HomeInteresting11 fontos dolog amit jobb ha kiderítesz a gyereked tanárairól!

11 fontos dolog amit jobb ha kiderítesz a gyereked tanárairól!

A tanév mindig stresszes, mind a szülők és mind a diákok számára. Különösen akkor, ha a gyerek 1. osztályba megy. Az aggodalmak érthetőek: egy új tanár, új követelmények, új diákok… stb. Annak érdekében, hogy a gyermek gyorsan tudjon alkalmazkodni egy ismeretlen környezetben, kedves tanárra van szüksége. Ám az ilyen tanár választása nem könnyű.

A tanárnak van kedvence?

Egy diák kiválasztása nagyon egészségtelen tendencia a tanárok között. Sajnos ebben az esetben a többiek hibásnak érzik magukat, ennek eredményeképpen csökken az osztály teljesítménye.

A tanár összehasonlítja a gyermeket más diákokkal?

A gyermekek összehasonlítása rossz döntés, de még rosszabb, ha idősebb testvéreivel hasonlítja össze. A gyermek ezáltal a bátyja árnyékában húzódik meg: „A bátyád jó tanuló volt, te miért nem?” Az ilyen összehasonlítások pont nem a tanulásra motiválják a gyereket, hanem pont ellenkezőleg.

Hogyan kezeli a tanár a konfliktusok megoldását?

A diákok közötti konfliktusok elkerülhetetlenek. A legfontosabb, hogy időben megakadályozzák őket. Minden helyzet egyedi. Egy kompetens tanár megakadályozhatja a konfliktust. Elfogadhatatlan, ha egy tanár úgy dönt, hogy félreáll.

A tanár nyilvánosan bünteti a gyermekeket?

A tanárnak nincs joga nyilvánosan fizikailag vagy szellemileg bántalmazni a tanulókat. Ha a tanár olyan viselkedést tanúsít, akkor a többi gyerek is elkezdheti bántani a társát. A gyerekek logikája egyszerű: „Ha a tanár megteheti, akkor ők miért ne?” Természetesen az ilyen viselkedés negatívan hat a gyermek pszichéjére.

Meg tudja-e engedni a tanár a gyengeséget?

Ha az egyik diákot folyamatosan szekálják más gyerekek vagy a tanár, akkor ez ok lehet arra, hogy a gyermeket más osztályba írassák. A legrosszabb, mikor a tanárnak rossz hangulata van és egy bűnbakot keres, akire ráengedheti haragját. Az állandó feszültség nem járul hozzá sem a tanuláshoz, sem a normál kommunikációhoz.

Mik a tanár követelményei?

Ha a gyermeke egy erős tanárhoz jutott, az rendben van. De rossz, ha egy tanár túlságosan sokat vár el a gyerektől. Ez konfliktushoz vezethet, ami csökkenti a gyermek tudás iránti vágyát.

Milyen a légkör az osztályteremben?

A gyermeknek biztonságot kell éreznie az osztályteremben. Ez mind fizikai, mind érzelmi állapotra vonatkozik. A pszichológiai kényelem nem csak a tanár, hanem a diákoktól is függ. A tanár feladata megmagyarázni, hogy milyen a lelkiismeretes hozzáállás a tanuláshoz.

A tanárnak van egyfajta érzelmi agressziója?

Attól mert egy tanár barátságos a szülőkkel az még nem jelenti azt, hogy a diákokkal is. A diszkrét tanár igazi zsarnok lehet az osztályban. A tanár nem használhat fizikai erőt és nem gyakorolhat erkölcsi nyomást arra, hogy a tanulók egyenesen üljenek az órán.

A tanár képes kapcsolatot teremteni a gyerekekkel?

Annak érdekében, hogy a gyermek kényelmesen érezze magát az osztályban. Egy tanár, aki képes az osztály irányítására, a tanulók bizalmát élvezi. Ehhez a tanárnak meg kell találnia a közös hangot a gyerekekkel.

Megnézhetik a szülők a tanítást?

Természetesen minden iskola tart nyílt napot, ahol meg lehet nézni, hogyan tanítják a gyerekeket az órákon. Jobb, ha ezt a lehetőséget a szülők nem hagyják figyelmen kívül, mert megfigyelhetik, hogy gyermeküknek milyen hiányosságaik vannak.

Emlékezz, a tanárok is emberek!

Ne felejtsük el, hogy a tanárok szabadidejükben ugyanolyan átlagos emberek, mint mi. Ők is ugyanúgy elmehetnek bárokba, koncertekre, sőt strandra is. A tanároknak a magánéletének semmi köze a szakmaiságához, emiatt legyünk kedvesek nem elítélni őt!

Most Popular

Recent Comments