedekkel, századokkal ezelőtt országszerte nagyon furcsa szokásokat, tradíciókat követtek az emberek. Ennek az volt első sorban az oka, hogy még vonzóbbá, szebbé és kívánatosabbá váljanak az ellenkező nemek szemében. Míg a nők a szemöldöküket szedték le annak reményében, hogy hangsúlyosabb homlokukkal megfogják a férfiakat, addig az erősebbik nem képviselő formás lábaikkal próbálták elcsavarnia nők fejét. Ezek persze nem a legbizarrabbak, ám a mai posztunkban olyat is be fogunk nektek mutatni. Elhoztunk nektek 11 érdekes hagyományt, amit az emberek azért követtek, hogy csábosabbak, gyönyörűbbek legyenek.

1, Körülbelül ezer évvel ezelőtt a kínaiak a kis méretű lábakat tartották vonzónak. Annak érdekében, hogy a kislányok lába ne nőjön tovább, lekötötték a lábaikat és egy speciálisan kialakított cipőbe szuszakolták azokat. Ez egy nagyon fájdalmas procedúra volt, aminek következtében bénulás is kialakulhatott. Szerencsére ezt a hagyományt már nem követik az emberek.

2, Az ókori Görögország lakói nagyon nőiesnek és vonzónak tartották, ha egy hölgynek össze van nőve a szemöldöke. Mint kiderült, számukra ez a tisztaság, szeplőtlenség jele volt. Ez a tendencia egy idő után háttérbe szorult, ám nemrég újra felütötte fejét a világ különböző országaiban. Viszont most nem ugyanazt szimbolizálja, mint régen.

3, Évszázadokkal ezelőtt Japánban az ében fekete színű fogsort tekintették szépnek. Kezdetben a lányok és a fiúk is egyaránt feketére festették fogukat, amivel felnőtté válásukat akarták jelezni. Később az arisztokráciához tartozó emberek, majd a házas asszonyok is elkezdték ezt az eljárást alkalmazni. Viszont leggyakrabban a gésák használták, sőt még mindig lehet látni az utcákon ilyen színű fogsorral rendelkező nőket. 1870 óta viszont a hétköznapi embereknek tilos feketére festeni a fogukat.

4, A középkorban, sőt még a reneszánszkorban is a nők eltávolították a szemöldöküket, hogy homlokuk nagyobb hangsúlyt kapjon. Akkoriban a homlok volt a legvonzóbb része az arcnak, ezért mindent elkövettek, hogy felhívják rá a figyelmet.

5, A 18. században a hölgyek körében óriási népszerűségnek örvendett, hogy az arcuk különböző részeire, kamu anyajegyeket tettek. Viszont nem volt mindegy, hogy ezt hova is ragasztják, mert minden helynek megvolt a maga jelentése. Például a házas asszonyok az arcuk jobb felére tették az anyajegyet.

6, Évszázadokkal ezelőtt, a férfiak egyáltalán nem az izmos testükkel, karjukkal hívták fel egy nők figyelmét, hanem a lábaikkal. Olyan ruhákat viseltek, ami nem takarja el formás vádlijaikat, illetve annak érdekében, hogy még hangsúlyosabbak legyenek, harisnyát húztak rá.

7, Többször hallottuk már, hogy a maják különleges emberek voltak, és a mostani érdekesség is ezt bizonyítja. Körülbelül egy évezreddel ezelőtt a maják a megszületett gyermekek koponyáját egy különleges eljárással átalakították, mondván ettől szebbek és okosabbak lesznek. Ennek következtében nem kerek alakú volt a koponyacsontjuk, hanem hosszúkás.

8, Fentebb írtuk, hogy a reneszánszkorban a legtöbb nő leszedte a szemöldökét, hogy előtérbe helyezzék a homlokukat. Viszont nemcsak a szemöldökükkel próbálták ezt elérni, hanem a frizurájukkal is. Igyekeztek hátrébb fésülni, hogy jól látszódjon eme testrészük.

9, Kínában évszázadokkal ezelőtt az előkelő, nemesi családba tartozó férfiak nem vágták vissza körmeiket, hanem hagyták had nőjön ameddig tud. Ezt ugyanis a gazdagság egyik jeleként tartották számon. Onnan tudták az emberek, hogy nemesi származású egy férfi, ha hosszú körme volt. Persze a kétkezi munkát végző, szegényebb férfiak ezt nem engedhették meg maguknak.

10, Vannak olyan afrikai törzsek, melyek különleges hagyományokat követne, ilyen az úgynevezett „long neck culture”, melynek lényege, hogy a nők a nyakukon általában sárgarézből készült merevítőket viselnek. Ezt már nagyon korán felhelyezik a lányok nyakára, és az évek múlásával egyre több és több kerül rá. Ez azért van, mert az ottani emberek úgy élik a hosszú nyak vonzó és szép. Egyek törzsekben ugyanúgy viselnek nyakgyűrűt, viszont ott a gazdagság szimbólumaként tartják számon.

11, Az etiópiai Mursi nők, nagyon furcsa szokást, tradíciót követnek. 15-16 éves korukban megvágják alsó ajkukat, ami 3-4 hónap alatt begyógyul és úgynevezett tugoin agyaglemezeket tesznek bele, amivel tágítják azt. Állítások szerint ezzel a rituáléval a nők erősségét, kitartását, önbecsülését akarják szimbolizálni.

Most Popular

Recent Comments